Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Poti in brezpotja
24 EUR Zaloga: Na zalogi

Poti in brezpotja

Avtor: | Založnik: Sanje

Redna cena: 24,00 €

Sanjska cena: 5,00 €*

Prihranite: 19,00 € (79%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Slavo Vajt je fotografski mojster in filmski ustvarjalec. Človek, v katerem se pretakata tišina mirnega sidrišča in radoživa nomadska razprtost za vse, kar se lahko pojavi v svetovih, ki jih srečuje, preči in jim pričuje. Med ljubeznimi, ki jim je ostal zavezan za zmeraj, je lepota raznoterih obrazov morja, gora, alpinizma in popotovanj.


Vprašajte nas

Datum izdaje: 21. 11. 2014

Zbirka LUNA
Broširana vezava
Obseg: 420 strani
Format: 170 mm x 240 mm
Dodane so avtorjeve barvne fotografije.

Izkaznica knjige

Podrobnosti

Slavo Vajt je fotografski mojster in filmski ustvarjalec. Človek, v katerem se pretakata tišina mirnega sidrišča in radoživa nomadska razprtost za vse, kar se lahko pojavi v svetovih, ki jih srečuje, preči in jim pričuje. Med ljubeznimi, ki jim je ostal zavezan za zmeraj, je lepota raznoterih obrazov morja, gora, alpinizma in popotovanj.

Razkošna knjiga Poti in brezpotja, ki jo dopolnjujejo avtorjeve barvne fotografije, je sestavljena iz treh delov: potopisov (iz Himalaje, Južne Amerike, Turčije, Indije, Kašmirja,Tajske in Španije), zgodb in utrinkov. Presežna vrednost in bistvo, ki povezuje vse tri dele, je Vajtovo doživljanje sveta, družbe, človeka ..., njegova razmišljanja in refleksije na videno in doživeto, njegove resnice. 

Odlomek

"Srčno si želim, da bi mladi, pa tudi starejši bralci, ki še niso dokončno ujeti v resnice davno preživete preteklosti, uspeli vzpostaviti ustvarjalen dialog med pripovedmi v knjigi in tistimi, ki jih nosijo v sebi."

 

Medijski odzivi

"... se Vajt otrese vseh klišejev in začne pripovedovati po svoje. S svojimi besedami in svojo sliko. Kot da bi se ustavil čas in življenje izpuhtelo v nič, naniza turobne podobe dežele v literarno izbrušenem jeziku."
- iz recenzije Vajtovega filma Dežela viharjev v Delu (3. 10. 1996)

"Če gremo v tuj svet, v tujo kulturo, moramo svoje tradicionalne vzorce pustiti doma. Šele potem lahko svet tudi v resnici doživimo in ga primerjamo s svojim. In kaj bomo ugotovilič Morda to, da je njihov svet celo boljši, ko je naš."
- Slavo Vajt v intervjuju z Branetom Šalamonom, Nedeljski dnevnik (17. 12. 2014)

"Učim se vse življenje in se bom še naprej. Tudi, ko berem kakšne svoje misli v knjigi, se lahko zgodi, da bodo te čez pet let morda drugačne, ker se bom vmes kaj novega naučil o življenju. Pri filmu je enako."
- Slavo Vajt v intervjuju s Ksenjo Tratnik, MMC RTV Slo (6. 1. 2015)

"Tako preprosto je ne stopiti na ta oder. Sedeti v varnem zavetju varljivo oblazinjenega sedeža staroveških resnic, podedovanih pravil in mišljenjskih obrazcev," povzema Slavo Vajt srž zahodnega sveta in obžaluje, da ni več pogumnih igralcev, ki bi se zavedli svoje vloge na svetovnem odru, saj bi "samo ti in taki lahko ostvarili svet brez monstrumov, brez moralnih pošasti človeške zgodovine". Med slednje gotovo spada tudi sam, odprt za lepote in grdote sveta in človeka, nikoli v mirovanju niti pri osemdesetih letih."

- Žiga Brdnik, Dnevnik (9. 1. 2015)

"Če nekaj doživim, v meni ostane občutek, ki je povezan s tem doživljajem. Zato o svojem življenju nikoli ne razmišljam kot o nizu spominov, temveč nizu občutkov sveta in njihovi polnosti."

- Slavo Vajt v pogovoru z Mankico Kranjec, Nedelo

"Življenje svetovnega popotnika, fotografa, snemalca, scenarista, režiserja, avtorja štirinajstih dokumentarcev ostaja neizmerno aktivno: še želi potovati, še raziskuje svojo notranjost in tako preverja zdravje telesa, zdravi in uči sebe ter prijatelje, vsak dan se aktivno potepa po naravi."
- Miša Čermak, Jana

"Slavo Vajt je pred svojo osemdesetletnico v knjigo Poti in brezpotja zbral svoje popotne in druge zapise. V njih se kaže kot talentiran, pozoren in svojevrsten opazovalec življenja okoli sebe ne glede na to, ali se nahaja v Južni Ameriki, Turčiji, na Tajskem v Indiji ali pa zgolj na domači Grmadi."
- Samo Rugelj, Bukla

"Da je bil Vajt v svojem burnem življenju nomad po različnih fizičnih in duhovnih svetovih, je izpričal tudi v avtobiografiji Poti in brezpotja, ki je pred kratkim izšla pri založbi Sanje." 
-Bogdan Macarol, Primorske novice

Avtor: Slavo Vajt
Urednik: Rok Zavrtanik
Soustvarjalci: Jezikovno svetovanje: Tatjana Capuder
Oblikovanje: Boštjan Pavletič
Založba: Sanje
ISBN: 9789612743048
Jezik: slovenski
Datum izida: 21. nov. 2014