Brezplačna dostava nad 35 €
Kreditno zavarovanje Kreditno zavarovanje
Kreditno zavarovanje

Kreditno zavarovanje

Avtor: Miran Jus Založnik: Sanje Jezik: slovenski

Knjiga je namenjena podjetjem in njihovim upravam, lastnikom in članom nadzornih svetov, predvsem pa komercialistom, finančnikom, pravnikom in odgovornim za upravljanje z riziki, ob tem pa tudi zaposlenim v bankah, zavarovalnicah in drugih finančnih institucijah. 

Redna cena: 81,49 € Sanjska cena: 77,42 € Prihranite: 4,07 € (5%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Datum izida: 22. Dec. 2004

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  STVSIPR001

  Knjiga je namenjena podjetjem in njihovim upravam, lastnikom in članom nadzornih svetov, predvsem pa komercialistom, finančnikom, pravnikom in odgovornim za upravljanje z riziki, ob tem pa tudi zaposlenim v bankah, zavarovalnicah in drugih finančnih institucijah. Avtor nazorno predstavi pomen upravljanja z riziki za uspešno in varno poslovanje podjetij ter značilnosti storitev in instrumentov kreditnega zavarovanja.

  Kreditiranje kupcev in prodaja na odloženo plačilo - kar je danes zahteva trga, brez katere je težko doseči prodajne uspehe - zaradi slabe plačilne discipline in pogostih stečajev dolžnikov s sabo nosi  tudi velike rizike, da dobavljeno blago ali storitev ne bosta plačana. Neplačila kupcev (terjatve do njih danes predstavljajo velik del v bilancah podjetij) lahko podjetja vodijo v izgube, ogrožajo njihovo poslovanje in celo njihov obstoj. Zato je zavarovanje pred riziki neplačil zelo pomembno za varno in uspešno poslovanje podjetij, kreditno zavarovanje pa je zelo učinkovit in v svetu najpogosteje uporabljan instrument za zaščito pred temi riziki.

  Ob izčrpni predstavitvi rizikov poslovanja podjetij in sodobnega upravljanja z riziki, v tem okviru pa predvsem tudi kreditnega zavarovanja in njegovih funkcij (nadomestilo škode oziroma izplačilo zavarovalnine, preprečevanje nastanka škod, njihovo zmanjševanje in povrnitev – bonitetne informacije, izterjave dolgov ipd.), je knjiga orientirana tudi v poslovno prakso. Podrobno so na primer razložene tudi vse faze kreditnega zavarovanja, od vložitve zahtevka za zavarovanje, zahtevkov za odobritev zavarovalnih (kreditnih) limitov kupcev, do sklenitve zavarovalne pogodbe in administriranja zavarovalne police (prijavljanje terjatev, obveščanje zavarovatelja o rizikih in zamudah plačil, prijavljanje nastanka zavarovalnega primera, likvidacija škod, izterjave in regresiranje plačanih škod), posebna pozornost pa je namenjena praktičnim vprašanjem in obveznostim zavarovancev. Knjiga vsebuje tudi dokumentacijo, od splošnih pogojev zavarovanja pred komercialnimi in nekomercialnimi riziki do besedil raznih obrazcev zahtevkov, ki se pri tem zavarovanju uporabljajo.

  Podrobnosti
  Sanjska cena 77,42
  Prednaročilo Ne
  Datum izida 12/22/04
  ISBN 9789616387453
  Zbirka SANJE
  Založba Sanje
  Jezik slovenski
  Format (mm) 240 x 170
  Obseg (št. strani) 200

  Storitve kreditnega zavarovanja, ki se danes lepo uveljavljajo tudi na slovenskem trgu, so gotovo med najpomembnejšimi in najučinkovitejšimi ter najpogosteje uporabljenimi instrumenti zavarovanja terjatev iz naslova prodaje blaga in storitev na odloženo plačilo. S tem zavarovanjem si lahko prodajalci privoščijo kreditiranje svojih kupcev in jim lahko varno prodajajo na odloženo plačilo, saj jim kreditno zavarovanje nudi učinkovito zaščito pred komercialnimi riziki stečaja ali zamude plačil zasebnopravnih kupcev, s kreditnim zavarovanjem pa so lahko kriti tudi riziki neplačil javnih kupcev in drugi politični riziki.