Brezplačna dostava nad 35 €
Kritika čistega uma (2019), Immanuel Kant
Kritika čistega uma (2019), Immanuel Kant

Kritika čistega uma (2019), Immanuel Kant

Avtor: Immanuel Kant Založnik: Društvo za teoretsko psihoanalizo Jezik: slovenski
Gre za vrhunski prevod strokovno zelo zahtevnega in obsežnega Kantovega spisa, ki je plod večletnega (prevajalskega) dela. Izid Kantove Kritike čistega uma v slovenščini predstavlja izjemno pomemben, zgodovinski dogodek, ki daleč presega filozofske okvire, saj zadeva same temelje moderne kulture in mišljenja.
Redna cena: 55,00 €

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Datum izida: 21. Apr. 2024

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  9789616376884

  Kritika čistega uma je eno ključnih, najpomembnejših in najbolj prelomnih del v vsej zgodovini filozofije. V odgovor na skepticizem, ki je resno zamajal temelje filozofije in možnosti objektivnega oziroma racionalnega mišljenja sploh, je Kant zasnoval svoj veliki filozofski projekt, znan tudi kot »transcendentalni obrat«. Teorija transcendentalnega subjekta ter prostora in časa kot apriornih form čutnosti je odprla povsem novo pot v filozofiji. Inavgurirala ni le edinstvene sekvence, znane kot »nemška klasična filozofija«, temveč v veliki meri določila vso moderno (in post-moderno) filozofsko razpravo, ki v nobenem primeru ne more mimo tega, da se opredeli do Kanta in njegove zastavitve.

  Immanuel Kant je ena ključnih figur zgodovine filozofije in zahodne misli sploh. Poleg Kritike čistega uma je napisal še Kritiko praktičnega uma, Kritiko razsodne moči in vrsto drugih pomembnih spisov, ki so neizbrisno zaznamovali vso nadaljnjo filozofsko razpravo.

  ​Zdravko Kobe, prevajalec in urednik, predava nemško klasično filozofijo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Objavil je vrsto znanstvenih člankov doma in v tujini in tri znanstvene monografije (Automaton transcendentale I, II in III, Tri študije o Kantovi praktični filozofiji). Poleg tega deluje kot urednik in prevajalec temeljnih filozofskih besedil iz več jezikov (Znanost logike, Kritika čistega uma, Filozofija pravice).

  Podrobnosti
  Obseg (št. strani) 544
  ISBN 9789616376884
  Založba Društvo za teoretsko psihoanalizo
  Jezik slovenski

  Immanuel Kant

  Poglej si ostala dela