Brezplačna dostava nad 35 €
Kuba Libre Kuba Libre
Kuba Libre

Kuba Libre

Avtor: Marko Vezovišek Založnik: Sanje Jezik: slovenski

Njegov roman Kuba Libre ostaja na prepoznavni avtorski sledi, napisan je duhovito in s posebnim smislom za aporije polpreteklih časov. 

Redna cena: 19,95 € Sanjska cena: 18,95 € Prihranite: 1,00 € (5%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Datum izida:18. Mar. 2009

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  LEPTUROTV028

  Marka Vezoviška poznam predvsem kot pisca besedil songov in kabaretov, in pri teh je dosledno duhovit in satirično našpičen. Njegov roman Kuba Libre ostaja na prepoznavni avtorski sledi, napisan je duhovito in s posebnim smislom za aporije polpreteklih časov.

  Zgodba o Marjaninem odraščanju skozi glasbene stile je podložena z vrsto amarkordovskih kolektivnih slik, ki se vtisnejo v bralca, odpeljemo se v čase, ko so bile štacune še zanikrne, predvsem pa prazne nekaterih artiklov, v čase, ko so namesto reklam s panojev prežali udarni slogani in je bila ideologija vse, kapital pa nekaj sicer nepredstavljivo neznanega, pa vendar vrednega prezira.

  Kuba Libre je razvojni roman, Marjanino odraščanje in postopno osvajanje sveta odraslih je popisano skozi živahne epizode, vmes je tudi kakšna iz starševske generacije, gre pa za večkrat prehojeno pot od obveznega šolskega petja do roka, - razume se, droge in seks so zraven, nekako že vsebovane v samem pojmu – in panka, potem pa nazaj proti šansonu, ko pridejo leta zresnitve; Vezovišku uspe bralca zmehčati s številnimi koktejli, potem pa prozo preliti z rahlim sentimentalnim in nostalgičnim prelivom.

  - Matej Bogataj

  Podrobnosti
  Datum izida 3/18/09
  Sanjska cena 18,95
  Format (mm) 198 x 125
  Obseg (št. strani) 176
  ISBN 9789616767286
  Zbirka SANJE roman
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Leta 2004 sem za Café teater napisal scenarij za La vie en rose, ob tem pa še pesem Moj klobuk je lahko šanson, prvo moje besedilo, ki ga je uglasbil Mojmir Sepe. Z Vito in Mojzesom sem sodeloval pri več skupnih projektih in ju vmes izbral za modela, na katera sem kiparil svojo zgodbo, v katero sem vpletel tudi nekaj biografskih elementov, glavni moški lik pa celo poimenoval po Sepetovem vzdevku. Končni rezultat te petletke je kabaret zlatih let Kuba Libre in istoimenski roman, ki je izšel v sodelovanju z založbo Sanje.
  -
  Marko Vezovišek

  Marko Vezovišek

  Poglej si ostala dela