Brezplačna dostava nad 35 €

ŽK-KURBA

Avtor: Nelly Arcan Založnik: Učila International d.o.o. Jezik: slovenski

Brezkompromisen in škandalozno intimen roman, ki demistificira erotiko in ponuja drugačen pogled na ‘najstarejšo obrt na svetu’

Redna cena: 8,90 €

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  DRUCILA10089

  Kurba je roman o mladi ženski, ki se je prostovoljno podala v prostitucijo. Kaj jo je pripeljalo do tega? Morda nenavaden odnos do očeta, ki je zanemarjal ženo in se je ves čas posvečal hčerki? Morda tesna povezanost z materjo, ki je zaradi očetove hladnosti zapadla v depresijo in je bolj mrtva kot živa? Morda stroga religiozna vzgoja, ki prepoveduje vsak telesni stik z moškim?

  Knjiga je kontroverzna predvsem zato, ker je avtobiografska. Opisi prostitucije so realistični, celo gnusni, seks ne prinaša užitka, saj je prostitutka sita svoje službe in svojih strank. V življenju ne vidi nič lepega, je sužnja svoje podobe, žrtev kulta lepote. Pripovedovalka je osamljena, nima prijateljic, odnos z moškim pa lahko vzpostavi le kot prostitutka. Ujeta je v začaran krog in ni sposobna (ali pa preprosto noče) zbežati iz tega sveta.

  Roman Kurba ni romantičen, je brezkompromisen, škandalozno intimen, demistificira erotiko in ponuja drugačen pogled na ‘najstarejšo obrt na svetu’.


  NELLY ARCAN (1973) se je rodila v Quebecu v Kanadi. Živi v Montrealu. Njen prvi roman Kurba je takoj pritegnil veliko pozornosti, tako medijev kot kritikov. Nominiran je bil za dve nagradi: Prix Médicis in Prix Fémina. Nelly Arcan piše tudi kratke zgodbe, kritike in kolumne za časopise in književne revije.

  Podrobnosti
  Prednaročilo Ne
  ISBN 9789610009573
  Založba Učila International d.o.o.
  Jezik slovenski
  Obseg (št. strani) 174

  Nelly Arcan

  Poglej si ostala dela
  V SOZVEZDJU...