Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Ladivine
18.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Ladivine

Avtor: | Založnik: Sanje

Ilustratorji: Nahid Kazemi

Prevod: Katja Zakrajšek

Redna cena: 18,95 €

Sanjska cena: 8,00 €*

Prihranite: 10,95 € (58%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

V romanu Ladivine, polnem skrivnosti in vznemirljive čutnosti, se bujna domišljija prepleta z grenko-sladko ironijo, resničnost pa prežema magičnost.

Vprašajte nas

Datum izdaje: 30. 01. 2018

Zbirka: SANJE roman

Broširana vezava

Obseg: 314 strani

Format: 152 mm x 235 mm


Izkaznica knjige

Podrobnosti

Ladivine je najnovejši roman (2013) Marie NDiaye, ki ga je bralstvo nestrpno pričakovalo vse od leta 2009, ko je avtorica za svoje prejšnje delo Tri močne ženske prejela najprestižnejšo francosko literarno nagrado Goncourt (2009). V mojstrsko spleteni zgodbi o Clarisse Rivière (alias Malinki), njeni materi in njeni hčeri, temelječi na vprašanju dvojne in težavne identitete glavne junakinje, avtorica ustvarja izčiščeno, jasno, obenem pa kompleksno pisavo tako v smislu gradnje razvejanega stavka kot gradnje prepričljive psihološke in zgodbene arhitektonike. V romanu Ladivine, polnem skrivnosti in vznemirljive čudnosti, se bujna domišljija prepleta z grenko-sladko ironijo, resničnost pa prežema magičnost. Avtorica s knjigo spet dokazuje, da predstavlja bržkone vodilno pero francoske sodobne proze.

Knjiga je izšla s podporo Javne agencije za knjigo RS.

Medijski odzivi

"Pazljivo izpisana trigeneracijska zgodba o ženskah, ki jih težijo duhovi preteklosti in vprašanje njihove resnične identitete, kar usodno zaznamuje njihova življenja."
- Samo Rugelj, Bukla

"Roman poln moči in skrivnosti pripoveduje zgodbo štirih generacij žensk."
- The New York Times


"Fantazmagorično vzdušje, ki ga ustvari avtorica - razpršene realnosti in negotove identitete, zlomljena vzročnost in nemogoča kronologija, nenehno gibanje regresije - kaže, da navdih za svoje pisanje ne črpa iz snovnega sveta ampak predvsem v nočnih morah in v freudovskem nezavednem."
- The New York Times 


"Morda najboljša lastnost pričujočega dela je subtilna narativa, ki bralca pripravi do tega, da se tako globoko potopi v njene uganke, da se pri tem tudi sam malo izgubi."
- Zeit Online


"Marie NDiaye piše izjemno, kar ji priznavajo literarni kritiki in čemur pritrjuje prav tako bralstvo, domače francosko in tuje."
- Mimi Podkrižnik, Sobotna priloga

"V njenih romanih, se zdi, nastopa več junakinj kot moških likov, ki pa jih literarno ne rojeva zanalašč, ampak se ji protagonistke v večjem številu porajajo same, spontano. Močne so – tako kot pravi naslov knjige Tri močne ženske, in ranljive so – tako kot je očitno v romanu Ladivine, ki je pred nedavnim v prevodu Katje Zakrajšek izšel pri založbi Sanje. V knjigi, ki govori o treh ženskah treh generacij: mami, hčeri in vnukinji, se prepletajo močna, kar nasilna čustva sramu, ki se ga ni mogoče otresti, saj je kot prišita senca, in obenem tudi občutja žalosti ob boleči nemoči v sebi." 
- Mimi Podkrižnik, Sobotna priloga

Avtor: Marie NDiaye
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Založba: Sanje
ISBN: 9789612745448
Jezik: slovenski
Datum izida: 30. jan. 2018