Brezplačna dostava nad 35 €
Legende rokenrola
Legende rokenrola

Legende rokenrola

Avtor: Michele Primi Založnik: Mladinska knjiga Jezik: slovenski
Odšli so pred svojim časom in se povzpeli med zvezde.
Redna cena: 20,00 €

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Datum izida: 15. Apr. 2024

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  9789610142966

  Buddy Holly, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Elvis Presley, John Lennon, Bob Marley, Freddie Mercury, Kurt Cobain, Michael Jackson, Amy Winehouse in mnogi drugi – glasbene legende, ki so se poslovile veliko pred svojim časom. Številni so mladi umrli tragične, nesmiselne ali skrivnostne smrti; pri marsikom še danes ni znano, zakaj ali kako. Ta knjiga bo odgovorila vsaj na nekatera vprašanja o njihovem življenju. Prezgodnji grob jih je ovenčal z mitologijo glasbenih ikon in jim nadel romantično obličje uporništva: prvo in poslednje obeležje nesmrtnega duha rokenrola.

  Michele Primi je novinar ter radijski in televizijski pisec,stalni sodelavec italijanske izdaje revije Rolling Stone. Piše za GQ Italia in Wired Italia in je glasbeni urednik na radiu Virgin Radio. Kot televizijski scenarist je delal za MTV Italia, La7, Sky, The Family in Virgin TV. Živel in delal je v Barceloni ter iz New Yorka poročal za italijanski Rolling Stone, Riders in Peacereporter.net. Objavil je tri glasbene monografije o skupini Queen in prispeval besedila za fotografsko monografijo Uno sguardo sul Burlesque (Pogled na varietejsko burlesko).

  Vasja Bratina je novinar in prevajalec, najbolj znan po odličnih prevodih iz italijanščine, predvsem romanov slavnega Umberta Eca. Za Foucaultovo nihalo in Skrivnostni plamen kraljice Loane je leta 2007 prejel prestižno Sovretovo nagrado za najboljši prevod. Je tudi velik ljubitelj rokovske glasbe.

  Jure Longyka je dolgoletni radijski voditelj, govorni interpret, performer, novinar, glasbeni urednik ter odličen poznavalec in ljubitelj rokenrola. Poznamo ga po oddajah Telstar in Izštekani na Valu 202; za slednjo je leta 1996 prejel viktorja, še nekajkrat pa isto odličje za najboljšega radijskega voditelja.

  Podrobnosti
  Obseg (št. strani) 312
  ISBN 9789610142966
  Založba Mladinska knjiga
  Jezik slovenski

  Michele Primi

  Poglej si ostala dela