Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Lisjaček
11.99 EUR Zaloga: Na zalogi

Lisjaček

Avtor: | Založnik: Sanje

Ilustratorji: Marije Tolman

Prevod: Stana Anželj

Zaloga: Na zalogi

Nekega dne se Lisjaček odpravi na potep za vijoličnima metuljema in za lisičjo dlakico preveč navdušeni poleti skozi zrak. Že hip nato pa se zbudi sredi nadvse nenavadnih sanj ... Prikupna, rahločutna pravljica z ilustracijami v nenavadno živih oranžno lisičjih in zelenkasto gozdnih tonih bo za lahko noč pokrila najmlajše in tudi starejše – in sploh otroke vseh starosti!

Redna cena: 11,99 €

Sanjska cena: 9,99 €*

Prihranite: 2,00 € (17%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)


Vprašajte nas

Zbirka: Sanjska knjigica
E-knjiga
Obseg: 45 strani

Podrobnosti

Lisjaček sanja.
Sanja o času, ko je bil še tako majhen kot jabolček. 
O noči, ko je z bratcem in sestricama prvič zapustil lisičino. 
O veliki srni in človeškem mladiču. 
in sanja o tem, kaj se je zgodilo, ko se je zapodil za vijoličnima metuljema ...

Mali Lisjaček se prekrasno zabava, na vse okoli sebe pozabi. Oh ti smola, nesreča ne počiva – za lisičjo dlakico preveč navdušeno poleti v zrak in trdo pristane na tleh, kjer negiben obleži. V tistem hipu se mu odprejo vrata v deželo čisto posebnih sanj. V njih se sprehodi skozi svoje življenje, od rojstva igrivega lovljenja z bratci in sestricami, izkušenj izven lisičjega brloga, pridobivanja prvih lisičjih modrosti ... vse do srečanja z malim dečkom, ki zagleda Lisjačka, kako leži pod sipinami.

Prisrčna, rahločutna pravljica z ilustracijami v nenavadno živih oranžno lisičjih in zelenkasto gozdnih tonih, ki pripoveduje zgodbo o Lisjačkovih sanjah na nitki med življenjem in smrtjo, bo za lahko noč pokrila otroke vseh starosti.

Nizozemski avtor Edward van de Vendel (1964) je plodovit vsestranski literarni ustvarjalec: romani za mlajše odrasle, otroške zgodbe, uglasbljene pesmi, stvarna literatura, poezija, slikanice, prevodi ... zmore vse. Je tudi družbeno zavzet in svoj krog bralstva razpenja na široko, ne da bi pri tem žrtvoval literarno kakovost. Teme njegovega raznolikega opusa so ključna življenjska vprašanja, s katerimi se srečujejo njegovi liki, ko si skušajo zagotoviti mesto na tem svetu. Med številnimi nagradami,ki jih je prejel za svoja dela, sta Deutscher Jugendliteraturpreis in nagrada Woutertje Pieterse.

Odlomek

Kakšne so to sanje?
Sprva je mislil, da bo sanjal samo o lepih dneh.
O vseh lepih dneh, ki jih je doživel.
Ampak tisti dan s trapastim kozarcem že ni bil lep.
In naenkrat se Lisjaček spomni, kako ga je učila mama Lisica:
da se je treba skriti v rep,
kadar je hladno,
kadar se dnevi pokvarijo,
kadar se svet huduje nate.

Medijski odzivi

"Pravljica, polna topline, in – za to gre zahvala briljantnim ilustracijam Marije Tolman – ena najlepših knjig tega leta."
– Trouw

"Marije Tolman in Edward van de Vende sta ustvarila privlačno knjigo, ki v svoji jasni govorici razpira mnogo plasti. Otroška literatura vrhunske kakovosti."
– Kinderboekenpraatjes.nl

"Zgodbica, ki sta jo nasnovala van de Vendel in Tolman, je na prvi pogled očarljiva pripoved o lisičjih življenjskih dogodivščinah; v globljih plasteh pa se skriva pripoved o potovanju na mejo med življenjem in smrtjo ..."
– Publisherweekly

Avtor: Edward van de Vendel
Urednik: Andreja Udovč
Soustvarjalci: Lektura: Darinka Lamut
Prelom in izvedba naslovnice: Vesna Messec
Založba: Sanje
ISBN: 9789612746209
Jezik: slovenski