Brezplačna dostava nad 35 €

Lisjaček-E-knjiga

Avtor: Edward van de Vendel Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Stana Anželj

Nekega dne se Lisjaček odpravi na potep za vijoličnima metuljema in za lisičjo dlakico preveč navdušeni poleti skozi zrak. Hip nato se zbudi sredi nadvse nenavadnih sanj ... Prikupna, rahločutna pravljica z ilustracijami v nenavadno živih oranžno lisičjih in zelenkasto gozdnih tonih, v katere globljih plasteh se skriva pripoved o potovanju na mejo med življenjem in smrtjo, bo očarala najmlajše in starejše – in sploh otroke vseh starosti. 

Redna cena: 11,99 € Sanjska cena: 9,99 € Prihranite: 2,00 € (17%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).
Lisjaček-E-knjiga
Lisjaček-E-knjiga
Links
Datum izida: 21. May. 2024

Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

Lisjaček sanja.
Sanja o času, ko je bil še tako majhen kot jabolček. 
O noči, ko je z bratcem in sestricama prvič zapustil lisičino. 
O veliki srni in človeškem mladiču. 
in sanja o tem, kaj se je zgodilo, ko se je zapodil za vijoličnima metuljema ...

Mali Lisjaček se prekrasno zabava, na vse okoli sebe pozabi. Oh ti smola, nesreča ne počiva – za lisičjo dlakico preveč navdušeno poleti v zrak in trdo pristane na tleh, kjer nepremičen obleži. V tistem hipu se mu odprejo vrata v deželo čisto posebnih sanj. V njih se sprehodi skozi svoje življenje, od rojstva, igrivega lovljenja z bratci in sestricami, izkušenj izven lisičjega brloga, pridobivanja prvih lisičjih modrosti ... vse do srečanja z malim dečkom, ki negibnega Lisjačka najde pod sipinami.

Prisrčna, rahločutna pravljica z ilustracijami v nenavadno živih oranžno lisičjih in zelenkasto gozdnih tonih, ki pripoveduje zgodbo o Lisjačku na nitki med življenjem in smrtjo, bo za lahko noč pokrila otroke vseh starosti.

Nizozemski avtor Edward van de Vendel (1964) je plodovit vsestranski literarni ustvarjalec: romani za mlajše odrasle, otroške zgodbe, uglasbljene pesmi, stvarna literatura, poezija, slikanice, prevodi ... zmore vse. Je tudi družbeno zavzet in svoj krog bralstva razpenja na široko, ne da bi pri tem žrtvoval literarno kakovost. Teme njegovega raznolikega opusa so ključna življenjska vprašanja, s katerimi se srečujejo njegovi liki, ko si skušajo zagotoviti mesto na tem svetu. Med številnimi nagradami,ki jih je prejel za svoja dela, sta Deutscher Jugendliteraturpreis in nagrada Woutertje Pieterse.

Podrobnosti
Sanjska cena 9,99
Format (mm) 175 x 245
Obseg (št. strani) 45
ISBN 9789612746209
Prevod Stana Anželj
Urednik Andreja Udovč
Zbirka SANJSKA KNJIGICA
Založba Sanje
Jezik slovenski

Edward van de Vendel

Poglej si ostala dela
V SOZVEZDJU...