Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Lolita
8.3 EUR Zaloga: Ni na zalogi

Lolita

Roman

Avtor: | Založnik: Sanje

Redna cena: 8,30 €

RAZPRODANO!

NI NA ZALOGI

Vprašajte nas

Datum izdaje: 20. 07. 2005

žepna knjiga

zbirka KIOSK

Obseg: 384 strani

Format: 11,5 x 17 cm

Podrobnosti

Lolita pripoveduje o prepovedani strasti glavnega junaka, sedemintridesetletnega Humberta Humberta, ki ga občutje nemira in bridek spomin na neizživeto najstniško ljubezen preženeta v Ameriko. Vendar pa tudi tam ne najde notranjega miru, prav nasprotno, usodno ga pretrese srečanje z dvanajstletno Dolores Haze, ki prebudi v njem silovit spomin na njegovo prezgodaj preminulo ljubico Annabello Leigh. Deklico preimenuje v Lolito in si izdela osvajalski načrt...

... ena najbolj vznemirljivih zgodb dvajsetega stoletja.

Odlomek

Noč. Še nikoli nisem preživljal takih muk. Rad bi opisal njen obraz, njene premike – pa ne morem, ker me slepi strast, kadar je ona v bližini. Vrag me vzemi – nisem navajen družbe nimfic! Če pa zaprem oči, vidim samo otrpli del njenega obraza, reklamni diapozitiv, preblisk prelepe gladke kože na spodnji strani stegen, ko je sedela, visoko vzdignila koleno pod karirastim krilcem in si zavezovala vrvco na čevlju.

Medijski odzivi

"Nikoli ne bom obžaloval Lolite. Bila je kot sestavljanje lepe uganke - njeno sestavljanje in rešitev obenem. Seveda je popolnoma zasenčila moja druga dela, vendar ji ne morem zameriti tega. Okrog te mitične nimfete se spleta svojevrsten, subtilen čar."
- VLadimir Nabokov, 1964

"Edina prepričljiva ljubezenska zgodba našega stoletja."
- Vanity Fair


"Zgodba se odvija skozi hudomušno pisavo, prepolno literarnih aluzij, besednih iger, ponekod postavljeno v vzvišen način, drugod spet nabito s humorjem in ironijo; Nabokov je izbiro sloga temeljito preudaril, redkokje ubira tragičen ton, saj bi bil ta ob precepu, v katerega je ujet glavni lik romana, tudi povsem odveč."
- Dnevnik

Avtor: Vladimir Nabokov
Soustvarjalci: Prevod: Janko Moder
Založba: Sanje
ISBN: 961-6387-62-6
Jezik: slovenski
Datum izida: 20. jul. 2005