Brezplačna dostava nad 35 €
Mafija v Pragi
Mafija v Pragi

Mafija v Pragi

Avtor: Michal Viewegh Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Anjuša Belehar

Viewegh se je z Mafijo v Pragi prvič lotil pisanja žanrske poslastice, ki sliši na opredelitev detektivski roman.

7,19 € - 25,95 €
Redna cena: 8,99 € Sanjska cena: 0,00 € Prihranite: 8,99 € (100%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Književni magik Michal Viewegh se je po deseterici romanopisnih del, dveh zbirkah zgodb, treh novelah, dveh dnevnikih, dveh zvezkih feljtonov, dveh zbirkah literarne parodije, več filmskih scenarijih, dramski igri in knjigi za otroke z Mafijo v Pragi prvič lotil pisanja žanrske poslastice, ki sliši na opredelitev detektivski roman.

  Poletje v Pragi je vse prej kot umirjeno, saj v praškem okrožju 11 nekdo opazuje in občasno fotografira opozicijske politike in državljanske aktiviste. Sočasno posrednico iz finančne skupine Patria izsiljuje ruska mafija in minister za notranje zadeve s položaja razreši nekdanjega lobista programa za zaščito žrtev, ki obremenjujoče gradivo o številnih čeških politikih dostavi na neznan naslov (in s tem povzroči, da se pleša namestnika ministra za obrambo blešči bolj kot običajno). Nenadoma imajo novinarji osrednjega praškega časopisa toliko gradiva, da ne vedo, čemu dati prednost. Praški mafijski boter zvenečega imena je primoran zapustiti svojo jahto na Hrvaškem in se vrniti v češko prestolnico, medtem ko pogodbeni morilec dobi novo nalogo …

  Kot je pogosto pri Michalu Vieweghu, se tudi v tem romanu na videz nezapleteno branje izkaže za mnogoplastno, kompleksno tkanje, ki s potezami neusmiljene satire nariše nevarno resnično sliko češke stvarnosti. Mafija v Pragi je deležna vzklikajočih kritik in vztrajne prevodne zavzetosti.

  Preberite uvodne strani knjige.


  Natis je gmotno podprla Javna agencija za knjigo RS.

  Podrobnosti
  Datum izida 2/28/14
  Format (mm) 198 x 125
  Obseg (št. strani) 336
  Prevod Anjuša Belehar
  Urednik Tjaša Koprivec Vuga
  Soavtorji Prelom: David Križ
  Zbirka SANJE roman
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Utrujali so ga vsi tajni sestanki, stres ob snemanju tajnih pogovorov in njihovo večurno prepisovanje. Utrujale so ga neskončne hipoteze in sklepanja na osnovi policijskih mrež, ki prikazujejo povezanost praških botrov s praškimi politiki. Utrujali so ga večni napadi, ki jih je bil deležen, prikrite grožnje in odviti vijaki na kolesih njegovega skoraj novega renaulta (tudi tega ženi ni povedal). Utrujalo ga je, kako državni prvobranilci po neposrednih navodilih politikov vedno znova zmanipulirajo preiskovance, utrujali so ga nikoli dokončani milijonski posli na obrambnem ministrstvu, gnusila se mu je milijonska drhal na občinah ter na praškem magistratu in težili so ga vsi umori in ugrabitve, ki ne bodo nikoli pojasnjene.

  Michal Viewegh

  Poglej si ostala dela
  V SOZVEZDJU...