Brezplačna dostava nad 35 €
Magnus
Magnus

Magnus

Avtor: Sylvie Germain Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Varja Balžalorsky Antić

Roman očara s tankočutno, mojstrsko izpisano napeto zgodbo o bolečem iskanju identitete, poudarjeno s premišljeno fragmentarno zgradbo in vpeto v pretresljiv tragični okvir druge svetovne vojne.

14,40 € - 28,00 €
Redna cena: 16,00 € Sanjska cena: 0,00 € Prihranite: 16,00 € (100%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  »Kakšno zgodbo lahko napišemo o človeku s spominom, polnim vrzeli, ki so ga dolgo zalivale laži, nato pa ga je razjedel čas, s spominom, polnim negotovosti, ki na lepem ves razbeljen zažarič«

  Ganljiva pripoved francoske pisateljice Sylvie Germain je zgrajena iz fragmentov in prepletena z liričnimi in proznimi odlomki iz literarnih del, ki odzvanjajo skoznjo. Na mrakobnem ozadju zgodovinskih dogodkov izrisuje pretresljivo sestavljanko življenja. Franz-Georg je bil ob koncu vojne star pet let. Potem ko oče zbeži v Mehiko, mati pa zboli, postane Adam in pošljejo ga k sorodnikom v Anglijo. Deček tako že zgodaj spozna, da je v absurdnem svetu, kjer vlada razdejanje, identiteta le še ena od stvari, ki jih je mogoče zamenjati, preteklost pa je zapisana pozabi. Le Magnusu je dovoljeno obdržati staro ime – Magnus je plišasti medvedek z zlatimi očmi, oguljeno dlako in rahlim vonjem po zažganem. In Magnus je njegova vez z otroštvom, kajti Franz-Georg se iz svojih najzgodnejših let zaradi hude bolezni ne spomni ničesar. V spomin se mu je zarezala zgolj podoba ženske, ki jo požirajo plameni. Kako je ta povezana z njegovim življenjemč Kdo je v resnicič In zakaj naposled prevzame ime svoje otroške igračkeč Pretekle dogodke Franz-Georg z leti vidi v drugačni luči. Spozna, da glasovi iz preteklosti še niso potihnili. Nauči se jih poslušati in se uglasi z odmevi spomina.

  Roman očara s tankočutno, mojstrsko izpisano napeto zgodbo o bolečem iskanju identitete, poudarjeno s premišljeno fragmentarno zgradbo in vpeto v pretresljiv tragični okvir druge svetovne vojne.

  Francoska in mednarodna literarna veda uvršča dela Sylvie Germain v vrh sodobne romaneskne produkcije. Zanje je pisateljica prejela številne nagrade, prevedena so v več kot dvajset jezikov. Otožna zgodba o Magnusu je med francoskim bralstvom pritegnila največ pozornosti. Roman je postal prodajna uspešnica, njegovo literarno vrednost pa potrjuje med drugim tudi nagrada Prix Goncourt des Lycéens za najboljši francoski roman leta 2005.

  Natis je gmotno podprla Javna agencija za knjigo RS.

  Podrobnosti
  Datum izida 1/27/17
  Format (mm) 198 x 125
  Obseg (št. strani) 216
  Prevod Varja Balžalorsky Antić
  Urednik Tjaša Koprivec Vuga
  Zbirka SANJE roman
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Sylvie Germain

  Poglej si ostala dela