Brezplačna dostava nad 35 €
Malik
Malik

Malik

Avtor: Alma Karlin Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Alexandra Zaleznik

Malik je usodni simbol, ki že stoletja varuje inkovsko kraljestvo sonca. S smrtjo zadnjega inkovskega kralja umre tudi skrivnost njegovega porekla. Kipec malika se znajde se v rokah nemškega raziskovalca, ki prepozna njegov izvor in ga skrbno varuje. A zlonosni kipec vsakemu, ki ga poseduje, prinaša nesrečo in smrt … Eksotično prizorišče in napeto dogajanje Alminega najljubšega lastnega romana predstavljata vozovnico za nepozabno potovanje v pozabljene svetove mita, ki se jih komajda še spominjamo, a so v globočinah naše zavesti tako zelo prisotni. 

19,00 € - 27,99 €
Redna cena: 19,00 € Sanjska cena: 0,00 € Prihranite: 19,00 € (100%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Malik je usodni simbol, ki že stoletja varuje inkovsko kraljestvo sonca. S smrtjo zadnjega inkovskega kralja umre tudi skrivnost njegovega porekla. Kipec malika se znajde v rokah nemškega raziskovalca, ki prepozna njegov izvor in ga skrbno varuje. A zlonosni kipec vsakemu, ki ga poseduje, prinaša nesrečo in smrt …

  Knjiga Malik je prvotno izšla leta 1932 pri založbi Müller & I. Kiepenheuer v Potsdamu. Napet mistično pustolovski roman s teozofskim pridihom povezuje inkovsko in staro kitajsko kulturo. V knjigi je Alma razvila teorijo, da Inki pravzaprav izvirajo iz Kitajske in naj bi bili potomci preganjanih južnokitajskih pomorščakov. Dogajanje se prične ob jezeru Titicaca za časa vladavine inkovskega poglavarja Lloque Yupanqui, sklene pa v 20. stoletju na Kitajskem. Se bo ob vrnitvi v prvotno domovino kipčeva »jeza« polegla?

  Ne samo, da je bil Malik Almin najljubši roman, bila je tudi prepričana, da bo ravno z njim požela velik mednarodni ugled. Za izid je bila pripravljena celo plačati. Pomenil ji je nekakšno mistično doživljanje Peruja, kjer se je veliko naučila in pretrpela. Eksotično prizorišče, razburljivo dogajanje in avtoričina poanta, da ljubezen ni ukalupljanje in da resnične vrednosti posameznika ne smemo meriti po zunanji podobi, so vozovnice za nepozabno potovanje v pozabljene mitološke svetove – svetove, ki se jih komajda še spominjamo, a so hkrati tako zelo prisotni v globočinah naše (pod)zavesti. 

  Podrobnosti
  Format (mm) 125 x 198
  Obseg (št. strani) 344
  ISBN /
  Prevod Alexandra Zaleznik
  Zbirka SANJE roman
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Alma Karlin

  Poglej si ostala dela
  V SOZVEZDJU...