Sanjsko pismo
Mesojede zgodbe
10.99 EUR Zaloga: Na zalogi

Mesojede zgodbe

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Ana Barič Moder

Redna cena: 10,99 €

Sanjska cena: 9,89 €*

Prihranite: 1,10 € (10%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Zbirka Mesojede zgodbe zajema štirinajst kratkih zgodb z absurdnimi in fantastičnimi motivi, ki daleč presegajo okvire fantastičnega žanra. 


Vprašajte nas

Datum izdaje: 17. 07. 2011

Zbirka: KIOSK

Broširana vezava

Obseg: 212 strani

Format: 198 mm x 125 mmPodrobnosti

Zbirka Mesojede zgodbe zajema štirinajst kratkih zgodb z absurdnimi in fantastičnimi motivi, ki daleč presegajo okvire fantastičnega žanra. Slogovno izčiščeno, varljivo preprosto besedilo je namreč prepredeno z medbesedilnimi referencami. Quiriny se v Mesojedih zgodbah ne le vpisuje v razgibano tradicijo fantastične in metafikcijske kratke proze, temveč se v njih odkrito spogleduje in poigrava z motivi in pripovednimi postopki Borgesa, Cortazarja, Poeja in drugih. Z duhovitimi prijemi, kot sta denimo navajanje biografij izmišljenih pisateljev in poročilo o plemenu, čigar jezik temelji na samih nesporazumih, problematizira položaj avtorja, jezika in literarnega dela v dobi, ki se ne more ali ne želi več imenovati postmoderna. Obenem pa Quirinyjeva proza kljub obilju intertekstualnih referenc ni hermetična, temveč sveža in komunikativna, odprta za različna branja in interpretacije.


Slovenski natis je gmotno podprla Javna agencija za knjigo RS.

Medijski odzivi

"Že res, da bodo med listanjem najbolj uživali molji, ki so že prežvečili Borgesa, Cortazarja in stavijo na Edgarja Allana Poeja, saj se avtorMesojedih zgodb spretno poigrava z obrisi njihove literarne dediščine. To pa ne pomeni, da je Bernard obrnil hrbet rekreativcem."

- Andrej Predin, Slovenske novice

"Zgodbe za “lahko” noč ..."
- Tina Bernik, Žurnal

"Quiriny je tisto, kar oponaša, dobro proučil in njegove zgodbe o fatalnih zaljubljenostih, o razporkih, skozi katere vdre čudežno in srhljivo, so na ravni starih mojstrov ..."
- Matej Bogataj, Mladina

Avtor: Bernard Quiriny
Urednik: Tjaša Koprivec
Soustvarjalci:
Oblikovanje ovitka: Uroš Lehner
Prelom: Maja čuk
Založba: Sanje
ISBN: 9789612740115
Jezik: slovenski
Datum izdaje: 17. jul. 2011