Brezplačna dostava nad 35 €
Mir in kazen
Mir in kazen

Mir in kazen

Avtor: Florence Hartmann Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Nataša Varušak

Hartmannova je v mednarodnih diplomatskih krogih dvignila veliko prahu, ko je odkrito spregovorila o poskusih vplivanja mednarodne politike na haaško sodišče v primeru sojenja krivcem za genocid v Bosni in Hercegovini, o licemerstvu Zahoda, o grešnih in drugih kozlih neučinkovitosti haaškega sodišča, o prefriganih interesih in brutalnih metodah vlad, ki so krmarile pravico v opravičilo lastne vloge v najhujših pokolih v Evropi po holokavstu. Ko preko knjižnih strani dirjajo, se skrivajo, kažejo osle, se v objektive smehljajo Bill Clinton, Boris Jelcin, Tony Blair, Jacques Chirac, Helmut Kohl in še mnogo drugih oseb in datumov, izza zaprtih vrat silijo neznane, a kruto odločilne podrobnosti. Tudi tiste, zaradi katerih je mednarodno sodišče izgubilo nekaj pomembnih bitk.

3,00 € - 24,95 €
Redna cena: 9,99 € Sanjska cena: 0,00 € Prihranite: 9,99 € (100%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Hartmannova prva odpira prepovedana vrata haaškega sodišča. Ne brez posledic – sodišče je avgusta 2008 proti njej vložilo obtožnico zaradi navedb v knjigi Mir in kazen (2007) in zaradi članka, ki ga je januarja 2008 objavil Inštitut BiH z naslovom Prikriti ključni dokazi o genocidu. Pred haaško Mednarodno sodišče za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije je stopila 15.6.2009, obtožnica jo bremeni nespoštovanja sodišča zaradi objave zaupnih informacij, kar pa obramba zavrača. Več ... Tožilec na haaškem Mednarodnem sodišču za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije je septembra 2009 Hartmannovi odredil denarno kazen, več.


  * Florence Hartmann je konec maja 2009 zaradi pisanja potopisnega članka o Sloveniji, ki je junija izšel v novi francoski reviji L'Européen, obiskala naše kraje.
  27. maja se je mudila v Ljubljani, kjer je o svoji knjigi sprva spregovorila na tiskovni konferenci, kasneje pa še v sklopu večera v kavarni Union, kjer je pogovor vodila Tanja Lesničar Pučko.

  Izbor odmevov:
  Intervju za Dnevnikov Objektiv (Tanja Lesničar Pučko)
  Mir in kazen in boj za resnico... (Branko Soban, Delo)
  Norčava politika ... (Mojca Pišek, Dnevnik)
  Ali jo želi sodišče utišatič (Dare Čekeliš, 24.ur.com)
  Hartmannova o Srebrenici (Jaka Tomc, VEST)
  "Vsak dan boj proti pritiskom na haaško sodišče" (Gregor Valenčič, MMC RTV Slovenija)

  * Objavljamo odlomek iz knjige Mir in kazen, ki naj bi razkrival tajne informacije Mednarodnega kazenskega sodišča v Haagu. Dejstvo, da je besedilo postalo resno pravno sporno, govori o patološki situaciji v mednarodnih odnosih in mednarodnem pravu in zastavlja vprašanje o uzurpaciji mednarodnega prava. Tako postaja realno možno, da bo besedilo tudi uradno prepovedano, njegovo razširjanje pa kaznivo. Omogočamo vam, da besedilo preberete dokler je to še mogoče.

  * 13.7. je bil v oddaji Studio City na 2. programu TV Slovenija objavljen intervju s Florence Hartmann ob Dnevu spomina na žrtve genocida v Srebrenici. Posnetek oddaje si lahko ogledate na tej povezavi, intervju se nahaja v drugem delu oddaje.


  Podrobnosti
  Datum izida 11/21/16
  Format (mm) 240 x 160
  Obseg (št. strani) 295
  ISBN /
  Prevod Nataša Varušak
  Urednik Tjaša Koprivec Vuga
  Soavtorji Spremna beseda: Ervin Hladnik Milharčič
  Zbirka DOKUMENTA
  Založba Sanje
  Jezik slovenski


  Zahod želi prikriti skrivnost o genocidu.

  Florence Hartmann

  Poglej si ostala dela