Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Modrost rojevanja
11.99 EUR Zaloga: Ni na zalogi

Modrost rojevanja

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod:

Redna cena: 11,99 €

Porodni vodnik je namenjen bodočim mamicam, pa tudi vsem drugim, ki si upajo pomisliti, da bi morale imeti ženske pravico vzeti porod v svoje roke.

NI NA ZALOGI

Vprašajte nas

Datum izdaje: 26. 10. 2010

Zbirka: SANJE priročnik

Broširana vezava

Obseg: 336 strani

Format: 125 mm x 198 mm

Podrobnosti

Hočete porod, h kateremu se boste vračali po navdih in pogum? Porodni vodnik vam pomaga k modrim odločitvam.

Porodni vodnik je namenjen bodočim mamicam, pa tudi vsem drugim, ki si upajo pomisliti, da bi morale imeti ženske pravico vzeti porod v svoje roke. Vsaka potrebuje babico, ki z ljubeznijo opazuje razcvetanje poroda in pomaga ženski v nosečnosti, skrbi zanjo in otroka med porodom in po njem, jo spodbuja in ji pomaga, da je sproščena in da se lahko prepusti porodni ekstazi. Vodnik naravnega poroda združuje modrost tradicionalnega babištva z najsodobnejšimi znanstveni dognanji. Ina May Gaskin z globokim spoštovanjem ženskega telesa in njegovih moči razgrinja, kako na primer pokončni položaji med porodom, vleka za vrv, obešene pod strop, ljubeče besede in ljubkovanje prsi pomagajo, da se porod odvija v pravem ritmu. Govori o tem, kako s petjem in smehom med rojevanjem ženska sama zaščiti svoj presredek pred raztrganinami. Razkriva, kako nespametni ukrepi sodobnega medikaliziranega poroda v bolnišnicah ženske omejujejo in včasih celo škodujejo njim in njihovim otrokom.

Izjemno navdihujoče darilo partnerki, s katero pričakujete otročička, hčerki, ki morda nosi vašega vnučka, noseči prijateljici v najdragocenejšo pomoč, vaši mami kot obliž na rano, ki jo je za seboj pustila travmatična porodna izkušnja. Vstopite v svet drugačnega, osupljivega, žensko-osrediščenega poroda! Za vnovično povezavo z lepoto poroda!

Prva knjiga v slovenščini, ki prikazuje babiški način razmišljanja.

* Ina May Gaskin je med prejemniki alternativnih Nobelovih nagrad za leto 2011 - nagrado si je prislužila za izboljšave na področju varnosti porodov ter zdravja žensk in otrok.

Odlomek

Kjerkoli in kakorkoli hočete roditi, vaša izkušnja bo zaznamovala vaše občutke, mišljenje, telo in vašega duha za celo življenje.

Medijski odzivi

"Nič ni pomembnejše od tega, kako smo rojeni. Na to preprosto dejstvo smo kar predolgo pozabljali. Vodnik Modrost rojevanja Ine May in njena prva knjiga Spiritual Midwifery sta vse, kar potrebujemo za ponovno povezavo z lepoto poroda, ki ženskam daje moč. Tak porod je osupljivo darilo ženskam za vsa človeška življenja na Zemlji.
Močno upam, da bo čim več nosečnic prebralo to knjigo in spoznalo njeno modrost. Tako se bodo spomnile lastne ženske modrosti in je ne bodo nikoli pozabile. Hvala ti, Ina May, iz dna srca hvala za ta vodnik naravnega poroda, ki lahko spremeni svet.
- Christiane Northrup, dr. med., avtorica knjige Žensko telo, ženska modrost in Modrost menopavze

Nekatere knjige lahko izboljšajo življenje vsakogar na tem planetu. Ta je ena izmed njih."
- Alice Walker, avtorica romana Nekaj vijoličnega

"Ne samo, da je Ina May Gaskin najbolj znana babica v ZDA; v resnici je najbolj znana babica na svetu! Ko boste prebrali to knjigo, boste razumeli, zakaj je tako. Ina May se je o porodu učila neposredno, tako, da je pomagala ženskam med rojevanjem. Skozi zgodbe, ki so nanizane v tej vznemirljivi novi knjigi, lahko posameznica izkuša njen proces učenja. Tako kot se je učila Ina May, tako se bo njena bralka učila o sebi, svojem telesu in svojih sposobnostih rojevanja. Vodila jo bo skozi labirint novih porodniških tehnologij in ji pokazala pot k modrim odločitvam in resnični informirani izbiri."
- Robbie Davis-Floyd, avtorica knjige Birth as an American Rite of Passage

"Porodni vodnik je prva knjiga v slovenskem jeziku, ki odraža babiški način razmišljanja. Za babiško filozofijo je značilno, da nosečnost, porod in poporodno obdobje pojmuje kot fiziološka obdobja v življenju ženske - ko te potrebujejo več pozornosti, a predvsem pozornosti v obliki podpore, manj pa v smislu zdravljenja. Babiška podpora ženski v nosečnosti, med porodom in v obdobju po porodu naj bo tako informativna kot tudi fizična in psihična, skratka, označuje naj jo ljubeča in pozorna skrb za posameznico, ki postaja mati. Ina May Gaskin nam je vsem babicam v spodbudo in zgled, kako spremljati žensko v nosečnosti, med porodom in v poporodnem obdobju, nosečim ženskam pa v navdih pri odločanju o postopkih in posegih v času pričakovanja."
- mag. Ana Polona Mivšek, dipl. bab. 

"Ina May Gaskin je čudovita babica in neverjetno dobra pripovedovalka zgodb, hkrati pa avtorica, ki globoko razmišlja o literarnem in metaforičnem mestu poroda v tej državi. Ta knjiga sodi na nočno omarico vsake ženske, ki pričakuje otroka."
- Chris Bohjalian, avtor romanov Midwives in The Buffalo Soldier

"Preprosto rečeno, Ina May Gaskin je brez dvoma najpomembnejša oseba v obporodni skrbi v Severni Ameriki. Kot perinatolog in kot zdravnik-praktik lahko bralkam in bralcem zagotovim, da vse, o čemer Ina May Gaskin v knjigi govori, temelji na najboljših znanstvenih podatkih. To knjigo bi morala prebrati vsaka ženska, ki je noseča ali ki kdaj namerava imeti otroka, in vsaka babica, medicinska sestra, doula, voditeljica tečaja za porod in vsak zdravnik ali zdravnica, ki pomaga ali bo morda kdaj v prihodnosti pomagala ženski skozi izkušnjo poroda."
- Marsden Wagner, dr. med., mag., bivši vodja Oddelka za zdravje žensk in otrok, SZO

"Edinstvena Ina May Gaskin tokrat z nami deli svojo modrost poroda z razlago, kako je skupaj s skupino babic dosegla tako izjemno dobre rezultate in z natančnim pojasnilom, zakaj se naravni porodni proces, če ga prepustimo njegovim lastnim silam, tako čudovito razvija. Hvaležno branje za vsako, ki se želi poučiti o porodnih izbirah."
- Hope Edelman, avtorica knjige Motherless Daughters

"Ina May Gaskin je ameriški zaklad. Ta neprecenljiv vodnik predstavlja združitev njenih številnih izkušenj in poglobljenega uvida, namenjen novim generacijam in soočenju z novimi tehnologijami. Nepogrešljivo!"
- Naomi Wolf, avtorica knjig The Beauty Myth in Misconceptions

"Porodni vodnik je prva knjiga v slovenščini, ki prikazuje babiški način razmišljanja. Za tega je značilno, da nosečnost, porod in poporodno obdobje pojmuje kot fiziološka obdobja v življenju ženske - ko te potrebujejo več pozornosti, vendar predvsem v obliki podpore, manj pa v smislu zdravljenja."
- Moje zdravje (priloga Dnevnika)

"... je njegova neprecenljiva vrednost v tem, da vrača zaupanje v žensko telo. V sodobni družbi, kjer smo ženske podvržene ideologiji, da je vitkost telesni lepotni ideal, resnična vrednost ženskega telesa skorajda tone v pozabo."
- Danaja Lorenčič, Sensa

Avtor: Ina May Gaskin
Soustvarjalci: Lektoriranje: Mateja Dermelj
Oblikovna zasnova: Darja Malarič
Oblikovanje naslovnice in prelom: Nina Ušaj
Založba: Sanje
ISBN: 9789612740030
Jezik: slovenski
Datum izida: 26. okt. 2010