Brezplačna dostava nad 35 €
Moje življenje Moje življenje
Moje življenje

Moje življenje

Avtor: Matija Tuma Založnik: Sanje Jezik: slovenski

Matija Tuma je spisal lastni življenjepis in z njim prispeval prodoren prikaz preteklega polstoletnega družbenega vijuganja. 

Redna cena: 19,95 € Sanjska cena: 14,92 € Prihranite: 5,03 € (25%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  STVSIAVTV002

  Matija Tuma, vnuk po znamenitem Henriku Tumi, je očrtal silnice življenja, ki so se brez vplivnega zvena rodbinskega imena kalile v neštetih hrabrih korakih moža, ki je z bistrim pogledom in neutolažljivo radovednostjo zajemal in rasel. Matija Tuma je spisal lastni življenjepis in z njim prispeval prodoren prikaz preteklega polstoletnega družbenega vijuganja.

  Moje življenje
  s statev časa pridvigne povsem prve spomine, ki sežejo v obdobje druge svetovne vojne, se pomudi pri dijaških letih, študiju strojništva in služenju vojaškega roka v Jugoslaviji. Nato oriše ključen življenjski zasuk, ko ga je poklicna želja ‘zaposlila’ v švicarski industriji, v bližini katere je nekoč kasneje pognal doktorat. Potem ko je poglobljeno vednost žlahtnil na Slovenskem in se preselil v Irak, da bi se naposled ustalil na ljubljanski univerzi, je poprejšnjim znanstvenim, poljudnim člankom in planinskim spisom preprosto moral pridati dragocen popis lastnega časa in prostora.

  Podrobnosti
  Sanjska cena 14,92
  Prednaročilo Ne
  ISBN 9789616767873
  Zbirka SANJE
  Založba Sanje
  Soavtorji Korektura: Marijan Pušavec, Darinka Lamut
  Prelom: Nina Ušaj, Maja Čuk
  Urednik Rok Zavrtanik
  Jezik slovenski
  Datum izida 7/26/10
  Format (mm) 230 x 150
  Obseg (št. strani) 265

  Odraščal sem v času po vojni, ko je povsod vladala revščina, ko so bili vsi ljudje – zmagovalci in premaganci (če so ostali živi) – skromni v svojih željah: mama je do svoje smrti trdila, da je bil to zanjo lep čas. Vsi so si bili v svoji revščini enaki, čutilo se je pomanjkanje hrane, težko je bilo z oblekami, ljudje pa so drug drugemu nesebično pomagali, zavisti ni bilo. Med drugo svetovno vojno je bil oče dvakrat zaprt, prvič so ga zaprli in internirali Italijani v Gonars, drugič Nemci. Ostal je živ, kar pa se ni posrečilo njegovima mlajšima bratoma.

  Matija Tuma

  Poglej si ostala dela
  V SOZVEZDJU...