Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Mumin in morje
9.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Mumin in morje

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Nada Grošelj

Redna cena: 9,95 €

Sanjska cena: 4,00 €*

Prihranite: 5,95 € (60%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Prva knjiga iz zbirke stripov o Muminih.

Vprašajte nas

Datum izdaje: 06. 09. 2014

Zbirka: MUMINI
Gibka vezava
Obseg: 54 strani
Format: 160 mm x 220 mm

Izkaznica knjige

Podrobnosti

Muminočka se je odločil - napisal bo veličasten roman o morju. Družina se zatorej preseli na osamljeni otok. Muminočka brž potem postane čisto pravi svetilničar. Nadvse kmalu je očitno, da je z otokom nekaj narobe: vse naokrog razsajajo duhovi, v radiu gnezdijo podgane in odločno prepovedujejo prenose, ni glasbe, ni zofe, ni senčnice za čajanke …

Duhovita zgodba izvrstne Tove Jansson bo razveselila vso družino.


Knjiga je prejemnik znaka kakovosti Zlata hruška 2014.

Medijski odzivi

"Izgubljeni zaklad je znova najden. Ena najprisrčnejših, najbolj neobičajnih zgodb v stripu, kar jih je bilo kdaj napisanih in narisanih. Fantastična mojstrovina. Prisežem."
- Neil Gaiman

"Tu se nenavaden, a resničen svet Tove Jansson pričenja; na mestu, kjer ljubezen in sila domišljije preženeta strah, osamljenost in negotovost."
- Time

"... nas popelje na osamljen otok, kjer se belim trolčkom dogajajo res čudne stvari. Njihove izvirne dogodivščine so primerne za mlade vseh starosti."
- Renate Rugelj, Bukla

"In vendar je morska dogodivščina ena najlepših zgodb o Muminih!"
- Maja Črepinšek, Moj malček

"Mumini so svobodnjaški, avanturistični,­ sočutni, naravovarstveni in humorni. Kot take jih spoznavamo tudi v stripih Mumin in morje ter Mumin se zaljubi."
- Valentina Plahuta Simčič, Delo

"Pri Muminih je pač tako, da se še tudi odrasli učijo na svojih napakah in nas vmes spravijo v smeh. Kako pa bi vi reagirali, če bi se vaš očka lepega dne odločil, da mora napisati veličasten roman o morju?"
- Katja Stergar, Pil

"Janssonova v muminzgodbah ne uči ali vzgaja, saj pripovedi ne stremijo k neposrednemu moralnemu nagovoru. Švedsko pišoča avtorica je bralcu dopustila, da je šel skozi proces odločanja in vrednotenja sam."
- Ana Schnabl, Dnevnik

"Mumini so otroški, vendar nikoli otročji teren za paradokse sedanjosti. So globoko filozofični in topli in vam nikoli ne bodo zaupali, kako živeti, bodo pa vas in vaše otroke povabili v razmislek o tem."
- Ana Schnabl, Airbeletrina

Avtor: Tove Jansson
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Založba: Sanje
ISBN: 9789612742850
Jezik: slovenski
Datum izida: 6. sep. 2014