Brezplačna dostava nad 35 €
Mumin - Zbrani stripi 2
Mumin - Zbrani stripi 2

Mumin - Zbrani stripi 2

Avtor: Tove Jansson Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Nada Grošelj

Svobodnjaški,­ sočutni, naravovarstveni in do lune in nazaj zabavni … to so Mumini! Nepozabni, čarobni svet švedsko-finske pisateljice in ilustratorke Tove Janssen v drugi knjigi prvič zbranih stripov oživi v štirih zgodbah: Muminove zimarije, Muminmamina služkinja, Mumin zgradi hišo in Mumin obrne nov list. Smuk v Muminsvet!

 

Redna cena: 21,00 € Sanjska cena: 17,81 € Prihranite: 3,19 € (15%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Datum izida: 25. Apr. 2024

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  9789612743796

  Svobodnjaški,­ sočutni, naravovarstveni in do lune in nazaj zabavni … to so Mumini! Nepozabni, čarobni svet švedsko-finske pisateljice in ilustratorke Tove Janssen v prvi knjigi prvič zbranih stripov oživi v štirih zgodbah: Muminove zimarijeMuminmamina služkinjaMumin zgradi hišo in Mumin obrne nov list.

  Zgodbe so bile izvorno objavljene v revijah in časopisih, vendar pa gre za prave risoromane, ki prekipevajo od življenja, duhovitosti, prisrčnosti, neugnanih dogodivščin in iskrive domišljije. Sčasoma je Tove Jansson pritegnila k striparstvu brata Larsa in mu naposled povsem prepustila ustvarjanje na tem področju, medtem ko se je sama posvetila drugim zanimanjem – slikanju, pisanju za odrasle. V prvih stripih, zbranih v 1. in 2. knjigi, pa še lahko občudujemo njena lastna avtorska dela.

  V Tovinih stripih nastopajo prav tista bitja kot v njenih otroških knjigah: debelušni mumintroli ali mumini, podobni ljubkim povodnim konjem, pa hemuli, filifjonke, mimle in drugi liki iz njenega fantazijskega sveta. Medtem ko knjige nagovarjajo otroke ali naslovnike vseh starosti, so bili stripi že od vsega začetka namenjeni odraslim. Ko je urednik Charles Sutton povabil Tove k sodelovanju, ji je predlagal, naj v stripu satirizira »naš tako imenovani civilizirani življenjski slog«. Tako je v stripih zazvenel jedkejši ton kakor v knjigah: satira leti na nepovabljene goste, načrte, kako hitro obogateti, priročnike za samopomoč, življenjski slog bogatih in slavnih, vegetarijanstvo, romantiko (Smrkljica, Muminovo dekle, se brez pomisleka spogleduje z glamuroznejšimi občudovalci), moderno umetnost in še kaj. Največkrat se mumini nepremišljeno podajo v pustolovščine, zlasti na pobudo očeta, ki nostalgično kuje v zvezde svojo avanturistično mladost. Pri tem vsakič zabredejo v težave, a jih uspešno rešujejo s svojo domiselnostjo, optimizmom in nenazadnje srečo. Skratka, stripi slavijo boemsko spontanost, kakršna je vladala v družini same avtorice, in čeprav so stari že več kot pol stoletja, njihov humor ni izgubil sočnosti in aktualnosti. 

  Smuk v Muminsvet!

  Podrobnosti
  Sanjska cena 17,81
  Format (mm) 150 x 290
  Obseg (št. strani) 96
  ISBN 9789612743796
  Prevod Nada Grošelj
  Zbirka MUMINI
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Tove Jansson

  Poglej si ostala dela
  V SOZVEZDJU...