Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Na drugi strani sveta
33.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Na drugi strani sveta

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Barbara Skubic

Redna cena: 33,95 €

Sanjska cena: 30,00 €*

Prihranite: 3,95 € (12%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Pripovedno delo tihega mojstra sodobne avstralske književnosti je roman številnih harmonskih prebliskov in melodičnih preobratov, tekočih, gostih barv, svetlobe in sence, plimovanja in plitvin.
Vprašajte nas

Datum izdaje: 14. 07. 2011

Zbirka: ROMAN SANJE

Trda vezava

Obseg: 335 strani

Format: 190 mm x 125 mm


Podrobnosti

Na drugi strani sveta (The Fern Tattoo) je očarljiv roman o gotovi usodi in naključni ljubezni. Zgodba o novinarju, ki ob nesrečni smrti svoje matere prisluhne zgodbam njene dobre prijateljice. Ker ga njena pripoved tako prevzame, se ne zave, da pravzaprav posluša zgodbe o svoji družini.

Ko se potapljamo v vse temnejše tokove tistega, kar nas sili k zaznavanju in branju, nam knjiga razkriva, da se pod lastno zgodovino, ki jo sprejemamo, skrivajo druge, precej skrivnostnejše zgodovine, ki jih je prav tako treba odkriti.

Roman Na drugi strani sveta potrjuje Brooksovo izjemno pisateljsko spretnost, globino in zrelost.

Slovenski natis je gmotno podprla Javna agencija za knjigo RS.

Odlomek

Bili so časi, ko je bil ves gozd napolnjen z enim samim dolgim, nepretrganim krikom poletne vročine. Vir krika je bil neviden ... To ni bil hudoben ali zastrašujoč krik; v njem je bilo skoraj nekaj srečnega. Naostril te je, nekako pomiril. Če si ga dovolj dolgo poslušal, je postal svojevrstna napeta tišina.

Medijski odzivi

"Prek zgodb, ki se nezavedno prenašajo iz roda v rod, roman razmišlja o skrivnostih in lažeh ter o visoki ceni, ki jo mora zanje plačati posameznik."
- Ana Jurc, MMC RTV Slovenija

"Očarljivo, mistično in presunljivo branje za tiste, ki verjamete v čarobno moč zgodb."
- Danaja Lorenčič, Sensa

"Če lahko dam bralcem nasvet: sprostite se, zaupajte mi in na koncu se bo vse sestavilo."
- David Brooks v intervjuju za Delo

"Mogoče se sliši nenavadno, da lahko vidiš roman tako nenadoma, ampak pisanje literature deluje tako skrivnostno. Včasih se zdi, kot da bi slep tipal čez pokrajino, kot bi s konicami prstov s tipanjem odkrival zgodbo, ki že obstaja."
- David Brooks, siol.net

"Zavedam se, da ne bi mogel biti pisatelj, če bi bil ravnodušen do človeštva. Prav tako pa ne bi mogel pisati, če ne bi imel rad posameznikov."
- David Brooks, Primorske novice


"Pripovedno delo tihega mojstra sodobne avstralske književnosti je roman številnih harmonskih prebliskov in melodičnih preobratov, tekočih, gostih barv, svetlobe in sence, plimovanja in plitvin. V stoletju neizgovorjenega, zavitega v mrak, ob intimnem izročilu na plan predirata zgodovina in topografija."
- Tjaša Koprivec, urednica

"Očarljiv roman o gotovi usodi in naključni ljubezni, nominiran za prestižno knjižno priznanje Miles Franklin ..."
- siol.net

"Roman bralca popelje na kalejdoskopsko potovanje skozi več generacij treh družin, v katerih srečamo serijo nenavadnih karakterjev ..."
- mmc rtv slo

"Roman je zbirka različnih zgodb iz preteklosti, ki jih glavnemu junaku, Benedictu Watersu, ob njegovih občasnih obiskih pripoveduje ostarela prijateljica njegove mame, gospa Darling. Zgodbe segajo tudi stoletje nazaj in predstavljajo le posamezne fragmente iz življenj različnih ljudi, ki se le počasi povezujejo in tako razkrivajo nepoznano preteklost njegove družine."
- Majda Peklaj, Bukla

"Veselje nad zgodbenim razkrivanjem je brezmejno, bralsko oko pa kot podoba katerega od protagonistov zazrta v valove. Z zavedanjem, da vsak nov val prinaša vznemirjeno slast pričakovanja."
- Andreja Časar, airBeletrina


Avtor: David Brooks
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Lektura: Nanika Holz
Oblikovanje knjižnega ovitka: Polonca Strman
Prelom: Nina Ušaj
Založba: Sanje
ISBN: 9789612740177
Jezik: slovenski
Datum izida: 14. jul. 2011