Brezplačna dostava nad 35 €
Na obali Chesil Na obali Chesil
Na obali Chesil

Na obali Chesil

Avtor: Ian McEwan Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Suzana Tratnik
Roman je bil na podelitvi Britanske knjižne nagrade 2008 imenovan za Knjigo leta, Ian Mc Ewan pa je prejel naziv Avtor leta.
Redna cena: 18,95 € Sanjska cena: 18,01 € Prihranite: 0,94 € (5%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Datum izida: 23. Dec. 2008

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  LEPTUROTV022
  Občutljiva na tiha ljubkovanja in nezaznavne oddaljenosti se je skrivoma urila v brezupni bitki gnusa in radosti. V izmikajoči se želji brezskrbnega začetka življenja se je prebujala v nejasno grozo trpkih telesnih občutkov in sramu vsled obeta razočaranja; v lastnem akordu je z bolečo neogibnostjo drsela v molk, dokler je ni zabrisala bleda svetloba spomina na prosto viseče dlani, ki se niso dotaknile njenega ramena.

  Z ljubečo naklonjenostjo je boječno okrajševal razdalje med njunima telesoma. Ko je zapuščenemu med ruševinami poročne noči skalpel nepovratnih besed krikoma raztrgal ponos, je v somraku usodnega obotavljanja in sladkobnega občutka prizadejane krivične rane s pogubno lahkotnostjo obrnil hrbet. V skorji jeze so se utrnile temne besede, se poredile v dvom in ga v strašnem tonu zanetenega besa odvrnile od nje, ki je odprto struno pripravila do tako toplega petja, nje, ki jo je tako zelo ljubil.  (Tjaša Koprivec)


  Najnovejši roman izpod peresa mojstra literarne besede, Bookerjevega nagrajenca, ki nas popelje v vrtinec življenja dveh mladih posameznikov. Julij 1962. Edward in Florence sta se pravkar poročila in prispela v hotel ob slikoviti obali Chesil, kjer nameravata preživeti medene tedne. Ob večerji poskušata prikriti svoje intimne strahove pred poročno nočjo ...

  Na obali Chesil (2007) je pripoved o spremembi, ki jo lahko povzročijo nestorjene kretnje ali neizrečene besede. McEwan ponovno prepriča z opisovanjem odločilnega trenutka, po katerem nič več ne more biti tako, kot je bilo. Ganljiva zgodba o ljubezni, nesoglasjih in potrpljenju.

  Roman je bil na podelitvi Britanske knjižne nagrade 2008 imenovan za Knjigo leta, Ian Mc Ewan pa je prejel naziv Avtor leta.

  Podrobnosti
  Sanjska cena 18,01
  Prevod Suzana Tratnik
  Prednaročilo Ne
  Datum izida 12/23/08
  ISBN 9789616653619
  Zbirka SANJE roman
  Založba Sanje
  Soavtorji Prelom: Bojan Primožič
  Urednik Tjaša Koprivec Vuga
  Jezik slovenski
  Format (mm) 152 x 190
  Obseg (št. strani) 123

  Vstopiti moraš skozi vrata, in ta vrata morajo biti skonstruirana tako, da bo imel bralec takojšnje zaupanje v trdnost zgradbe.
  - Ian McEwan