Brezplačna dostava nad 35 €
Na tej točki noči
Na tej točki noči

Na tej točki noči

Avtor: Maylis de Kerangal Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Jedrt Lapuh Maležič

V strnjenem besedilu nam avtorica z značilno stvarnostjo in pronicljivostjo predstavi boleče aktualno tematiko begunske krize.

4,74 € - 10,00 €
Redna cena: 4,99 € Sanjska cena: 0,00 € Prihranite: 4,99 € (100%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  V strnjenem besedilu nam avtorica z značilno stvarnostjo in pronicljivostjo predstavi boleče aktualno tematiko begunske krize. V romanu so predstavljeni presunljivi trenutki temne realnosti sredozemskega prostranstva, v katerem so za vedno ugasnila preštevilna nedolžna življenja. Trinajstega oktobra leta 2013 je več kot petsto ljudi svoje sanje zaupalo razmajani in dotrajani ribiški barkači. Njihov cilj je bil Eldorado, Evropa, sanjana kot kraj svobode in pravic, ki jih bo sprejel odprtih rok, a obljuba se je že naslednji hip razpočila. Križev pot proti obljubljeni deželi je v temni jesenski noči terjal svoj davek, ko so razburkani valovi Sredozemskega morja za vedno pogoltnili življenja tristo petdesetih žensk, moških in otrok.

  Podrobnosti
  Datum izida 3/5/18
  Format (mm) 190 x 125
  Obseg (št. strani) 52
  Prevod Jedrt Lapuh Maležič
  Urednik Tjaša Koprivec Vuga
  Zbirka SANJE
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Vse se odvija tako, kot da bi se na Lampedusi, miniaturni in tesni, izražal odpor neodločnosti, ki jo obdaja. Vendar pa morje ni nekraj, nič bolj, kot je nedoločen prostor, fluidna kontinuiteta – to je pa nekaj, kar bi morala vedeti, ni res? bi rekel moj oče posmehljivo ali vznejevoljeno –: na njej soobstajajo različna območja, od domačega dela obale med najvišjim in najnižjim nivojem morja do prepada neznanega – prodnata in peščena obala, valjasto kotaleči se pas, obalno morje, svobodno morje in veliko prostranstvo –, na njej sobivajo različni prostori, ki jih upravlja pomorsko pravo – teritorialno morje, zunanji morski pas, izključno gospodarsko območje, celinske police, odprto morje.

  Maylis de Kerangal

  Poglej si ostala dela