Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Na trati
12.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Na trati

Avtor: | | Založnik: Sanje

Ilustratorji: Jana Kocjan

Redna cena: 12,95 €

Sanjska cena: 6,00 €*

Prihranite: 6,95 € (54%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Knjižica, ki jo odlikuje prava mera hudomušnih rim, nagajivosti in predrznosti.


Vprašajte nas

Datum izdaje: 27. 03. 2015

Zbirka: SANJSKA KNJIGICA
Trda vezava
Obseg: 64 strani
Format: 170 mm x 170 mm


izkaznica knjige

Podrobnosti

Pod drobnimi prsti Andrejeve poezije se jasneje vidi, da se svetloba vnanjega spočenja v jasminovem popku. Da mehka kopita in bosi podplati masirajo zemljo. Da nas najmanjši sesalci žgečkajo, da bi jih pobožali. Božali. Zvrnímo se torej na prostrano trato, sluhnimo, kaj čmrlj prigovarja čmrljíci, polovimo vdihe za meglo skrite lune, popihajmo v peno, ki rezgeta in se trese, a se v resnici še najbolj peni, se za majhenkast trenutek spomnimo težkastih stvari, pa se spet nato falotasto lotimo sola za fagot, da bo himna postala ringaraja in da bodo dežnikove raztegnjene okončine ulovile jezno nebo, a tudi vrvohodca. Za trenutek postanimo zvezda.

 

Janina rahla ilustracija se usede na nabrekle kaplje in zdrsi po suhi površini sveta. Svet se tedaj odžene s praga. Na vsem lepem je slišati plivkajoče hrepenenje, čutiti je uhajajoče žarke, ki izdihnejo napetost – prostor tam čez je skoraj breztežen, besede prosojne, koža pastelna, sladka in dišeča. Janina likovna misel podrži zrak, da njen glas nato z ljubeznijo podeli skrivnost: hrup hrup hrup pojenja …

Na trati je majcena knjiga. Pa vendar tako velika.
- Tjaša Koprivec

Odlomek

Da lahko igraš fagot, moraš imeti črne brke, sedeti moraš kot gospod, oči pa imeti moraš mrke!

Medijski odzivi

"Priročna majhna knjižica, ki jo odlikuje prava mera hudomušnih rim, nagajivosti in predrznosti."
- Špela Šebenik, R Slo, program A1"V knjigi beremo mehke, nabrite verze, ki so zelo resnicoljubni, in ko opazujejo svet, tudi mestoma predrzni ... Poezija je namenjena odraslim in vsem drugim otrokom in bo prijetno potrkavala v vselej pravem ritmu."
- Tjaša Koprivec za Kulturnice, Val 202


"Nežne in sveže pesmi Andreja Jusa se ne ozirajo na delitev "za odrasle" in "za otroke", niti ne dovolijo, da bi jih stlačili v katero izmed konfekcijskih pesniških oblik. ... Drobcene, namerno preproste črtno-akvarelne ilustracije Jane Kocjan odlično ujamejo duha pesmi. Okrepijo občutje sanjavosti in nežne duhovitosti."
- Maja Črepinšek, Moj malček


"Pesnik ve, da imamo danes preveč besed, pa nam jih kljub temu podarja, kajti lepota besed je tista, ki odmeva v nas, ki nam pomaga, da se vzdignemo nad nebesni svod in za trenutek postanemo zvezda. Včasih tak trenutek pomaga, da smo. Samo smo. In to je dovolj. To je največ."
- Sabina Burkeljca, Bukla

Avtor: Andrej Jus, Jana Kocjan
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Lektura: Tina Malič
Prelom in oblikovanje knjižnega ovitka: Eda in Tajda Pavletič
Založba: Sanje
ISBN: 9789612743574
Jezik: slovenski
Datum izida: 27. mar. 2015