Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Naivni in sentimentalni romanopisec [e-knjiga]
8.99 EUR Zaloga: Na zalogi

Naivni in sentimentalni romanopisec [e-knjiga]

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Jedrt Lapuh Maležič

Zaloga: Na zalogi

V zbirki esejev Orhan Pamuk izčisti tehtno in provokativno teoretsko okovje in ga nadgradi z osebnim izkustvom pozornega branja.

Redna cena: 8,99 €

Sanjska cena: 5,00 €*

Prihranite: 3,99 € (44%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)


Vprašajte nas

Zbirka: SANJE 

e-Knjiga

Obseg: 113 strani

Podrobnosti

V delu Naivni in sentimentalni romanopisec Nobelovega lavreata Orhana Pamuka se razgrinja razsežnost globoko umevajočega, intimno razprtega pisca in njegove ustvarjalne potence, ki jo zgoščata avtorjeva pisateljska in bralska slast.

V zbirki esejev Orhan Pamuk izčisti tehtno in provokativno teoretsko okovje in ga nadgradi z osebnim izkustvom pozornega branja. Pamuk se nasloni na znamenito Schillerjevo premiso spontane in, na drugi strani, reflektirane pisave – nato razvije postopek pisateljske nadstavbe in nas pospremi na razgibano pot, kjer se srečujemo z nobelovčevimi (pri)ljubljenimi romani, ki so ga na edinstveno strastven način dogradili v romanopisno veličino. V risu sapo jemajoče svobode in samozavedanja Pamuk raziskuje osredek pripovednega postopka in drugo za drugo odstranjuje koprene skorajda metafizičnega zaupanja v stvariteljsko moč literature – medtem nas kuratorsko vodi po nadzemnih rovih velikih pripovednikov svetovne književnosti.


Natis je gmotno podprla Javna agencija za knjigo RS. 

Medijski odzivi

"Zavrzite literarnozgodovinske učbenike in priročnike za pisanje, pozabite na seminarje kreativnega pisanja; pred vami je knjiga nobelovca Orhana Pamuka, ki bo razložila, kako se romanopisju v resnici streže."
- Simon Popek, MMC RTV Slo

"V primeru Naivnega in sentimentalnega romanopisca gre tako za metaliterarno izkušnjo, v kateri nobelovec deli nasvete za pisanje tudi na podlagi svoje bralske izkušnje. Vseka

"Ker je Orhan Pamuk dovolj izkušen, premišljen ter čustven, da mu pri nasvetih za pisanje ali branje romanov gre zaupati."

 - Radio Študent

"Ko pisatelj koplje vodnjak s šivanko."

Večer

"Zelo osebno, včasih tudi drzno razmišljanje o romanu, kar je od tako občudovanega in svetovno znanega literata, ki nima ničesar skupnega z občutkom strahospoštovanja do velikih teorij romana kakega študenta komparativistike, pač mogoče pričakovati."

- Tadeja Krečič Scholten, Radio Ars

"Knjiga, ki jo lahko z užitkom berejo tako bralci Pamukovih del kot tudi tisti, ki jih zanima kreativno pisanje in ustvarjanje."

- Samo Rugelj, Bukla

Avtor: Orhan Pamuk
Soustvarjalci: Lektura: Aleksandra Kocmut
Oblikovanje knjižnega ovitka: Petra Preželj
Založba: Sanje
ISBN: 9789612743925
Jezik: slovenski