Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
NAJ SE ŠIRNI SVET VRTI (E-KNJIGA) (C. McCann)
9.99 EUR Zaloga: Na zalogi

NAJ SE ŠIRNI SVET VRTI (E-KNJIGA) (C. McCann)

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Alenka Ropret

Zaloga: Na zalogi

Za knjigo je leta 2009 Colum McCann prejel ameriško nacionalno knjižno nagrado za leposlovje, Amazon.com pa jo je proglasil za knjigo leta 2009.
Redna cena: 9,99 €

Sanjska cena: 2,00 €*

Prihranite: 7,99 € (80%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)


Vprašajte nas

Datum izdaje: 13. 12. 2010

Zbirka: ROMAN SANJE

e-Knjiga

Podrobnosti

V avtorjev peti roman nas uvede vrvohodec, ki se avgusta 1974 v jutranji zarji sprehodi med dvojčkoma World Trade Centra. Ljudje na Manhattnu nemo obstanejo in nejeverno strmijo v zrak. Zgodba o Philippu Petitu, ki poskakuje, poplesuje in teče po vrvi, razpeti med nebotičnikoma, služi kot metafora o premagovanju neprijetnih situacij, ki nas spremlja v tem romanesknem portretu New Yorka in njegovih prebivalcev v 70-ih. McCann v njem preplete zgodbe številnih navidez nepovezanih posameznikov, ki jih nepričakovano združijo upanje, lepota in vrvohodčev ‘vizualni prekršek stoletja’, s tem pa ustvari izjemno alegorijo posledic 11. septembra. Za knjigo je leta 2009 prejel ameriško nacionalno knjižno nagrado za leposlovje, Amazon.com pa jo je proglasil za knjigo leta 2009.


Slovenski natis je gmotno podprla Javna agencija za knjigo RS.

Medijski odzivi

"... narativno, izpovedno, raznoliko, intimno, občutljivo."
- Tjaša Koprivec, urednica, v Kulturi na TV Slovenija

"V ospredju je New York, vročičen, bolehen, a še kako žilav organizem, prebivalci pa so le delci, ki se spreminjajo pod vplivom celote. In če je mesto samo pravzaprav glavni protagonist romana, lahko rečemo, da ga poganja le eno: svet, ki se vrti - ne glede na vrvohodce in teroriste."

- Petra Meterc, Radio Študent

"Vse zgodbe se tako mojstrsko zlijejo v eno samo, iz katere je razvidno, da imamo vsi svojo žico nekje v višinah, svet pa se kljub vsemu neprestano vrti ..."
- Daniela Preglau, Bukla

"... vrvohodec nekega poletnega dne, ko se povzpne na simbol ameriške moči, katerega so dvajset let kasneje »kastrirali« talibani, požanje toliko mešanih občutij in veličastnega odobravanja, saj pri najbolj prefinjeni hoji na svetu z vsakim korakom zapušča njihov svet in hkrati pušča zanj sporočilo, da so vsi njihovi problemi brez pomena, saj je čustveno ravnovesje in notranji mir edino, kar šteje za osnovno preživetje."
- Miša Gams, AirBeletrina

"Roman, ki ga ne smete prezreti! ... Zelo priporočam! Branje je užitek."
- Žana Kapetanovič, Jana


"Zdaj me skrbi za Columa McCanna. Le kaj bo počel po tem romanu, ki je hkrati prodajna uspešnica in presunljiva, prelomna simfonijač Še noben pisatelj, ki je pisal o New Yorku, ni splezal više ali se potopil globlje."
- Frank McCourt, pisatelj


"Prvovrstna drznost; vrtoglavi dokaz, da je za uspešno iskanje ravnovesja potrebno vedeti, kako pasti."
-
O, The Oprah Magazine

"Eden najbolj naelektrenih, poglobljenih romanov, kar sem jih prebral v vrsti zadnjih let. Naj se širni svet vrti je čustveni tour de force. Srce parajoča knjiga ..."
- Jonatan Mahler, The New York Times


"Fantastičen roman, zelo dobro napisan, poglobljen prikaz današnjega "zmešanega" sveta, ljudi, ki so na dnu in ljudi, ki sodijo, vladajo ... priporočam."
- Knjižni molji, med.over.net


Avtor: Colum McCann
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Lektura: Darinka Lamut
Oblikovanje ovitka: Jerneja Rodica
Prelom: Nina Ušaj
Založba: Sanje
ISBN: 9789612742577
Jezik: slovenski
Datum izida: 13. dec. 2010