Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Napovedujemo mir!
15 EUR Zaloga: Na zalogi

Napovedujemo mir!

Za napredek duha

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Maja Meh

Redna cena: 15,00 €

Sanjska cena: 8,00 €*

Prihranite: 7,00 € (47%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Znameniti Stéphane Hessel priznava, da delo Napovedujemo mir! Za napredek duha nekaj drugače izgovarja njegove misli, zakaj v zadevnem zapisu se povsem prvič dotika vprašanj duha.


Vprašajte nas

Datum izdaje: 27. 09. 2012

Zbirka: AKTIVNI DRŽAVLJANI

Trda vezava

Obseg: 64 strani

Format: 190 mm x 125 mm


Izkaznica knjige

Podrobnosti

Za univerzalno načelo enakosti vseh živih bitij


Znameniti Stéphane Hessel priznava, da delo Napovedujemo mir! Za napredek duha nekaj drugače izgovarja njegove misli, zakaj v zadevnem zapisu se povsem prvič dotika vprašanj duha. Pri dalajlamovih posegih nemara preseneti skrb za to, da bi se občestvo zavedelo »posvetne etike«, edine, ki more biti univerzalna in glede katere se predstavnika dveh koncev sveta ‒ Vzhoda in Zahoda ‒ nepreklicno strinjata. Zanimivo je prisluhniti Hesselovim preudarkom o »duhovni demokraciji« pa dalajlamovim premislekom o smiselnosti uporabe »zemljevida duha«, ki ga je ukrojil s svojimi prijatelji nevroznanstveniki. Neizbrisen čar zapisanega pogovora potrjuje dejstvo, da dva, danes že planetarna lika, svoje misli sidrata v izjemne življenjske izkušnje.
 
Drobno delo požlahtni spremni zapis dr. Spomenke Hribar.

Preberite odlomek iz knjige.

Odlomek

Prevladati morajo univerzalna načela enakosti med vsemi človeškimi bitji. Univerzalnosti človekovih pravic nasprotujejo zlasti avtoritarni in totalitarni režimi. Popolnoma narobe bi bilo podleči takšnemu razmišljanju.

Medijski odzivi

"Mislim, da je to izjemno pomembna knjiga, ker smo jo dobili ravno ob pravem času. Zdaj potrebujemo zavedanje, ki ga največji učitelji človeštva in modrosti učijo že tisočletja."
- Manca Košir, Planet Siol.net

Napovedujemo mir! v oddaji Sobotno branje
na 1. programu Radia Slovenija (10. 11. 2012)

"Tu se v pogovoru srečata dva velika človeka, dve različni kulturi, dva velika duha, "demona" in modreca, ki poskušata s skupnimi močmi postaviti novo paradigmo človekovega bivanja. /.../ Nujno branje za vse!"
- Renate Rugelj, Bukla

"Zavedanje ‒ o ne (še) svetosti sveta, pač pa o svetosti življenja ‒ je bilo zapisano v t. i. pisateljski ustavi, ki je sicer osnova aktualne slovenske ustave. Toda v sprejeti slovenski ustavi svetosti življenja ni. …
Toda zavest o svetosti življenja kot nujni predpostavki nove paradigme je vse bolj živa ne le v svetu budizma, ki mu je to občutje izvorno blizu, temveč raste tudi v osrčju evropske filozofije in celo na ravni politične ideologije (ki je sicer še vedno pod prevlado »neprekinjenega napredka«)."
- dr. Spomenka Hribar

Avtor: Stéphane Hessel
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Lektura: Mateja Dermelj
Oblikovanje knjižnega ovitka: Boštjan Pavletič
Prelom: Maja čuk
Založba: Sanje
ISBN: 9789612741525
Jezik: slovenski
Datum izida: 27. sep. 2012