Brezplačna dostava nad 35 €

Nasilje pod masko-eknjiga

Avtor: Dragan Petrovec Založnik: Sanje Jezik: slovenski
Kdaj zlo vnaprej prepoznamo oziroma kdaj ga zaslutimo? So to značilnosti posameznih ljudi, ki nam vzbudijo sum, slutnjo? Je to njihov zunanji videz, njihovo vedenje? Je to njihova preteklost? Je to večna uganka, ker je zlo prepogosto prikrito in nespoznavno? So njegovi nosilci prijazni, celo očarljivi, ali neopazno navadni, banalni ljudje, kakor jih je opredelila Hannah Arendt ob študiju Eichmanna? Je človek načeloma dober, če le ob nekaterih priložnostih v življenju dela zlo, sicer pa je prijazen sosed, ki ima rad otroke in sodeluje v dobrodelni organizaciji?
Redna cena: 9,99 € Sanjska cena: 3,00 € Prihranite: 6,99 € (70%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).
Nasilje pod masko-eknjiga
Nasilje pod masko-eknjiga
Links

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Datum izida: 01. Jul. 2015

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Dragan Petrovec, pravnik, profesor, pisec knjig, člankov in avtor raziskav, v slovenski in mednarodni znanstveni javnosti najgloblje priznani strokovnjak na področju izvrševanja kazni, še posebej kazni zapora, je z Nasiljem pod masko uokviril pomemben premislek.

  Za nasilje prepogosto uporabljamo najrazličnejša opravičila in odpuščajoče razlage. Malo tepeža otrokom še nikoli ni škodilo; športnik mora pokazati odločnega duha (in telo); kot vojaki smo opravljali najvišjo čast in dolžnost – branili smo domovino, tega pa ne moreš s prizanašanjem nasprotniku oziroma sovražniku; kot politiki smo se odločili za to, kar je v največjo korist ljudstva, ki nas je demokratično izvolilo – odstranili smo tiste, ki so nam in nam bi še lahko škodovali.

  Vse povedano in še marsikaj zraven so maske, ki nam, ko si jih nadenemo, domnevno upravičujejo nasilno vedenje. Te maske so postale na žalost splošno priznane in sprejete. Kdor bi jih igralcem poskušal sneti in pokazati njihov pravi obraz, tvega marsikaj. Najprej zanikanje, potem kritika, blatenje, nazadnje obsodba in izključitev. Tako povedo nekateri, ki so tvegali.

  Podrobnosti
  Datum izida 7/1/15
  Sanjska cena 3,00
  Obseg (št. strani) 112
  ISBN 9789612743697
  Urednik Tjaša Koprivec Vuga
  Soavtorji Fotografija na naslovnici: Tia Pavletič
  Prelom: David Križ
  Zbirka DOKUMENTA
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Kaj bi počel Eichmann, če ne bi bil skrben načrtovalec voznih redov vlakov smrti, birokratski pedantnež, ki lastnoročno ni pokončal niti enega samega človeka, so pa ob pomoči njegovega izostrenega občutka za red, disciplino in organizacijo lahko usmrtili milijone?

   

  Dragan Petrovec

  Poglej si ostala dela
  V SOZVEZDJU...