Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Ni nemogočih poti
100 EUR Zaloga: Na zalogi

Ni nemogočih poti

Avtor: | Založnik: Sanje

Redna cena: 100,00 €

Sanjska cena: 75,00 €*

Prihranite: 25,00 € (25%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Navdušujoča avtobiografija, v kateri je alpinist Tomaž Humar opisal najpomembnejše vzpone svoje kariere.
Vprašajte nas

Datum izdaje: 18. 02. 2010

Zbirka: SANJE
Trda vezava
Obseg: 232 strani
Format: 235 mm x 280 mm

Podrobnosti

Leta 2001, po zmagovitem vzponu na Daulaghiri in katastrofalnem padcu ob gradnji domače hiše, zaradi katerega so mu zdravniki napovedovali, da ne bo nikoli več hodil, je svetovno znani alpinist Tomaž Humar izdal avtobiografijo z naslovom Ni nemogočih poti, v kateri je opisal najpomembnejše vzpone svoje kariere. Skozi sočno in neposredno pripoved so bralci dobili vpogled v življenje enega najboljših alpinistov našega časa. Pričujoča, dopolnjena izdaja poleg omenjenih besedil prinaša tudi pregled pomembnejših Humarjevih vzponov od leta 2002 dalje ter dve novi besedili Humarjevih prijateljev in plezalskih kolegov Carlosa Carsolia in Reinholda Messnerja.

KNJIGA JE IZŠLA NA TOMAŽEV ROJSTNI DAN, 18. FEBRUARJA 2010.

Druga, dopolnjena edicija.

Prelistajte knjigo.
Preberite odlomke iz knjige.
Sporočilo za javnost ob izidu knjige.

Nori trejlerji ob izidu knjige:
Posnetek 1
Posnetek 2
Posnetek 3
Posnetek 4


Odlomek

Dežuje cel dan. Bil pri tibetanski družini. Oče 50 let, hčer 20 let, otrok 3 leta. Črna kuhinja. Skromnost. ZA nagrado nosil v dežju otroka. IME mu je MIMGMAR tako kot meni. Rodil se je v torek. dostojanstvo. mir v duši. veliko srce. SREČEN SPET DOMA. SPET JAZ. Langtang 3340 m, jutri grem pogledat bazo 4200 m.

Čez nekaj časa spoznaš rahlo razliko med držanjem za roke in oklepanjem duše. Spoznaš, da ljubezen ne pomeni odpiranja in da družba ne pomeni varnosti. Spoznavati začenjaš, da poljubi niso pogodbe in darila niso obljube. Priznavati začenjaš svoje poraze z dvignjeno glavo in odprtimi očmi, s pokončno držo odraslega, ne s potrtostjo otroka. Naučiš se graditi vse svoje poti danes, ker so jutrišnja tla preveč negotova za načrtovanje. Čez čas spoznaš, da te celo sonce opeče, če se mu predolgo izpostavljaš. Zato zasadi svoj vrt in okrasi svojo dušo, namesto da čakaš, da ti nekdo drug prinese rože. In nauči se, da resnično lahko zdržiš … Da si resnično močan in da si resnično vreden.

Medijski odzivi

"Vedno poslušaj svoje srce ... Življenje je lepo."
- Tomaž Humar

"… eden največjih alpinistov na svetu, njegov vzpon čez južno steno Daulagirija pa ocenjujem kot največje dejanje v zgodovini himalajskega plezanja."
- Reinhold Messner

"Bil je ljubljen in osovražen, vzbujal je občudovanje in zavist, bil je vzor in tarča napadov, in takšna je pot pionirjev, takšna je pot, kadar ni nemogočih poti.

Raziskuj naprej, dragi moj Tomaž, brat moj, nekega dne bomo vsi hodili po tvojih stopinjah."
- Carlos Carsolio, december 2009

"Tomaž mi je leta 2001 podaril knjigo Ni nemogočih poti. Knjigo sem odprl in jo vdihnil vase še isti večer. Tako rekoč na pogled. To sploh ni knjiga o hribih – hribi so le kulisa. To je Tomaževa iskrena izpoved o sebi, o življenju in nazorih, ki jih je uprizoril na deskah gorskega amfiteatra."
- Zoran Hajtnik, 18. februar 2010

"Moram povedati, da smo zelo veseli, da je prav danes, na njegov rojstni dan, ponovno izšla njegova knjiga »Ni nemogočih poti«, v kateri je Tomaž razkril nemalo svojih pogledov na svet, gore in soljudi."
- Marjan Humar, 18. februar 2010

"Že dolgo nisem bila tako gotova v lastno delo kot pri tej knjigi. Ko smo delali, nas je vse gnala ista vera, ista radost, ki te prevzame, kadar veš, da nekaj delaš prav."
- Ana Duša, urednica

"Tomaževa knjiga je sijajno in navdihujoče napisana. Z življenjsko silo, skozi katero prosevajo zadnje življenjske modrosti."
- Rok Zavrtanik

Preberite izjave sodelujočih v celoti


"Spominjam se ga kot človeka izjemnih lastnosti, idealnih za vrhunskega alpinista, kot izjemno čutečega človeka, ki je s svojimi dejanji dejansko premikal meje mogočega v alpinizmu. Kot tak nam bo ostal v najlepšem možnem spominu."
- Viki Grošelj

"Tomaževe misli so name naredile močan vtis ... v mojih očeh zagotovo ena najboljših alpinističnih knjig, ki sem jih prebral."
- Franci Pavšer v intervjuju za siol.net

"Pokojni Tomaž Humar se je z zlatimi črkami zapisal v svetovno zgodovino alpinizma."
- Boštjan Tušek, 24ur.com (POP TV)

"V počastitev Humarjevega rojstnega dne ..."
- MMC RTV Slovenija

"Nova izdaja Humarjeve knjige je bogata v vseh pogledih ..."
- Barbara Petek, Studio Delo

"Ni nemogočih poti Tomaža Humarja ..."
- siol.net


Avtor: Tomaž Humar
Urednik: Andrej Stritar, Andreja Udovč, Boštjan Pavletič, Clayborne Carson, Daniel Cohen, Gašper Troha, Gordana Ristin, Ines Božič Skok
Soustvarjalci: Prva izdaja je izšla leta 2001 (Mobitel). Avtor besedil, razen predgovorov, je v celoti Tomaž Humar. Druga izdaja vsebuje besedila prve, dodani pa so ji pripisa Messnerja in Carsolia in opis pomembnejših Humarjevih vzponov od leta 2002. Dodatni opisi so nastali s pomočjo Tomaža Humarja mlajšega, Urše Humar, Sergeje Humar, Aleša Koželja, Mateje Novšak, Maje Roš, Stipeta Božića, Zorana Hajtnika in Vikija Grošlja. Urednica: Ana Duša Oblikovanje: Marijan Močivnik (1. izdaja); Boštjan Pavletič (2. izdaja: zadnjih 32 strani ter ščitni ovitek) Fotografije: Stane Belak - Šrauf, Cene Berčič, Bojan Brecelj, Tomo Drolec, Vanja Furlan, Danilo Golob, Tomaž Gregorič, Arne Hodalič, Tomaž Humar, Marjan Kovač, Gregor Kresal, Matej Mejovšek, Marijan Močivnik, Janko Oprešnik, Zvonko Požgaj, Gorazd Suhadolnik, arhiv Toma Drolca, arhiv Tomaža Humarja Dodatne fotografije v dopolnjeni ediciji: Maja Roš, Aleš Koželj, Stipe Božić, Denis Urubko, Jagat Limbu in Tomaž Humar Prevod predgovorov: Peter Purg (Reinhold Messner) in Ana Barič Moder (Carlos Carsolio) Prevod pripisov: Alenka Ropret (Carlos Carsolio) in Stana Anželj (Reinhold Messner) Jezikovni pregled (Pripis, dopolnjena izdaja): Tina Volarič Tisk Gorenjski tisk, Kranj Knjiga je izšla v sodelovanju z družbo Mobitel.
Založba: Sanje
ISBN: 9789616767712
Jezik: slovenski
Datum izida: 18. feb. 2010