Brezplačna dostava nad 35 €

Nikola Tesla: Potovanja

Avtor: Miran Perhavec Založnik: Sanje
Biografija Nikole Tesle (1856–1943) nam prinaša znane, manj znane in mnoge nove podrobne informacije o življenju svetovno znanega izumitelja in znanstvenika, preden je za vselej zapustil Evropo in se odselil v Ameriko. Avtor na podlagi večletne zavzete in poglobljene raziskave predstavlja novi, še povsem neznan vidik Teslovega življenja, ki se nanaša na njegova prva balkanska ter kasnejša evropska in transatlantska potovanja. Razkrije nam tudi doslej neznane informacije in številne nove zanimive podrobnosti, ki so rezultat večletnega zavzetega in poglobljenega raziskovanja Teslovega življenja v Evropi. Knjiga je izvrsten vodnik po sledeh Teslove evropske življenjske epizode med letoma 1870 in 1892. Kjerkoli je bilo potrebno, opozarja in se argumentirano sooča z mnogimi zmotnimi prepričanji ter tudi z nekaterimi miti, ki dandanes krožijo v javnosti in med tistimi, ki jih življenje in delo neutrudnega ter neprekosljivega genija bolj ali manj zanimata.
Redna cena: 25,95 € Sanjska cena: 19,95 € Prihranite: 6,00 € (23%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).
Nikola Tesla: Potovanja
Nikola Tesla: Potovanja
Links

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Datum izida:17. Nov. 2020

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Biografija Nikole Tesle (1856–1943) nam prinaša znane, manj znane in mnoge nove podrobne informacije iz življenja svetovno znanega izumitelja in znanstvenika, preden je za vselej zapustil Evropo in se odselil v Ameriko. Avtor na podlagi večletne natančne raziskave predstavlja nov, še povsem neznan vidik Teslovega življenja, ki se nanaša na njegova prva balkanska ter kasnejša evropska in transatlantska potovanja.

  Knjiga razkrije doslej neznane informacije, ki so rezultat večletnega zavzetega in poglobljenega raziskovanja Teslovega življenja.

  V dodatku avtor obravnava Teslovo smrt in skrivnostno usodo njegove dokumentacijske zapuščine.

  Kjerkoli je to bilo potrebno, opozarja in se argumentirano sooča z mnogimi zmotnimi prepričanji, pa tudi z nekaterimi miti, ki dandanes krožijo v javnosti in med vsemi tistimi, ki jih življenje in delo neutrudnega ter neprekosljivega genija zanimata.

  Podrobnosti
  Datum izida 11/17/2020
  Sanjska cena 19,95
  Format (mm) 160 x 240
  Obseg (št. strani) 1000
  ISBN 9789612746322
  Zbirka DOKUMENTA
  Založba Sanje

  Miran Perhavec

  Miran Perhavec (1966) je po poklicu elektrotehnik energetik, diplomirani ekonomist ter absolvent Univerze v Mariboru - Fakultete za elektrotehniko. Dolgoletni aktivni košarkar, po duši okoljevarstvenik, si že desetletja želi intenzivnejšega uvajanja alternativnih, čistih virov energije. Z Nikolo Teslo je povezan že od rane mladosti, ko je poslušal družinske zgodbe o tem kako je njegov praded prevažal mladega Nikolo na poti iz Gospića v Karlovec v času srednješolskega izobraževanja. Delo in življenje Nikole Tesle sta ga kasneje pritegnila tudi zaradi študija, intenzivno pa ju je pričel raziskovati pred desetimi leti. Danes sodeluje z mnogimi Teslovimi društvi, Teslovimi privrženci in Teslologi po celem svetu, kakor tudi s Teslovim beograjskim muzejem.

  Poglej si ostala dela