Brezplačna dostava nad 35 €
Nocoj bom ubil Chomskega
Nocoj bom ubil Chomskega

Nocoj bom ubil Chomskega

Avtor: Dušan Jelinčič Založnik: Sanje Jezik: slovenski
Roman tržaškega pisatelja Dušana Jelinčiča Nocoj bom ubil Chomskega žanrsko nadgradi razvojni, pustolovski, pa tudi ljubezenski in socialni roman ter mestoma spominja na kriminalko.
1,00 € - 27,95 €
Redna cena: 7,99 € Sanjska cena: 0,00 € Prihranite: 7,99 € (100%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Roman tržaškega pisatelja Dušana Jelinčiča Nocoj bom ubil Chomskega žanrsko nadgradi razvojni, pustolovski, pa tudi ljubezenski in socialni roman ter mestoma spominja na kriminalko.

  Zgledni študent medicine sredi študija zapade v globoko eksistencialno krizo, ker se mu zdi študijski napor tako neznaten v primerjavi s širino sveta in vsega tistega, kar je mogoče v njem ustvariti. Zato se po pravkar opravljenem ključnem izpitu iz anatomije odloči oditi v tujsko legijo, dasiravno ve, da utegne storiti usodno napako. Tako se znajde sredi državljanske vojne v afriški državi Sierra Leone, najprej na eni, potem pa na drugi strani, in doživi nezamisljive grozote. Naposled odpotuje proti Senegalu, kjer ga pričaka skrivnostna naloga, ki ga kot vznemirjujoča neznanka, ki občasno prehaja v absolutno moro, nevidno spremlja na njegovi novi poti, ki ga zanese v misijon belih bratov na jugu države. A usoda, temna naloga, ki metaforično predstavlja težo bivanja pred usodnimi izbirami, je neprestano na preži in grozi, da bo uničila tisto, kar je pravkar nenadejano našel in kar mu kaže smer iz poti iskanja v pot ustvarjanja: prepovedano ljubezen …

  Podrobnosti
  Datum izida 1/23/13
  Format (mm) 190 x 125
  Obseg (št. strani) 288
  ISBN /
  Urednik Tjaša Koprivec Vuga
  Soavtorji Prelom: Nina Ušaj
  Zbirka SANJE roman
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Ko so se naposled ustavili na obrobju mesteca Koidu, je bila napetost tako otipljiva, da je zrak valoval, kot bi v bližini gorelo. Oficirji so bili živčni, vodja celotne misije, stotnik Swan, pa se je neznansko potil in dajal tako odrezave ukaze, kot bi hotel prepričati predvsem sebe, da ima jasno v glavi vsako nadaljnjo potezo. Na hitro so natovorili zaboje z mitraljezi in naboji, med enim rezkim ukazom in drugim pa je poslušal poročila nižjih podoficirjev ter domačinov, ki so prihiteli s kalašnikovi v rokah. Denis je razumel, da so uporniki najeli veliko število izurjenih plačancev in napadli nekaj ključnih objektov redne vojske ter jih nekaj uničili, druge izropali, tretje pa zasedli. Stanje je bilo zelo nejasno, naposled pa je Swan ukazal koloni, naj nadaljuje pot proti vzhodu, potem pa na sever, kjer se začenja velika planota in kjer naj bi bile zavezniške čete Ecomoga, ki so prišle iz Gvineje. A ni vedel točno, kje se nahajajo, saj se hitro premikajo, razvidno pa je bilo, da ima Swan nek vse bolj izoblikovan načrt.

  Dušan Jelinčič

  Poglej si ostala dela
  V SOZVEZDJU...