Brezplačna dostava nad 35 €
Nona Nona
Nona

Nona

Avtor: Janez Bitenc Založnik: Sanje Jezik: slovenski

Krhko tkanje spominov Janeza Bitenca je podobno ogrlici, na katero je avtor nasul najlepše in najbolj dragocene kamenčke iz svojega otroštva.

Redna cena: 9,95 € Sanjska cena: 7,94 € Prihranite: 2,01 € (20%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Datum izida: 03. Oct. 2012

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  9616387278

  Krhko tkanje spominov Janeza Bitenca je podobno ogrlici, na katero je avtor nasul najlepše in najbolj dragocene kamenčke iz svojega otroštva: pripoved o prebivalcih hiše na Vidovdanski 2, opis doma in družine, zgodbo dvorišča, kjer so se dogajale najbolj radostne reči, spomine na najljubše igrače in živali, pa šop zgodbic o pomembnih praznikih, izletih in kulturnih prireditvah, kamor so Janezka vodili njegovi domači. Spomine na otroška leta sklene s pripovedovanjem o ljudski šoli, kamor je hodil, da se je učil brati, pisati in računati, pa tudi postajati dober človek. To je bila njegovi družini in tistim učiteljem, ki se jih Bitenc rad spominja, temeljna vrednota, malemu Janezu pa v zibel položen dar, ki žari še danes. Bogati velike in male, stare in mlade, vse, ki slišijo svoje srce in čutijo bitje srca svojega bližnjega. In vedo, kar so naučili že malega Janezka in kar živi največji skladatelj najmanjših pesmic na Slovenskem še danes: "Tisti, ki koga osreči, je tudi sam deležen te sreče." (iz spremne besede Mance Košir)

  Podrobnosti
  Datum izida 10/03/2012
  Sanjska cena 7,94
  Format (mm) 135 x210
  Obseg (št. strani) 208
  ISBN 9616387278
  Urednik Tjaša Koprivec Vuga
  Soavtorji Uvodna beseda: Manca Košir
  Zbirka SANJE
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Ko boste brali te spomine iz mojih otroških let, se boste večkrat ustavili ob imenu Nona. To je bila mati mojega očeta, moja stara mati. Klical sem jo nona. Zakaj ne babica ali stara mama ali oma, ne vem natanko. Menda je imela daljne sorodnike v Trstu in od tam je prišlo tudi to ime. Največji del svojega prijaznega otroštva sem, tako pripovedujejo spomini, preživel z nono. Od tod tudi naslov te knjigice Nona. Posvečam jo spominu te ljubeče, plemenite, srčno dobre žene. 
  - Janez Bitenc

  Janez Bitenc

  Poglej si ostala dela