Brezplačna dostava nad 35 €
O dušici majceni, ki ni smela v nebesa
O dušici majceni, ki ni smela v nebesa

O dušici majceni, ki ni smela v nebesa

Avtor: Fran Milčinski Založnik: Sanje Jezik: slovenski

Na svetu je milost, izpoje svoje sporočilno melodijo pretresljiva, neskončno mila pravljica. Kateri so le tisti, pred katerimi se zadrlesknjene nebeške duri v soju zlatega sonca in mladega meseca odprejo kar same od sebe? Slikanico, skozi katere strani se prelije modrina likovnega nektarja Petra Škerla, zaljša znak za kakovost mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA.

Redna cena: 12,95 € Sanjska cena: 5,17 € Prihranite: 7,78 € (60%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Datum izida: 25. Apr. 2024

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  9789612745325

  Skozi ganljivo pravljično pripoved lije posluh za trpečo usodo od matere zavrnjene male dušice, ki, čeprav ne kriva po lastni krivdi, v želji, da bi odrešila, hej holej tava po Zemlji,  pod srpastim sijem mladega meseca iščoč čvrsto vodo. Ob materi, ki je bila nekdaj sprejela nemodro odločitev, zdaj poseda siva, siva žena starost in jo opominja na zavrženo deco, vse dokler srebrne kanglice do vrha ne napolni z očiščujočimi solzami. Da bi se dopolnila pot odrešenja, v telo ptice zaprto dušico že použiva ognjeni plamen ... pa ne sfrfota z vej sušečega se drevca, kajti rada bi, da jo, svojo mlajšo sestrico, slišita pred peklom trepetajoča razbojnika. Na svetu je milost, izpoje svojo odrešilno melodijo pravljica. Kateri so le tisti, pred katerimi se zadrlesknjene nebeške duri odprejo kar same od sebe?
  Skozi strani pretresljive, neskončno mile pravljice se občuteno prelije modrina likovnega nektarja, ki jo sanja Peter Škerl.  

  Trojica darilnih slikanic z zlatotiskom (VilaZlata hruška in O dušici majceni, ki ni smela v nebesa) prihaja izpod peresa žlahtnilca besed Frana Milčinskega, čigar zajetju iz stare ljudske skrinje je čas dodal še zlati poprh: zaljša jih znak za kakovost mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA.


  Pravljica je na voljo tudi v angleškem jeziku.

  Podrobnosti
  Sanjska cena 5,17
  Format (mm) 170 x 170
  Obseg (št. strani) 24
  ISBN 9789612745325
  Urednik Rok Zavrtanik
  Soavtorji Prelom: Tajda Pavletič
  Zbirka SANJSKA KNJIGICA
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Tako je govorila starost, mati pa se je spominjala svoje zavržene dece, svoje osamelosti, svoje brez koristi zapravljene mladosti; pretresel jo je silovit kes, sklonila je glavo v roki, glasno je zaihtela in pridrle so ji solze: čvrst studenec je tekel izpod koščene gore, izpod hriba navzgor. Dušica pa je nastavila srebrno kanglico in jo napolnila z maternimi solzami. 

  Fran Milčinski

  Fran Milčinski

  Fran Milčinski je bil mladinski sodnik, humorist, satirik, mladinski pisatelj in dramatik. V značilnem satiričnem tonu je pogosto smešil slovensko malomeščanstvo in malomeščansko okolje, posmehoval se je uradništvu, političnim in kulturnim razmeram v katerih je sam rasel. Napisal je veliko umetnih pravljic, v katerih se je lotil prastarega pravljičnega motiva slovenske ljudske pesmi (Pravljice (1911), Tolovaj Mataj in druge slovenske pravljice (1917) ). Med njegova posebej znamenita dela sodijo Ptički brez gnezda ter ciklel pripovedi Butalci.

  Navdih za pisanje je pogosto dobival ob branju del svojih najljubših pisateljev (Dostojevski, Dickens, Twain). Sodi med največje slovenske literarne ustvarjalce. 

   

   

  Poglej si ostala dela
  V SOZVEZDJU...