Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Moj porodni načrt
24.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Moj porodni načrt

Popoln vodnik za varen in izpolnjujoč porod

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod:

Redna cena: 24,95 €

Sanjska cena: 15,00 €*

Prihranite: 9,95 € (40%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Imeniten priročnik Oblikujte svoj porodni načrt razkriva možnosti in tveganja, ki jih morate poznati, da bi se informirano odločili o pomoči, za katero menite, da jo med porodom potrebujete. 

Vprašajte nas

Datum izdaje: 05. 12. 2008

Zbirka: SANJE

Gibka vezava

Obseg: 317 strani

Format: 152 mm x 230 mm

Podrobnosti

Da bi si kot bodoča mamica zagotovili zdrav in srečen porod, ne potrebujete kopice zdravil in operativnih posegov. Dejanje, s katerim boste podarili življenje, je nekaj zelo naravnega, je prepričan svetovno uveljavljeni strokovnjak za obporodno skrb, zdravnik in znanstvenik Marsden Wagner.

Imeniten priročnik Oblikujte svoj porodni načrt razkriva možnosti in tveganja, ki jih morate poznati, da bi se informirano odločili o pomoči, za katero menite, da jo med porodom potrebujete. Spodbuditi želi sodelovanje med vami in strokovnjaki, ki med nosečnostjo in porodom skrbijo za vas.

Knjiga je res nekaj posebnega. V rokah držite ključni vir informacij:
- o tem, kako se babice in zdravniki razlikujejo po izobrazbi in razumevanju poroda;
- o tem, kaj lahko pričakujete, če rodite v bolnišnici, v porodnem centru ali doma;
- o tem, kako izbrati zagovornika, ki bo zagotovil, da bo strokovnjak ob vašem porodu spoštoval vaše želje;
- o naravnih porodnih dobah;
- o različnih medicinskih ali kirurških posegih – in morebitnih zapletih ter koristih vsakega izmed njih;
- o naravnih zamenjavah za zdravila, tehnologijo in kirurške posege;o najvarnejših porodnih praksah.

Odlomek

S povečevanjem avtonomije babic in s hkratnim povečevanjem avtonomije žensk, ki ju je mogoče doseči z združevanjem moči prosvetljenih babic, žensk, naprednih zdravnikov, strokovnjakov za javno zdravje in ob podpori politikov in novinarjev, bo mogoče doseči resnično humano obporodno skrb. Tako se bo tudi v Sloveniji odgovornost za to, kar se dogaja med porodom, korak za korakom vrnila k vam, ženskam, ki pričakujete otroka, in k vašim družinam.

Govoril sem s porodničarji v Sloveniji in večina ni pripravljena zares spremeniti sistema, ob tem pa branijo način svojega delovanja, čeprav znanstveni izsledki dokazujejo, da se motijo. Poroda nočejo vrniti ženskam in njihovim družinam. Zdravniki hočejo obdržati neomajno avtoriteto nad tem, kar se bo pri porodu dogajalo. Zato so ženske in družine v Sloveniji tiste, ki bodo morale zahtevati nadzor nad svojim reproduktivnim življenjem, vključno z rojevanjem.

- Marsden Wagner

Medijski odzivi

"Moj porodni načrt vas popelje skozi samoraziskovanje, da ugotovite, kakšen porod je pravi za vas ..."
- dr. Zalka Drglin, kolumna v reviji Naša lekarna

"Naravni porod - izraz ženske moči ..."
- Intervju z dr. Marsdenom Wagnerjem na bibaleze.si

"Obstajajo tisti, ki bolj zagovarjajo naravni porod, in drugi, ki jim je bližji strogi medicinski pristop. Opažam, da v Sloveniji prevladuje drugi. Ženske pravzaprav nimate priložnosti za naravni porod."
- dr. Marsden Wagner, intervju v Delovi prilogi Ona

"O tem, da naj ženske med nosečnostjo ter porodom in po njem vzamejo nadzor v svoje roke, nam govori moški, ki je svojo poklicno pot začel kot zdravnik s prepričanjem, da porodnica nikoli ne bi mogla roditi brez njegove pomoči - danes pa je strasten zagovornik opolnomočenja žensk!"
- dr. Zalka Drglin v intervjuju za Indirekt

"Svoje porodne želje zapišite že v nosečnosti ..."
- Helena Primic, Žurnal

"Zdravniki hočejo obdržati neomajno avtoriteto nad tem, kar se bo pri porodu dogajalo. Zato bodo morale ženske in družine v Sloveniji zahtevati nadzor nad svojim reproduktivnim življenjem, vključno z rojevanjem, pravi prof. dr. Marsden Wagner ..."
- Edita Žugelj, bibaleze.si

"Obsežen priročnik je obvezno branje za vse bodoče starše ..."
- Natalija Mljač, Slovenske novice

"Obvezno domače branje za vse nosečnice in njihove partnerje."
- Lowell S. Levin, častno upokojeni profesor, Univerza Yale, Šola javnega zdravja

"To knjigo bi morala prebrati vsaka ženska, ki bo kdaj rodila."
- Ina May Gaskin, avtorica knjige Modrost rojevanja

"Za vsako mamo je ključno, da aktivno in odločno sodeluje s strokovnjaki, ki skrbijo zanjo med nosečnostjo in porodom – s tem si zagotovi varno in lepo izkušnjo. Izjemna knjiga doktorja Wagnerja ponuja dragocena spoznanja, povezana s številnimi odločitvami, s katerimi se soočajo nosečnice."

- Tonya Jamois, predsednica Mednarodne zveze ozaveščanja o carskem rezu

"Ta nepogrešljiva knjiga bo zmanjšala vaš strah pred porodom. Vodila vas bo k najboljšemu možnemu porodu. Omogočila vam bo nadzor in vas seznanila s čudežem, ki čaka vas in vašega otroka."
- Jan Tritten, vodilna babica v ZDA in vodja organizacije Babištvo danes /Midwifery Today

"To je vodnik, ki ga potrebujete za načrtovanje poroda, kakršnega si želite, poroda, ki bo tak, kot si ga vi in vaš otrok zaslužita – ljubeč, izpolnjujoč, zdrav, radosten."

- Barbara Katz Rothman, profesorica sociologije, Univerza New York

"Pred vami je jasna in popolna razlaga žensko osrediščenega poroda, ki vključuje praktične, realistične nasvete in vodstvo, ki vas korak za korakom vodi skozi načrtovanje varnega in izpolnjujočega poroda po vaši meri."
- Penny Simkin, avtorica knjige Spremljevalec pri porodu: Vse, kar morate vedeti za pomoč ženski pri porodu

"Knjiga Oblikujte svoj porodni načrt je sanjska. Že dvajset let vodim priprave na porod in rečem lahko, da vsebuje natančno tiste informacije, ki jih ženske in njihovi partnerji ali partnerice potrebujejo pri iskanju poti v labirintu tehnologij in možnosti, ki so na voljo, medtem ko izbirajo, kar potrebujejo za svoj porod. Ta čudovita knjiga bo temeljna literatura na mojih porodnih pripravah in upam, da jo bo prav vsaka nosečnica vzela v branje."
- Debra Pascali-Bonaro, potrjena diplomirana voditeljica priprav na porod, vodilna strokovnjakinja na področju izobraževanj doul in voditeljic priprav na porod.

"Tako kot strokovnjaki uporabljajo učbenike, ki jih vodijo pri delu, bi morale matere imeti učbenike, ki bi jih vodili do porodne pomoči, ki bi jim res ustrezala! Tak učbenik držite v rokah. Strokovnjaki, ki skrbijo za zdravje, morajo zagotoviti, da so tovrstne knjige na voljo najpomembnejši članici zdravstvenega tima – materi."
- dr. Juliana van Olpehen Fehr, potrjena medicinska sestra-babica, doktorica znanosti, Oddelek za zdravstveno nego in babištvo, Univerza Shenandoah

"Večina žensk se v svojem življenju enkrat, dvakrat ali večkrat poda v neprecenljivo izkušnjo nosečnosti, poroda in poporodnega obdobja. Kakšna bo ta izkušnja, je odvisno od več dejavnikov in eden od njih je zagotovo obveščenost o izbirah in različnih pristopih.

Dr. Marsden Wagner, čeprav sam zdravnik, nam v Popolnem vodniku za varen in izpolnjujoč porod s svojim izjemnim slogom pisanja te izbire in pristope približa tako, da lahko v njih z lahkoto začutimo bistvo babištva.  Zato sem prepričana, da bodo po vodniku poleg nosečnic z navdušenjem posegli študentke in študenti babištva, že izkušene babice in ostali zdravstveni strokovnjaki, skratka vsi, ki se zavedamo enkratnosti nosečnosti, rojevanja in materinstva."
- Tita Stanek Zidarič, diplomirana babica, predstojnica Oddelka za babištvo, Visoka šola za zdravstvo, Ljubljana

"... ni knjiga, ki bi jo prebrali od začetka do konca in jo potem odložili na polico, ampak čaka na vaše sodelovanje, da ob njej sestavite svoj osebni porodni načrt."
- Franceska Žumer, Otrok in družina

Avtor: Marsden Wagner
Soustvarjalci: Lektura: Mateja Dermelj
Oblikovanje naslovnice: Sanja Janša
Prelom: Bojan Primožič
Založba: Sanje
ISBN: 9789619253328
Jezik: slovenski
Datum izida: 5. dec. 2008