Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Okrog sveta do srca
33 EUR Zaloga: Na zalogi

Okrog sveta do srca

Avtor: | Založnik: Sanje

Redna cena: 33,00 €

Sanjska cena: 1,00 €*

Prihranite: 32,00 € (97%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

V izvirni popotniški knjigi spoznamo povprečno slovensko družino, ki se odloči za izstop iz drvečega vlaka normativov, navad in kanonov, se odreče nakupu novega avtomobila in se januarja 2012 odpravi v "šolo življenja" – na potovanje okoli sveta.

Vprašajte nas

Datum izdaje: 20. 12. 2013

Zbirka: LUNA
Trda vezava
Obseg: 320 strani
Format: 200 mm x 200 mm
Knjigi je dodan DVD s serijo 12 dokumentarnih oddaj.


Izkaznica knjige

Podrobnosti

Triletna Eliza, desetletni Jernej, Urška in Tomaž Grubar so v vsakdan uprli sinji pogled in se odpravili na pot okrog sveta. V 80 dneh so s prešernimi koraki radovedja, družinske bližine in pustolovske drznosti pobožali pot, ki jih je zanesla v Veliko Britanijo, Severno Ameriko, na Cookove otoke, Novo Zelandijo, v Avstralijo, Hongkong in na Kitajsko. V knjigi, ki jo pišejo kar štiri peresa, se razpira živost notranjega in zunanjega sveta. Zapisani dogodivščini družine Grubar je dodan plošček s priljubljeno serijo 12 popotniških oddaj Okrog sveta do srca, ki so jo predvajali na Pop TV.

V izvirni popotniški knjigi spoznamo povprečno slovensko družino, ki se odloči za izstop iz drvečega vlaka normativov, navad in kanonov, se odreče nakupu novega avtomobila in se januarja 2012 odpravi v "šolo življenja" – na potovanje okoli sveta. Edinstvena dogodivščina je zanje eksperiment tehtanja temeljnih vrednot in globok vpogled v smisel življenja, šolanja, blaginje in medsebojnih odnosov, hkrati pa na poti angleškega imperializma skozi družinsko prizmo zaznamo tudi učinek globalizacije ter spoznamo kulturo, živali in zgodovino obiskanih držav.

Na 80-dnevnem potovanju okoli sveta so Grubarjevi razmišljali o sebi, družbi, kulturnih kontekstih, globalizaciji in dinamiki družinskih odnosov. Ker so vsa doživetja sproti beležili, je pred bralci navdihujoče resničnostno doživetje, ki je veliko več kot samo potopis, tudi zato, ker isto pot komentirajo vsi štirje udeleženci popotovanja. Tomažev pogled na svet je precej bolj kritičen od občutljivejšega Urškinega, Jernejevi popotniški zapisi so v glavnem vezani na živali, ki jih je srečal na poti, in prilagojeni bralcem z disleksijo, Elizino doživljanje pa predstavljajo pravljice z Rdečo kapico v glavni vlogi.

Pokukajte v notranjost te res posebne knjige.

Odlomek

Posnemovalcev ne bo veliko. Tega se ne bojimo. Eni pravijo, da nimajo časa, drugi denarja, tretjim je ovira sinov nogomet ali hčerina glasbena šola ... v resnici pa je osnovna težava, da si ne želijo in ne upajo vzeti časa, da bi uzrli sebe in svoje odnose v realni luči.

Medijski odzivi

"Popotovanje Grubarjevih ni samo izziv, doživetje. Je predvsem dar. Dar za vsakega od njih in vso družino. Je milost, ki so je deležni le pogumni."
- dr. Andrej Perko, psiholog in psihoterapevt

"Kako lepo pojejo naše ptice!"
Pogovor z družino Grubar v Nedeljskem dnevniku (Brane Šalamon).

"Knjiga je za novodobne iskalke, za iskrene ženske, matere, ki se malček bojijo izzivov, a jih imajo vseeno rade, poskusijo in so radostne, ko jim uspe. /.../ Knjiga je za pametne in uspešne družinske moške, ki so že ugotovili, da se je dobro sem in tja prepustiti ženski resnici, za moške, ki imajo tako radi svojo družino, da so z njo pripravljeni preživeti več časa, čeprav so globoko v sebi prepričani, da bodo obveznosti težko počakale."
- Urška Krišelj Grubar v Slovenskih novicah

"Knjiga Okrog sveta do srca prinaša opis dogodivščin, kot so jih doživeli in zapisali člani družine Grubar na 80-dnevnem potovanju. Njeni avtorji so tako Urška in Tomaž ter njuna otroka Jernej in Eliza."
- STA

"V knjigi bomo poleg opisov krajev, ljudi in doživetij našli tudi zelo iskrene (sploh Urškine) premisleke o notranjih občutjih, o položaju posameznika tako v družini kot svetu."
- Gaja Kos, Nedelo

"Družina Grubar je poslušala svoje srce, nabrusila podplate, pustila vsakdanje skrbi in šla za 80 dni okoli sveta."
- Barbara Gradič Oset, Planet Siol.net

"... čudovito oblikovana in izpovedna knjiga."
- Renate Rugelj, Bukla

"Zato kapo dol Urški in Tomažu, ki sta se zrelo odločila za ta nadvse pogumen podvig in otrokoma omogočila nepozabno izkušnjo."
- Matic Slapšak, Naša žena

"Okrog sveta do srca je družinska knjiga, berljiva, bralca potegne."
- Alenka Brun, TV Okno

"Potovanje je velika preizkušnja za vso družino, pa tudi nagrada."
- Urška Krišelj Grubar, Jana

"Prepotovali so svet!"
- intervju s Tomažem Grubarjem za Moškisvet.com

"Kako so potovali, iskali in kaj so našli člani družine Grubar."
- Katarina Macele, Stop

"Knjiga, v kateri vsakdo najde nekaj zase. Tudi starši. Prijetno popotovanje!"
- Katja Puntar, National Geographic Junior

Grubarjevi v oddaji Gori doli naokoli na 1. programu Radia Slovenija (Nadia Petauer).

"Zdi se mi, da nam je najlepše, kadar smo na poti brez načrta"
- intervju z Urško Krišelj Grubar, Planet Siol.net (Barbara Gradič Oset)

Avtor: Družina Grubar
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Založba: Sanje
ISBN: 9789612742003
Jezik: slovenski
Datum izida: 20. dec. 2013