Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Olje na balkonu [e-knjiga]
5.99 EUR Zaloga: Na zalogi

Olje na balkonu [e-knjiga]

Avtor: | Založnik: Sanje

Zaloga: Na zalogi

V Mariboru se zgodi smrt v skrivnostnih okoliščinah: prvi primer inšpektorja Vrenka.

Redna cena: 5,99 €

Sanjska cena: 5,09 €*

Prihranite: 0,90 € (15%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)


Vprašajte nas

Zbirka: KIOSK

e-Knjiga

Obseg: 208 strani

Podrobnosti

Izvirni slovenski detektivski roman. Z vsemi značilnostmi žanra. Z obveznim truplom, pronicljivim policijskim inšpektorjem in njegovim malo manj intuitivnim pomočnikom, z obilico sumljivih sosedov, inteligentnim zapletom, ki ne užali še tako zahtevnega bralca in seveda najpomembnejšim, presenetljivim razpletom.

Olje na balkonu nam na najboljši način ponuja tisto, kar pričakujemo od žanra. Bomo skupaj z inšpektorjem ali celo pred njim uspeli razkriti skrivnostč Bomo znali povezati na videz nepomembna dejstva? Možnosti imamo. Vsi ključi rešitve so nam v romanu ves čas na voljo. A vendar. Ali je sploh lahko pomembno, da je gospa Marta, še preden je naletela na truplo, pogledala v kamero videofona? Je upokojeni oficir odšel s pleteno košaro na tržnico ali kam drugam? Ali zdravnikova vdova pije ali ne? Se krape sploh lovi tako zgodaj zjutraj? Kaj potem, če nekdo rad fotografira ptiče? In ključno: le kako je inšpektor Martin Vrenko lahko razrešil primer na podlagi nepomembnega članka v ženski reviji?

Roman Olje na balkonu je prejel nominacijo za kresnika (2008), Delovo nagrado za najboljši roman leta. Na knjižnih moljih, enem najboljših forumov o knjigah, je roman prejel nagrado "zlati molj".

Odlomek

Naslednje napake, ki je tisti sončni septembrski ponedeljek zjutraj skazila idilo zdravnikovega stanovanja, pa se ni dalo tako enostavno popraviti. Gospo Marto K. je najprej prešinilo, kako žalosten pogled ima mrtvi moški za mizo.

Medijski odzivi

"Izjemna dodana vrednost knjige je v tem, da je srhljivo podobna natančnim opisom resničnih dogodkov v črni kroniki, na straneh gospodarstva in v političnih komentarjih."
- Jedrt Maležič, prevajalka

"Zgodbo, ki je menda oprta na nekatera resnična dejstva, beremo kot napeto srhljivko, ki bo prepričala tudi tiste bralce, ki jim tovrstna literatura ni najbolj pri srcu."
- Sabina Burkeljca, Bukla

"Zgodba /.../ hitro zatava v meandrske vode kriminalke, ponekod pa se bere že kar kot filmski scenarij."
- Gabriela Babnik, Airbeletrina

"Oči Lire Kazan spretno prepletejo različne pripovedne niti z vseh koncev sveta, zgodbi se poznajo predvsem očitno realne informacije o načinih pranja denarja in višini, do katere v politiki segajo podkupnine; do predsednikov vlad, nihče ni povsem čist, ko enkrat vstopi v politiko. Če ne vstopi vanjo že izključno s tem namenom."
- Matej Bogataj, Mladina

"Sporočilo knjige Eve Joly in njene zgodbe je zelo jasno: za politiko in kapital so denar in z njim povezani interesi daleč nad zakoni in resnico. In tudi daleč nad stiskami navadnih ljudi."
- Branko Soban, Delo

Avtor: Avgust Demšar
Urednik: Rok Zavrtanik
Soustvarjalci: Oblikovanje: Boštjan Pavletič
Redakcija besedila: Veronika Saje
Založba: Sanje
ISBN: 9789612742775
Jezik: slovenski