Brezplačna dostava nad 35 €
Opravičilo človeka
Opravičilo človeka

Opravičilo človeka

Avtor: Karin Cvetko Vah Založnik: Sanje Jezik: slovenski

Opravičilo človeka je razmislek o stanju današnje družbe in poziv k spremembam. Besedilo je nastajalo v kontekstu vstajniškega gibanja, četudi se nanj eksplicitno ne naslanja, in izraženih potreb javnosti po družbeni refleksiji, njegov namen pa je artikulacija akumuliranega nezadovoljstva.

3,99 € - 14,00 €
Redna cena: 3,99 € Sanjska cena: 0,00 € Prihranite: 3,99 € (100%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Avtorica ga je napisala iz jeze in razočaranja nad svetom, v katerem živimo, njegov osnovni namen pa je presekati molk in apatičnost. Kritično, mestoma radikalno besedilo načenja ključna vprašanja današnje dobe in osvetljuje krivice, ki smo jim vsakodnevno priča v svetu, v katerem živimo. Razdeljeno je na poglavja, ki obravnavajo posamezne depriviligirane skupine, od brezposelnih, mladih, bolnih, vse do živali, saj je zadnje poglavje posvečeno krivicam, ki jih naša civilizacija s svojim arogantnim in brezvestnim delovanjem prizadeva drugim živim bitjem.

  Opravičilo človeka je razširjena različica istoimenskega eseja, ki je bil nominiran na natečaju Slovenskih dnevov knjige za najboljši esej in bil objavljen v reviji Sodobnost.

  Preberite Opravičilo intelektualca.

  Del prihodka od prodaje knjige je namenjen zavetišču za živali Horjul.

  Podrobnosti
  Datum izida 7/15/14
  Format (mm) 190 x 125
  Obseg (št. strani) 64
  ISBN /
  Urednik Tjaša Koprivec Vuga
  Soavtorji Prelom: David Križ
  Zbirka AKTIVNI DRŽAVLJANI
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Z družbo, ki ne ve, kam z mladimi, ko odrastejo, je nekaj temeljito narobe. Z družbo, ne z mladimi. Delovna mesta niso tu zato, ker jih potrebuje trg, temveč zato, ker so del družbene ureditve - družba pa smo ljudje. Otrok ima vse od rojstva dalje pravico do vključenosti v družbo. Izobraževalni sistem in trg dela morata razviti mehanizme, ki to vključenost omogočajo. Če jih ne razvijeta, ju je treba zamenjati ali spremeniti, saj je pravica do dela ena temeljnih človekovih pravic. Nikdar v preteklosti se nismo soočali z absurdno situacijo, da bi mladim ob prehodu v odraslost sporočali, da v družbi ni mesta zanje in naj torej še malo počivajo. Sodobna delovna mesta morajo slediti spreminjajočim se potrebam sodobne družbe, ki že danes kaže velike potrebe po zaposlitvah na področjih socialnega varstva in grajenja mrež za pomoč in vključevanje ostarelih ter obolelih, edini razlog, da nismo priča eksploziji tovrstnih zaposlitev, pa je, da še vedno dovoljujemo preživeti diktat kapitala, ki v teh delovnih mestih ne vidi priložnosti za dobiček.

  Karin Cvetko Vah

  Poglej si ostala dela