Brezplačna dostava nad 35 €
Otok nenavadnih otrok
Otok nenavadnih otrok

Otok nenavadnih otrok

Avtor: Ransom Riggs Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Jedrt Maležič

Skrivnostni otok. Opusteli dom posebnežev. Srhka zbirka na moč nenavadnih fotografij.
Otok nenavadnih otrok je preveden v več kot 40 jezikov, prodanih je milijone izvodov, knjiga rekordno vztraja na lestvicah najbolje prodajanih knjig po vsem svetu.

5,99 € - 32,00 €
Redna cena: 9,99 € Sanjska cena: 0,00 € Prihranite: 9,99 € (100%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Roman Ransoma Riggsa Otok nenavadnih otrok brez predaha srhljivo vleče v čudesni svet mladega Jacoba, ko se osamelo sooča z depresijo po grozljivi prigodi z dedkom Abrahamom, domnevno dementnim, očitno še kako posebnim junakom. Če naj Jacob količkaj verjame dedovim zgodbam, mora na čudno in samotno pot, a starši bi ga najraje ovili v vato, saj vendarle nič, čemur naj bi bil Jacob priča v dedovi hiši, ne zveni smiselno. Jacob se kljub ovirajoči zaščiti družine in edinega prijatelja zakoplje v dedkove fotografije, ki sprožijo nujno potovanje na otok ob britanski obali. Čudaški in robati prebivalci niso nič v primerjavi z vremenskimi neprilikami in bizarno vilo na zapuščeni obali, zdaj razdejano od bombardiranja v drugi svetovni vojni, nekoč pa razkošno zavetje za prav posebne sirote, ki so med vojno ob odkritju svojih vnebovpijoče nenavadnih darov ubežale svetu slehernikov in našle varovalo v časovni zanki, ki jo pričara karizmatična imbrinka gdč. Selec, več kot učiteljica ali varuška. Ker Jacob družabništvo s posebneži ohranja skrivno, ga pestijo mnoge zagate, od katerih je nemara najbolj pereča razdvojenost med svetovoma, naposled pa se v škripcih znajde celotna srenja posebnežev, ko se otrokom razodevajo ukane zlih človečnjakov in votležev s smrtno nevarnimi nakanami. Napeta srhljivka resda ubira strune fantazijskega leposlovja, a je med njenimi številnimi posebnostmi tudi dragocena družbeno kritična nota, ki je tako rekoč brezčasna.  

  Otok nenavadnih otrok (Miss Peregrines Home for Peculiar Children) je preveden v več kot 40 jezikov, prodanih je milijone izvodov, knjiga rekordno vztraja na lestvicah najbolje prodajanih knjig po vsem svetu. 

  Napovednik za istoimenski celovečerni film, ki prihaja na svetovna platna prav ob izidu slovenske izdaje, si lahko ogledate tukaj

  Prejemnik znaka za kakovost ZLATA HRUŠKA 2017.

  Podrobnosti
  Datum izida 9/30/16
  Format (mm) 152 x 230
  Obseg (št. strani) 352
  ISBN /
  Prevod Jedrt Maležič
  Urednik Tjaša Koprivec Vuga
  Zbirka LUNA
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Ransom Riggs

  Poglej si ostala dela
  V SOZVEZDJU...