Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Otok nenavadnih otrok
15.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Otok nenavadnih otrok

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Jedrt Maležič

Redna cena: 15,95 €

Sanjska cena: 14,95 €*

Prihranite: 1,00 € (6%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Skrivnostni otok. Opusteli dom posebnežev. Srhka zbirka na moč nenavadnih fotografij ... Prvi del, Otok nenavadnih otrok je preveden v več kot 40 jezikov, prodanih je milijone izvodov, knjiga rekordno vztraja na lestvicah najbolje prodajanih knjig po vsem svetu. Trilogija Ransoma Riggsa o čudaških otrocih s prepletom vznemirljive fantazije in starinskih fotografij stke edinstveno književno izkušnjo. 


Vprašajte nas

Datum izdaje: 30. 09. 2016

Zbirka: LUNA
Broširana vezava
Obseg: 352 strani
Format: 235 mm x 152 mm
fotografije, večbarvni tisk

Podrobnosti

Roman Ransoma Riggsa Otok nenavadnih otrok brez predaha srhljivo vleče v čudesni svet mladega Jacoba, ko se osamelo sooča z depresijo po grozljivi prigodi z dedkom Abrahamom, domnevno dementnim, očitno še kako posebnim junakom. Če naj Jacob količkaj verjame dedovim zgodbam, mora na čudno in samotno pot, a starši bi ga najraje ovili v vato, saj vendarle nič, čemur naj bi bil Jacob priča v dedovi hiši, ne zveni smiselno. Jacob se kljub ovirajoči zaščiti družine in edinega prijatelja zakoplje v dedkove fotografije, ki sprožijo nujno potovanje na otok ob britanski obali. Čudaški in robati prebivalci niso nič v primerjavi z vremenskimi neprilikami in bizarno vilo na zapuščeni obali, zdaj razdejano od bombardiranja v drugi svetovni vojni, nekoč pa razkošno zavetje za prav posebne sirote, ki so med vojno ob odkritju svojih vnebovpijoče nenavadnih darov ubežale svetu slehernikov in našle varovalo v časovni zanki, ki jo pričara karizmatična imbrinka gdč. Selec, več kot učiteljica ali varuška. Ker Jacob družabništvo s posebneži ohranja skrivno, ga pestijo mnoge zagate, od katerih je nemara najbolj pereča razdvojenost med svetovoma, naposled pa se v škripcih znajde celotna srenja posebnežev, ko se otrokom razodevajo ukane zlih človečnjakov in votležev s smrtno nevarnimi nakanami. Napeta srhljivka resda ubira strune fantazijskega leposlovja, a je med njenimi številnimi posebnostmi tudi dragocena družbeno kritična nota, ki je tako rekoč brezčasna.  

Otok nenavadnih otrok (Miss Peregrines Home for Peculiar Children) je preveden v več kot 40 jezikov, prodanih je milijone izvodov, knjiga rekordno vztraja na lestvicah najbolje prodajanih knjig po vsem svetu. 

Napovednik za istoimenski celovečerni film, ki prihaja na svetovna platna prav ob izidu slovenske izdaje, si lahko ogledate tukaj

Prejemnica znaka za kakost zlata hruška.  

Medijski odzivi

"Otok nenavadnih otrok je metafora zatočišča za prestrašene otroške oči, ki jim družba obrne hrbet in upor proti temu, da postanejo kolateralna škoda zgodovine."
 – Tomaž Bešter, Konteksti

"Še najbolj strašno je tisto, kar je v zgodbi resničnega, in tu se Riggs izkaže za mojstra. Motive druge svetovne vojne namreč pretopi in jih na novo postavi v svet posebnežev."
– Veronika Šoster, Trubarjeva hiša literature

"Zgodba o soočanju s smrtjo in izgubo, o najstniški tesnobi in pretvarjanju, da je vse v najlepšem redu, z večnimi motivi dobrega in zlega, prijateljstva in ljubezni, pa tudi o mladosti in večnosti, obarvani z nekoliko tesnobno mislijo, kaj bi počeli s svojim časom, če bi ga imeli na pretek."
– Špela Sabati, Koridor

"Fantastični roman doživljam predvsem kot kritiko družbene stvarnosti (ne le pošastnega dogajanja v 2. svetovni vojni, ampak tudi sodobnega!) ali še bolj kot metaforo slehernikove ujetosti v svojo končnost, ki ga temeljno določa kot človeka. Varni otok v časovni zanki zagotavlja večno življenje, vendar sčasoma postane dolgočasna zlata kletka."
– Tilka Jamnik, Bralna značka

"Književnost in fotografija se prepletata skozi vznemirljivo pripoved o nenavadnih otrocih in potovanju skozi čas."
– Andraž Gombač, Primorske novice

"Nenavadna, izvirna zgodba spretno preskakuje po tanki meji med zavestnim in podzavestnim, med iluzijo in resničnostjo, med sedanjostjo in preteklostjo, med življenjem in smrtjo."
– Maja Črepinšek, Moj malček

"Knjige so nastale iz tega, da je Ransom Riggs združil svojo bizarno obsesijo in konjiček z ustvarjalnostjo. Po bolšjih trgih namreč strastno zbira fotografije, ki jih drugi ne marajo več ali so že pokojni. Prepričan je, da ima vsaka taka fotografija zgodbo in skuša, tudi s pomočjo napisov na zadnji strani, razvozlati te zgodbe."
– Zdenko Matoz, Delo

Avtor: Ransom Riggs
Soustvarjalci: Prelom in priprava za tisk: David Križ
Založba: Sanje
ISBN: 9789612744489
Jezik: slovenski
Datum izida: 30. sep. 2016