Brezplačna dostava nad 35 €

Otroka peščenega planeta-E-knjiga

Avtor: Frank Herbert Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Matjaž Juričak

Sklepni del prve trilogije o Sipini, peščenem planetu.

Knjiga izide predvidoma oktobra 2020.

Redna cena: 10,00 €
Otroka peščenega planeta-E-knjiga
Otroka peščenega planeta-E-knjiga
Links
Datum izida: 24. Sep. 2021

Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

Sklepni del prvega ciklusa kultnih ZF romanov o Sipini, peščenem planetu.

Arrakis, nekoč gol in pust, se spreminja v rodoviten svet, poln vode in zelenega rastja. A v njegovem razcvetu se skriva seme pogube. Klimatske spremembe so potisnile peščene črve na rob preživetja, kar resno maje temelje samega imperija. Brez peščenih črvov ni začimbe melanže, od nje pa je odvisna blaginja človeštva. Imperator Paul Atreides, mesija, ki je z legijami Fremenov pokoril znano vesolje, je izginil v puščavi pred devetimi leti. Čeprav sta njegova otroka, Leto in Ghanima, po njem podedovala preroške vizije, imperiju v njunem imenu vlada Paulova sestra in njuna teta, Alia.

In medtem ko na pozive skrivnostnega Pridigarja proti nepriljubljeni Aliini vladavini vstaja vse več fremenskih plemen, rodbina Corrino na drugem koncu imperija kuje smrtonosno zaroto, s katero naj bi se vnovič zavihtela na prestol. Alia je prepričana, da ji bodo preroške vizije dvojčkov pomagale obdržati oblast, vendar imata Leto in Ghanima svoje načrte – načrte, ki bi lahko zaznamovali usodo vsega vesolja.

Z Otrokoma peščenega planeta se Frank Herbert v velikem slogu vrača k motivom in likom, ki jih je v Mesiji namenoma pustil ob strani, in odpira aktualna vprašanja ekologije, religije, politike in oblasti.

Roman je bil v najožjem izboru za ugledni žanrski nagradi hugo in locus, decembra 2020 pa na velika platna prihaja tudi ekranizacija prvega romana o Sipini, v režiji Denisa Villeneuvea (Arrival, Blade Runner 2049)!

Podrobnosti
Datum izida 9/24/2021
Obseg (št. strani) 440
ISBN 9789612746339
Prevod Matjaž Juričak
Zbirka SANJE
Založba Sanje
Jezik slovenski

Frank Herbert

Poglej si ostala dela
V SOZVEZDJU...