Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Parfum
12.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Parfum

Roman

Avtor: | Založnik: Sanje

Redna cena: 12,95 €

Sanjska cena: 9,00 €*

Prihranite: 3,95 € (31%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Parfum, prvenec Patricka Sueskinda, je takoj po izidu doživel izreden mednarodni uspeh.


Vprašajte nas

Datum izdaje: 02. 12. 2020

Žepna knjiga

Zbirka KIOSK

Obseg: 208 strani

Format: 11 x 17 cm

Podrobnosti

Pariz, 18. stoletje; čas neznosnega mestnega smradu. Ulice smrdijo po gnoju, dvorišča po urinu, stopnišča po podganjih iztrebkih, kuhinje po pokvarjenem zelju in spalnice po umazanih rjuhah. Sredi teh vonjav se nekega vročega poletnega dne rodi Jean-Baptiste Grenouille – otrok brez lastnega vonja, a s čudežno občutljivim vohom. Prične se ena najbolj nenavadnih in osupljivih zgodb v sodobni literaturi.

Parfum,
prvenec Patricka Süskinda, je takoj po izidu doživel izreden mednarodni uspeh. Po več kot dvajsetih letih si je zgodba kultnega romana, ki je prevzela in navdahnila tudi Kurta Cobaina in skupino Rammstein, utrla pot tudi na filmska platna, založba Sanje pa je za to priložnost pripravila žepno izdajo knjige.

Za filmsko adaptacijo Perfume: The Story of a Murderer (2006) je poskrbel Tom Tykwer, v glavni vlogi je zaigral Ben Whishaw.

Odlomek

Bil je resnično le trenutek, ki ga je silil, da se je prepričal tudi optično, nato pa se je tem bolj nezadržno začel predajati svojemu vohu. Končno je vohal, da je bila človek, vohal je pot na njenih plečih, maščobo njenih las, ribji vonj njenega spolovila in vohal je z največjim užitkom. Njen pot je dehtel tako sveže kot morski veter, loj njenih las tako sladko kot orehovo olje, spolovilo kot šopek morskih lilij, koža kot marelični cvetovi… in zveza vseh teh sestavin je ponujala parfum tako bogato, tako uravnoteženo, tako čarobno, da so se vsi parfumi, ki jih je Grenouille do sedaj navohal, da so se vse dišeče stavbe, ki si jih je bil ustvaril v svoji notranjosti, nenadoma spremenili v popoln nesmisel. Zdelo se je, da sto tisoč vonjev v primerjavi s tem enim samim ni vredno nič. Ta eden je bil najvišje načelo, po katerem so se morali zgledovati tudi drugi. Bil je čista lepota.

Medijski odzivi

"Esenca sprevrženosti v imenu iskanja nesmrtnosti lepote in nedolžnosti."
- Antena

"Knjižna uspešnica o briljantnem in okrutnem ustvarjalcu parfumov ... Roman so prodali v več kot 12 milijonih izvodov in ga prevedli v 42 jezikov (obstaja celo v latinščini!). Tudi po dvajsetih letih ni izgubil čara, na fakultetah širom sveta pa ga proučujejo z vidikov psihologije, zgodovine, kriminalistike, prava in književnosti."
- Kolosej

"... orjaški globalni bestseller, senzacija in kult."
- Marcel Štefančič, jr., Mladina

"Osupljivo!"
- Joy

Avtor: Patrick Süskind
Urednik: Rok Zavrtanik
Soustvarjalci: Prevod: Silvija Borovnik
Lektoriranje: Mateja Dermelj
Oblikovanje: Radovan Jenko
Založba: Sanje
ISBN: 9616387979
Jezik: slovenski
Datum izida: 2. dec. 2020