Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Piton na kolesu
19.99 EUR Zaloga: Na zalogi

Piton na kolesu

Založnik: Ocean

Redna cena: 19,99 €
Vprašajte nas

Datum izdaje: 17. 09. 2015

Broširana vezava
Obseg: 208 strani
Format: 140 mm x 200 mm

Podrobnosti

Pravijo, da se človeku film celotnega življenja v glavi odvrti, tik preden umre. Marku Furlanu se je, tik preden se je znova rodil.

Kaj imajo skupnega odločen albanski lastnik verige pekarn, zlatar, ki ne more iz kože ostarelega plejboja, mila in čedna mlada frizerka, zasebni detektiv v pisani srajci, babica sočnega jezika, mednarodni dvojec goljufov in pošten mladenič, ki se ničesar več ne spomnič In kako se je na kolesu sredi Ljubljane znašel čisto pravi pitonč Zgodba, polna dramatičnih zasukov in zabavnih pripetljajev, usodno poveže glavne in malo manj glavne junake. Njihovo iskanje odgovorov pa nas spomni, da se živemu človeku res lahko vse zgodi, po možnosti ravno takrat, ko to najmanj pričakuje. V romanu se razkriva avtorjev izjemni občutek za humor in akcijo ter prav posebna sposobnost vživljanja v na videz vsakdanje like.

Boštjan Istenič, rojen leta 1965 v Ljubljani, je univerzitetni diplomirani novinar, ki je v žurnalizmu že skoraj trideset let. Trenutno je namestnik odgovornega urednika Nedeljskega dnevnika, sicer pa je bil dolga leta novinar in urednik športne redakcije Dnevnika in tednika Hopla. Sukanje črk in besed po papirju ali zaslonu mu torej ni tuje, a je vseeno trajalo kar dolgo, da se je ojunačil in spustil v literarne vode. Piton na kolesu je pisateljski prvenec (če zanemarimo malodane ilegalno črtico Lev in tiger, ki jo je pri rosnih petih letih natipkal na pisalni stroj Continental).

Medijski odzivi

"Ta končni klic optimizma, ki ostane kot dober okus še nekaj časa po branju Pitona na kolesu, ima proti zgodbam, ki nam jih servira vsakodnevje, sicer malo možnosti, a je zato še toliko bolj pomemben. Saj se spomnite menda, kaj je oni dan nekdo rekel, da je v pogledu, ki vidi zlo."

- Tomaž Bešter, Konteksti

"Kaj pričakovati, ko se poti križajo poštenemu mladeniču in bogatemu lastniku verige pekarn, v zmes pa vtaknemo pitonač Tako je, kaos."

- Nastja Hafnar, knjižničarka, Dobreknjige.si

antikvariat: brez
Založba: Ocean
ISBN: 978-961-93836-2-9
Jezik: slovenski
Datum izida: 17. sep. 2015