Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Planet gospoda Sammlerja
17.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Planet gospoda Sammlerja

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Nuša Rozman

Redna cena: 17,95 €

Sanjska cena: 7,00 €*

Prihranite: 10,95 € (61%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Dobitnik Nobelove nagrade za književnost.

Vprašajte nas

Datum izdaje: 31. 01. 2018

Zbirka: SANJE roman

Broširana vezava

Obseg: 260 strani

Format: 235 mm x 152 mm


Knjižna izkaznica

Podrobnosti

Gospod Artur Sammler je intelektualec, ki je preživel holokavst, zdaj pa ga spremljamo v 60. letih prejšnjega stoletja, ko v New Yorku občasno poučuje na univerzi Kolumbija. Počuti se ujetega v družbi, ki so jo obnorele obljube o bleščeči prihodnosti (pristanek na luni, neskončne možnosti), in opaža, da bolj lagodno in razkošno življenje vodi ljudi samo v vedno večje trpljenje. Za gospoda Sammlerja živeti dobro pomeni narediti to, »kar se od njega pričakuje«. Tok pripovedi se vrti okrog konflikta med intelektom in intuicijo, med biti aktiven v svetu in biti zgolj njegov opazovalec. Ob koncu romana Sammlerju uspe odkriti ravnovesje in sočutnost, ki mu pomaga premostiti razlike, ki ga ločijo od soljudi.


Knjiga je izšla s podporo Javne agencije za knjigo RS.  

Medijski odzivi

"Najpomembnejši angleški avtor druge polovice dvajsetega stoletja ... avtorjeva narativa je hkrati brezčasna in neusmiljeno aktualna."
- Bryan Appleyard, Sunday Times (London)


"Branje Saula Bellowa je prava poslastica. Ne poznam nobenega drugega avtorja, ki prozo piše na tako jasen, natančen in evokativen način."
- Telegraph


"Planet gospoda Sammlerja ni »roman o holokavstu«. Empirično podano je to roman o svojem prostoru in času - New York leta 1969, med poletjem, v katerem se je zgodil pristanek na Luni. ... Kljub temu pa je to njegov najbolj prepoznan in problematičen poizkus obravnave holokavsta."
- Adam Kirsch

Avtor: Saul Bellow
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Založba: Sanje
ISBN: 9789612745189
Jezik: slovenski
Datum izida: 31. jan. 2018