Brezplačna dostava nad 35 €

Članstvo v Knjižni družini Sanje

ZAKAJ KNJIŽNA DRUŽINA SANJE?

Zato, ker se želimo povezati z ljubitelji knjig po vsej Sloveniji. Zato, ker želimo ohranjati in negovati neposredne povezave z našimi bralci in soustvarjalci – brez posrednikov. Posebej se želimo ogniti posrednikom, ki se okoriščajo z našimi ali vašimi informacijami, pridobljenih koristi pa ne delijo z nikomer, razen sami s seboj. Zato ker se Sanje ne okoriščamo in ne želimo okoriščati z nikomer – želimo pa si še naprej ustvarjati dragocene in pomembne knjige, ki nam pomagajo, da se znajdemo v vse bolj norem in nečloveškem svetu.

Zato smo že pred leti, ko se je izkazalo, da se med nas in bralce postavlja vse več ovir – denimo z ukinjanjem in uničevanjem oddaj in rubrik o knjigah in branju v medijih, z vse predrznejšo manipulacijo algoritmov s strani spletnih gigantov, ipd. – zasnovali Knjižni klub Sanje.

Tega smo zdaj preimenovali v Knjižno družino Sanje (v nadaljevanju: KDS).

KDS vsakemu ljubitelju dobre literature in glasbe v Sloveniji prinaša prednosti in privilegije. Člani KDS ste iz prve roke obveščeni o novih projektih – knjigah in dogodkih – ene uglednejših knjižnih in glasbenih založb v Sloveniji. Deležni boste največjih ugodnosti, popustov in privilegijev, ki veljajo izključno za člane KDS. Kmalu bomo vašo zvestobo začeli tudi dodatno nagrajevati. Vse to brez vsakršnih materialnih obveznosti.

In zakaj nam vaše članstvo pomeni tako veliko?

Ker delujemo na enem najmanjših in zato najdražjih knjižno-glasbenih trgov v Evropi in ker delujemo v času, ko je dobra knjiga ali glasba vse manj nekaj, kar bi zanimalo lastnike javnih glasil in trgovskih verig. Kar pomeni, da projekte, ki jih ekipa ljudi snuje več mesecev, čaka posebno težka naloga v tem, da izpolnijo svoje poslanstvo in dosežejo tiste, ki so jim namenjeni, svoje bralce in in poslušalce. Zato nam tudi toliko pomeni stik z vami. Zato je KDS Sanje široko odprta vsem, ki imajo radi dobro knjigo in glasbo. Vse več jih je, ki so spoznali, da se članstvo v njem obrestuje. V družini Sanje nas je vsak dan več.


KAKO POSTANETE ČLAN KNJIŽNE DRUŽINE SANJE?

Najenostavneje in najhitreje se včlanite ob samem postopku nakupa v spletni knjigarni Sanje.
Včlanite se lahko tudi ob nakupu v naši knjigarni Hiša sanjajočih knjig ali pa osebno na sedežu založbe Sanje.

PRAVILA KNJIŽNE DRUŽINE SANJE

Namen KDS je svojim bralcem in bralkam zagotoviti možnost sprotnega obveščanja o novih izdajah in drugih projektih založbe Sanje ter nuditi možnost ugodnejšega nakupa.
Članom Kluba Sanje je pri skoraj vseh izdelkih priznana Sanjska cena – ki je glede na redno znižana za 10%, za nekatere knjige pa tudi do 90%. Izjema so le knjige, za katrere Zakon o fiksni ceni knjige veleva, da se 6 mesecev po izidu ne smejo prodajati po zniđanih cenah. Izjema so lahko tudi nekatere prednaročniške ponudbe ali prodajne akcije. 

Član Knjižne družine Sanje lahko popust uveljavlja na naslednje načine:

Edina obveznost člana kluba Sanje je, da ne nasprotuje prejemanju predstavitvenih gradiv Založbe Sanje. Gre večinoma za prejemanje novičnikov, ki se pošiljajo enkrat tedensko, včasih manj, včasih več. 


Varstvo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke hranimo v skladu z zakonom in jih v nobenem primeru ne posredujemo tretjim osebam.
Član dovoljuje, da založba Sanje vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja z osebnimi podatki člana. Založba Sanje se zavezuje, da podatkov o kupcu v nobenem primeru ne bo posredovala tretji osebi, da bo s podatki o članih ravnala v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 59/99, 57/01) ter Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (GDPR - General Data Protection Regulation). Članom pripadajo tudi vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.

Član KDS dovoljuje hranitev in uporabo njegovega naslova izključno za obveščanje o delovanju založbe Sanje in sicer: obveščanje o pripravi in izidu knjig, obveščanje o dogodkih v zvezi s knjigami, njihovimi avtorji, obveščanje o dejavnostih Festivala Sanje, Sanje v Medani ter Noč knjige, o prodajnih akcijah. Članske podatke hranimo toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili obdelovani, oz. do prenehanja članstva. Nato se takoj izbrišejo. Če obstaja obveznost družbe in/ali davčna obveznost do ohranitve podatkov, se ti izbrišejo po 5 letih, razen v primeru, če predpisi določajo drugače.

Članske podatke hranimo toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili obdelovani, oz. do prenehanja članstva.


Prenehanje članstva

Član lahko iz KDS izstopi kadarkoli in sicer tako, da o tem pisno obvesti založbo Sanje (kontaktni naslov: druzina@sanje.si).


Druga določila

Pri nakupih prek spletne Knjigarne Sanje tudi za člane veljajo PRAVILA IN POGOJI NAKUPOVANJA V SPLETNI KNJIGARNI SANJE.


KONTAKTNI PODATKI KLUBA SANJE

Naslov: Založba Sanje, Leskoškova cesta 12, 1000 Ljubljana
Telefon: +386(0)1-514.16.28
faks: +386(0)1-514.16.29
gsm: 041-937.515
email: druzina@sanje.si
kontaktna oseba: Barbara Goričan