Brezplačna dostava nad 35 €

Vprašanja in odgovori

 

SPLOŠNO 

 

Kakšne knjige lahko kupim na www.sanje.si? 

Spletna knjigarna Sanje ponuja širok nabor knjig kakovostnega leposlovja vseh žanrov in zvrsti, od poezije, romana, esejev, monografij do slikanic za otroke. Poleg leposlovja so pri nas dobro zastopani tudi stripi, humanistika in družboslovje, športne knjige, priročniki za samopomoč in kuharice ter bogat program za otroke in mladostnike. Knjige so po večini v slovenskem jeziku, nudimo pa tudi izbor knjig v angleščini, hrvaščini in drugih jezikih, po potrebi jih za stranke tudi naročamo. V spletni knjigarni boste našli pester program novih knjig, poleg njih pa spletne police zalagamo z antikvarnimi knjigami, na željo stranke pa poiščemo tudi tiste starejše in redkejše, ki jih je na trgu težko najti. V knjigarni so dostopne tudi e-knjige ter zvočne knjige. Če pa bi svoje branje radi popestrili z glasbo, Založba Sanje in spletna prodajalna nudi kakovostno slovensko glasbo ter drug program, kot so lončki za kavo, razglednice, magnetki in nepogrešljivi darilni boni, ki bodo razveselili vaše bližnje. 

 

Kakšne obveznosti in ugodnosti ponuja vpis v Knjižno družino Sanje? 

Članstvo v Knjižni družini Sanje (KDS) je program nagrajevanja zvestobe. KDS je za člana brezplačna in ne predstavlja nobenih obveznosti. V času, ko takoimenovana javna glasila večinoma ne opravljajo več svojega poslanstva, ko namesto javnega in kulturnega interesa zastopajo zasebne interese svojih »lastnikov« in lobijev, je za tako za založbo, ki ostaja zvesta svojemu poslanstvu širjenja zavedanja in omike, kakor tudi za bralce, izrednega pomena, da ohranjata in negujeta medsebojne stike. Člani Knjižne družine Sanje boste največjih ugodnosti, popustov in privilegijev, ki veljajo izključno za člane KDS. Iz prve roke boste obveščeni o projektih in novih edicijah ene uglednejših knjižnih in glasbenih založb v Sloveniji. Kmalu bomo vašo zvestobo začeli tudi dodatno nagrajevati. Vse to brez vsakršnih materialnih obveznosti. Več o Knjižni družini Sanje. Ali so vse knjige, ki so dostopne na spletu, na voljo tudi v knjigarni Hiša sanjajočih knjig? 

Vse knjige objavljene na spletu niso na voljo v knjigarni Hiša sanjajočih knjig. Ali se knjiga nahaja v knjigarni lahko preverite na strani izdelka. Za rezervacijo knjige v primeru nizke zaloge, lahko pokličete v knjigarno (01-2301426) in knjigo po dogovoru rezervirate. Želen izvod knjige, ki trenutno ni dostopen v knjigarni, lahko v knjigarno naročite prek telefona knjigarne. Ko bo izdelek na voljo, vas bodo o tem obvestili.

 

Kako postanem član Knjižne družine Sanje? 

Najenostavneje in najhitreje se včlanite ob samem postopku nakupa v spletni knjigarni Sanje.

Včlanite se lahko tudi osebno v knjigarni Hiša sanjajočih knjig ali na sedežu založbe Sanje.

 

Kaj so moji priljubljeni izdelki označeni s srčkom in kje jih lahko najdem?

To so izdelki, ki ste jih označili s simbolom srca »Dodaj na seznam želja«.

Te izdelke najdete v svojem računu v spletni knjigarni – v četrti vrstici na levi strani: »Moj seznam želja«. 

Če ste že prijavljeni v svoj račun, zadostuje, da kliknete ikono srček na vrhu na desni strani. 

 

Kaj so piškotki (eng. Cookies)? 

Piškotek se shrani na vašo napravo za brezhibno delovanje spletne strani. Več o tem tukaj.

 

Ali so moji osebni podatki zaščiteni? 

Vaši podatki so zaščiteni; Založba Sanje bo vaše podatke uporabljala izključno za izpolnjevanje svojega poslanstva ter ob pogojih, ki so opredeljeni v splošnih pogojih poslovanja
Vaših podatkov ne bomo posredovali nikomur. 


Kaj je Noč knjige in kje lahko več izvem o tem?

Več o noči knjige na predstavitveni strani Noč knjige in spletni strani Noč knjige

 

NAKUPNI PROCES

 

Ali lahko na spletu kupljene izdelke osebno prevzamem? 

Osebni prevzem, v kolikor ste se zanj v postopku naročila odločili, je mogoč v knjigarni Hiša sanjajočih knjig na Truberjevi ulici 29 v Ljubljani v delovnem času. Ko bodo vsi naročeni izdelki na voljo za prevzem, vas bomo o tem obvestili. Osebni prevzem na sedežu založbe je mogoče le ob posebnem dogovoru. Kako poteka nakup e-knjige? Kako e-knjigo prevzamem? 

O nakupu e-knjig in navodila več v naslednji rubriki. 

 

Ali lahko moje naročilo zavijete kot darilo? 

Da. Pod vsakim fizičnim izdelkom imate možnost obkljukati »Želim, da se izdelek zavije kot darilo«. Odpre se vam dodatno okno, v katerem lahko izberete darilni papir, dopišete voščilo za obdarovanca ter obkljukate, da ne želite, da se cena prikaže prejemniku. 

Za darilno zavijanje se lahko odločite tudi kasneje, ko ste že v pogledu košarice. 

 

Ali lahko ob naročilu napišem posvetilo za osebo, ki jo želim obdarovati?

Da. 

 

Kako vnovčim darilni bon? 

V košarici obkljukate polje »Nakup z darilno kartico« ter v polje, ki se vam odpre, vpišete kodo kartice. 

Kako vem, da je bilo moje naročilo uspešno oddano? 

Spletna knjigarna vam bo na e-naslov, s katerimi se opravili nakup, samodejno poslala potrditveno sporočilo. V kolior sporočila niste prejeli, preverite mapo »promocije« ter mapo »vsiljena pošta«.

V kolikor sporočila vendarle niste prejeli, nam prosimo pišite na info@sanje.si ali nas pokličite na 041 937 515. 

 

Ali končni znesek naročila vključuje davek in stroške dostave?

Da. 

 

Kako lahko spremenim količino izdelka v košarici? 

V okencu »Količina« izberet ustrezno števlo izvodov ter kliknete »posodobi košarico«. 

 

Kako lahko ponovno preverim opis knjige, po tem, ko je izdelek že v košarici? 

Kliknete na izdelek in odpre se vam vam okno s predstavitvijo izdelka. Nazaj v košarico pridete tako, da kliknete ikono košarice (zgoraj desno). 

 

Kako preverim ali je knjiga, ki jo želim naročiti nova ali rabljena? 

Vse rabljene knjige v spletni knjigarni so jasno označene kot antikvarne knjige. 

 

Kako lahko odstranim izdelke, ki so že v moji košarici? 

V košarici izberete križec ter izdelek bo izbrisan iz košarice. 

 

Ali je knjiga, ki sem jo dal/-a v košarico že rezervirana?

Ne, rezervirana je šele v trenutku, ko je naročilo potrjeno. 

 

Zakaj pri svojem naročilu vidim status “v procesu”?

Izdelki, ki ste jih naročili, še niso pripravljeni za odpošiljanje. Do tega največkrat pride v primerih, ko se kateri od izdelkov nahaja v skladišču pri zunanjem dobavitelju. 


PLAČILO NAROČILA

 

Katere plačilne metode so na voljo za naročila? 

V spletni knjigarni Sanje lahko svoja naročila poravnate s plačilnimi karticami Visa, Visa Electron, Maestro, MasterCard), s Paypalom, po predračunu ali po povzetju kurirski službi. V kratkem nameravamno omogočiti tudi plačevanje s kripto valutami. 

 

Ali je plačilo naročila na spletni strani varno? 

Da.

DOSTAVA in DOBAVLJIVOST BLAGA

 

Kaj pomeni “dobavni rok X delovnih dni”? Kdaj bomo paket prejeli? 

Za delovni dan se šteje vsak delovni dan v tednu od ponedeljka do petka. V primeru, da je dobavni rok zapisan kot 5 delovnih dni, vi pa ste paket naročili v četrtek, ga boste prejeli najkasneje v četrtek prihodnji teden. 

 

Koliko računate dostavo naročila?

Dostava naročila je obračunana po veljavnem ceniku. V primeru naročila nad 35 EUR je dostava brezplačna - velja za Slovenijo. 

 

Kdaj lahko pričakujem svoje naročilo? 

Pošiljke praviloma odpremimo v enem do največ dveh delovnih dneh po naročilu. izjema so pošiljke, ki vsebujejo izdelke, ki jih moramo prevzeti v oddaljenem skladišču (to velja za izdelke nekaterih zunanjih dobaviteljev). 

 

Kako lahko sledim paketu? 

Ko bo vaše naročilo odposlano, boste na svoj e-nasov prejeli sporočilo s sledilno številko paketa. 

 

V katere države po svetu je mogoče naročati blago iz spletne trgovine Sanje?

Fizične izdelke lahko v spletni trgovini naročate na naslove v Sloveniji, v državah EU in Velike Britanije ter ZDA. Ponudbo postopoma širimo tudi na druge države, zato nas prosimo spremljajte. 

Pošiljke v tujino odpremljamo s poštnim servisom DHL. 

 

MOJ OSEBNI RAČUN 

Ali se moram pred nakupom registrirati? 

Pri nakupu se vam ni treba registrirati. V tem primeru ne boste upravičeni so sanjskih cen, do katerih so upravičeni le registrirani uporabniki, ki so se včlanili v Knjižno družino Sanje. 

 

Kako se vpišem v svoj osebni račun? 

Če se prijavljate prvič, kliknete »odpri račun« in odprl se vam bo obrazec, kjer izbere svoje uporabniško ime ter geslo. 

 

Kakšno je moje uporabniško ime in geslo? 

Izberete lahko samo uporabniško ime, ki še ni zasedeno. Geslo mora biti sestavljeno iz najmanj treh različnih razredov znakov. Razredi znakov so: male črke, velike črke, številke, posebni znaki. 

 

Moje naročilo še ni prispelo; ali lahko na spletni strani kako preverim kaj se z naročilom dogaja? 

V sporočilu o odpremi vašega paketa ste prejeli sledilno številko paketa.

 

ZA USTVARJALCE

Kako lahko objavim knjigo pri Založbi Sanje? Ali sprejemate rokopise?

Sanje sestavljamo zelo majhna ekipa, zato nam časa za branje rokopisov žal močno primanjkuje. Takoimenovane »tržne zakonitosti«, obremenjene s številnimi administrativnimi ovirami, na majhen knjižni trg, kot je slovenski, delujejo uničujoče. To se najbrž ne bo spremenilo, dokler bomo podložni ideologijam, ki jih usmerjajo imperialistične sile in so trenutno trenutno prevladujoče. 

Vendarle pa velja, da nam lahko pošljete svoj rokopis na e-naslov urednistvo@sanje.si, vendar priporočamo, da predhodno preučite poslanstvo in katalog založbe.

Prejemamo veliko nenaročenih rokopisov in ne utegnemo voditi njihove evidence, zato je na mestu opozorilo, da rokopisov ne vračamo. 

 

E-KNJIGE

Elektronske knjige založbe Sanje lahko kupite v spletni knjigarni Sanje.
Elektronske knjige Sanje so opremljene z vodnimi žigi (takoimenovani »socialni DRM«) in brez klasičnega DRM (kratica za »Digital Rights Management«), delovale bodo na vseh napravah, vendar jih ni dovoljeno naloagati na spletna mesta ali v omrežja za izmenjavo datotek. Založba Sanje torej stavi na zaupanje, ki ga danes na vseh ravneh tako zelo primanjkuje! Povrnimo si ga!
Ko kupite elektronsko knjigo, jo lahko prenesete kot datoteko epub (za vse bralnike ali naprave razen Kindle) ali kot datoteko mobi (za Kindle). Obe datoteki bosta ostali na voljo v e-knjižnici na vašem osebnem računu za nadaljnje prenose.
Odvisno od bralnika e-knjig lahko samo kliknete povezavo na datoteko (iPad/iPhone) ali jo prejmete brezžično po e-pošti (Kindle) ali pa povežete napravo in preneseno datoteko povlečete in spustite.
Če bi e-knjige Sanje raje kupili neposredno pri Amazonu, Applu, B&N, Googlu ali Sonyju, jih boste prejeli na običajen način, z uporabljenim upravljanjem digitalnih pravic (DRM).
Naj pri tem omenimo, da večine e-knjig založbe Sanje pri omenjenih prodajalcih ne boste našli. 

 

Začnite brati takoj na iPadu, iPhonu ali Kindlu

Če uporabljate sistem iOS (za iPad ali iPhone), boste lahko kliknili na povezavo za prenos datoteke epub in izbrali "Open in iBooks". Če želite knjigo brati v drugih napravah, lahko uporabite Sync Collections v iBooks ali pa datoteko epub prejmete po e-pošti in jo odprete v programu Mail. Kadar koli se lahko tudi prijavite v svoj račun na spletnem mestu Sanje in greste na zavihek »Moji e-izdelki« v svojem uporabniškem računu, da ponovno prenesete datoteko epub. Če uporabljate Kindle ali aplikacijo Kindle, boste imeli e-poštni naslov Send-to-Kindle, ki se konča s kindle.com (običajno je yourname@kindle.com, najdete pa ga na strani Manage your Devices na Manage your Kindle). Na strani Manage your Kindle boste morali iti v Personal Document Settings (Nastavitve osebnih dokumentov), da boste e-poštni naslov sales@sanje.si pooblastili za pošiljanje e-knjige. Spletna stran Sanje lahko nato na ta naslov brezžično dostavi datoteko mobi, če kliknete gumb "Email ebook" (Pošlji e-knjigo) pod knjigo na strani z zgodovino naročil. Ta e-poštni naslov lahko shranite za prihodnje nakupe, ki bodo nato takojšnji in brezžični.

Lahko pa jo prenesete v svoj Kindle, Nook, Kobo itd.

Pri nekaterih e-bralnikih boste morali datoteko prenesti v računalnik, nato napravo povezati z računalnikom - verjetno s kablom USB - in datoteko povleči v mapo za knjige ali dokumente v napravi.

Kindle
Datoteko mobi shranite lokalno, Kindle povežite s kablom USB in odprite Finder, Upravitelja datotek ali Raziskovalca Windows (program, ki prikazuje pogone in mape), na levi strani pa boste videli novo napravo z imenom SDCARD. V SDCARD mora biti mapa Moje datoteke ali Moji dokumenti: vanjo kopirajte datoteko mobi. Ko nato v Kindlu odprete razdelek Dokumenti, bi jo morali videti.

Nook, Kobo itd.
Prenesite datoteko epub v računalnik, povežite Nook s kablom USB in prikazal se bo nov pogon ali naprava z imenom MyNookColor. Če imate v telefonu Nook kartico sdcard, se bo prikazala tudi kartica SDCARD. Datoteko epub kopirajte v mapo MyNookColor/my files/books.

 

Branje e-knjige na namiznem računalniku


Na računalniku Mac lahko datoteke epub prenesete in odprete v programu iBooks. Za Windows boste morali najprej prenesti program za branje e-knjig, kot je Adobe Digital Editions. Ko je nameščen, lahko prenesete in odprete datoteko epub.

Če je vaša e-knjiga prikazana kot datoteka zip, to pomeni, da morate še prenesti programsko opremo, potrebno za njeno branje.


Imate še vedno težave?
Elektronske knjige založbe Sanje ne vsebujejo DRM, datoteke epub pa so svetovni standard za elektronske knjige - potrudili smo se, da jih je mogoče brati na vseh napravah ali računalnikih. Če menite, da je šlo pri prenosu kaj narobe, lahko e-knjigo kadar koli znova prenesete s strani svoje knjižnice na svojem uporabniškem računu.

Če imate še vedno težave, nam pišite na info@sanje.si in navedite številko naročila, mi pa vam bomo po najboljših močeh pomagali.

Ne pozabite dodati naslednjih informacij:
1. Katero napravo in aplikacijo uporabljate.
2. Katere korake ste že poskusili izvesti.
3. Na kateri točki je postopek neuspešen in katera sporočila o napakah ste prejeli.

Imate še kakšno vprašanje? 

Pišite nam na info@sanje.si ali nas pokličite na 041 937 515.