Brezplačna dostava nad 35 €
Pogum za upanje Pogum za upanje
Pogum za upanje

Pogum za upanje

Avtor: Barack Obama Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Igor Antič
V svoji drugi knjigi, Pogum za upanje, Obama razmišlja o temah, ki jih je izpostavil v odmevnem uvodnem nagovoru na državnem zborovanju demokratov leta 2004, s katerim je stopil v politično središče.
Redna cena: 3,00 € Sanjska cena: 1,50 € Prihranite: 1,50 € (50%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Datum izida: 23. Apr. 2024

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  9789616653954

  Prva knjiga Baracka Obame, Očetove sanje (1995), so poglobljeni in ganljivi spomini, vezani na intimna vprašanja rase, identitete in skupnosti. V svoji drugi knjigi, Pogum za upanje, Obama razmišlja o temah, ki jih je izpostavil v odmevnem uvodnem nagovoru na državnem zborovanju demokratov leta 2004, s katerim je stopil v politično središče.

  Marsikomu se zdi malo verjetno, pa je le res: Barack Obama ni le prodoren in uspešen politik, temveč tudi izjemno zanimiv pisec, v mnogih ozirih tudi zvesti učenec ene največjih osebnosti 20. stoletja, Martina Luthra Kinga mlajšega. Zato smo se pri Založbi Sanje odločili za prevod obeh njegovih knjig.

  Opisuje politično vizijo ameriške prihodnosti: izrazi svoje upe o drugačni Ameriki in prenovljenih idealih njene demokracije, posebej izpostavi pomen empatije v politiki, saj meni, da je aktualna politika izgubila pravi stik z ljudmi. V tej knjižni uspešnici se lahko prepričamo, da bi Obama kot novi predsednik ZDA dramatično spremenil podobo, ki jo njegova dežela zadnja leta predstavlja v svetu.

  Obama spregovori o svojih številnih političnih izkušnjah, usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja, o odnosu do vere in vrednot. Knjigo je posvetil mami, Stanley Ann Dunham in stari mami, Madelyn Dunham, kot je sam zapisal, "dvema ženskama, ki sta me vzgojili". Zanimivo, izjemno informativno, podučno in navdihujoče branje, ki odpira doslej nesluten vpogled v zakulisje ameriške politike.

  Gre za pomemben natis v slovenskem jeziku, ki ga je z uvodno mislijo pospremil nekdanji predsednik slovenske države, gospod Milan Kučan.

  Eno izmed poglavij iz knjige lahko preberete tukaj.  * Medijski odzivi na predstavitev knjige 3. novembra 2008 v Cankarjevem domu:
  - Knjiga Baracka Obame, vest.si

  - Obama ni mesija, je odličen politik, MMC RTV SLO

  - O volitvah v ZDA, video.dnevnik.si
  - Obamamanija zajela tudi Slovenijo, POP TV

  - Preverjeno: Prvi temnopolti predsednik ZDAč, 24.ur.com

  * Knjiga mene briga (TV Slovenija): Tina Košir, voditeljica oddaje, je gostila predsednika države dr. Danila Türka in novinarja, komentatorja Jurija Gustinčiča. Posnetek oddaje, ki je bila na sporedu 26.1. 2009 si lahko ogledate tukaj.

  Podrobnosti
  Sanjska cena 1,50
  Format (mm) 240 x 160
  Obseg (št. strani) 334
  ISBN 9789616653954
  Prevod Igor Antič
  Soavtorji Knjigi na pot: Milan Kučan
  Zbirka DOKUMENTA
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Pisanje knjige Pogum za upanje je bilo v soglasju z delom, ki ga dnevno opravljam - poskusiti razumeti probleme, s katerimi se soočamo kot dežela in zagotoviti svoj lasten pečat na njih.

  Barack Obama

  Poglej si ostala dela