Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Pokrij me, mami
23.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Pokrij me, mami

Avtor: | Založnik: Sanje

Redna cena: 23,95 €

Sanjska cena: 8,00 €*

Prihranite: 15,95 € (67%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Rahločutna, dih jemajoče iskrena izpoved matere, ki jo je rojstvo sina stavilo pred preizkušnjo, ki je smela biti radost, trpkost in globoka skrb.

Vprašajte nas

Datum izdaje: 26. 10. 2011

Zbirka: ROMAN SANJE

Trda vezava

Obseg: 182 strani

Format: 190 mm x 125 mm
PodrobnostiOdlomek

Včasih se od blizu zazreva v oči. Kaj vidi Andrej v mojih očeh, kaj vidi v njegovih njegova mamica. Očki me gledajo, a kot da nečesa ne razumejo, občutim nekakšno pregrado, ki pa se sesuje spričo najinega čustvovanja. Svetlo rjavo-zelenkasti očki izžarevajo predanost in ljubezen, a pogled od blizu ustvari neko napetost, morda celo nelagodje, kot bi hotela prodreti v njegovo dušo, v katero pa niti jaz nimam vstopa. Tisti svet je samo njegov. Ko se odmakneva, se Andrej vedno sproščujoče zasmeje, kot bi bila izpustila ptičko na prostost in bi prhnila v svobodo, v svet, ki je obema znan, domač.

Medijski odzivi

"Ta skorajda preiskrena izpoved naše matere naj osvoji srca srečnejših mater in očetov, pa tudi tistih, ki jim je usoda krojila srečo drugače, in naj jih vzpodbuja k vztrajnosti
ter obvaruje obupa. Mlade pa, ki kipijo od sreče in zdravja, naj pripravi, da podajo drugačnemu otroku in mladostniku roko, pa naj bo to v šoli, na cesti, na igrišču, na sprehodu, in naj se ne ozirajo za njim s pomilovanjem in pričakujoč, kaj bo nenavadnega počel. To boli."
- Dr. Marij Avčin v spremni besedi

"Otrok je največje in najlepše darilo, tisto najbolj unikatno in največ vredno, kar smo v življenju ustvarili. A kaj, če se rodi drugačen otrok, ki je bodisi psihično ali fizično
zaostalč V avtobiografski izpovedi spremljamo iskreno izpoved matere, ki se ji je rodil prizadet otrok. A ona ga je neizmerno ljubila, mu stala ob strani in podpirala.
Pravzaprav je storila edino pravilno, pa čeprav si ni nikoli predstavljala, da bo vse to tako težko. Knjiga, ki bi jo moral prebrati vsak starš!"
- Lepa&zdrava

Avtor: Vitka Kolar
Soustvarjalci: Lektura: Tadeja Rode Teran
Oblikovanje naslovnice: Eda Pavletič
Prelom: Nina Ušaj
Založba: Sanje
ISBN: 9789612740450
Jezik: slovenski
Datum izida: 26. okt. 2011