Sanjsko pismo
Jesenski dvojček: Ladivine + Na tej točki noči
21 EUR Zaloga: Na zalogi

Jesenski dvojček: Ladivine + Na tej točki noči

Avtor: | | Založnik: Sanje

Prevod: Jedrt Lapuh Maležič Katja Zakrajšek

Redna cena: 28,95 €

Akcijska cena: 21,00 €

V romanu francoske pisateljice Marie NDiaye Ladivine, polnem skrivnosti in vznemirljive čutnosti, se bujna domišljija prepleta z grenko-sladko ironijo, resničnost pa prežema magičnost. V noveli Na tej točki noči nas Maylis de Kerangal v pretresljivem zamahu sooči z aktualno tematiko utapljajočih se.

Vprašajte nas

Ladivine

Broširana vezava

Obseg: 314 strani

Format: 152 mm x 235 mm

Na tej točki noči

Trda vezava

Obseg: 52 strani

Format: 125 mm x 190 mm

Podrobnosti

Ladivine

Ladivine je najnovejši roman (2013) Marie NDiaye, ki ga je bralstvo nestrpno pričakovalo vse od leta 2009, ko je avtorica za svoje prejšnje delo Tri močne ženske prejela najprestižnejšo francosko literarno nagrado Goncourt (2009). V mojstrsko spleteni zgodbi o Clarisse Rivière (alias Malinki), njeni materi in njeni hčeri, temelječi na vprašanju dvojne in težavne identitete glavne junakinje, avtorica ustvarja izčiščeno, jasno, obenem pa kompleksno pisavo tako v smislu gradnje razvejanega stavka kot gradnje prepričljive psihološke in zgodbene arhitektonike. V romanu Ladivine, polnem skrivnosti in vznemirljive čudnosti, se bujna domišljija prepleta z grenko-sladko ironijo, resničnost pa prežema magičnost. Avtorica s knjigo spet dokazuje, da predstavlja bržkone vodilno pero francoske sodobne proze.

Na tej točki noči

V strnjenem besedilu nam avtorica z značilno stvarnostjo in pronicljivostjo predstavi boleče aktualno tematiko begunske krize. V romanu so predstavljeni presunljivi trenutki temne realnosti sredozemskega prostranstva, v katerem so za vedno ugasnila preštevilna nedolžna življenja. Trinajstega oktobra leta 2013 je več kot petsto ljudi svoje sanje zaupalo razmajani in dotrajani ribiški barkači. Njihov cilj je bil Eldorado, Evropa, sanjana kot kraj svobode in pravic, ki jih bo sprejel odprtih rok, a obljuba se je že naslednji hip razpočila. Križev pot proti obljubljeni deželi je v temni jesenski noči terjal svoj davek, ko so razburkani valovi Sredozemskega morja za vedno pogoltnili življenja tristo petdesetih žensk, moških in otrok.

Avtor: Marie NDiaye, Maylis de Kerangal
Založba: Sanje
Jezik: slovenski