Brezplačna dostava nad 35 €
Poljubček Poljubček
Poljubček

Poljubček

Avtor: Roald Dahl Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Ana Barič Moder

Poljubček (Kiss Kiss, 1960) sodi med avtorjeve najbolj znane in priljubljene zbirke. V njej je zbranih enajst zgodb, v katerih se Dahl izkaže kot izjemen poznavalec temnih plati človeške duše. Usode pohlepnih, prebrisanih, preračunljivih likov slika z obilico črnega humorja in nas s prefinjenim stopnjevanjem napetosti vedno popelje do končnega presenetljivega preobrata. Bralcu se med drugim razodenejo kruta smrt tiranskega soproga, kazen za pohlepnega trgovca, nenavadno maščevanje zatrte soproge, ironičen konec vegetarijanskega kuharčka, v lastno past ujeta prešuštnica … Pri tem se Dahl vztrajno sprehaja po robu verjetnega, ki ga pogosto prestopi in zgodbo začini z dobro mero fantastičnih prvin.

Redna cena: 23,95 € Sanjska cena: 22,75 € Prihranite: 1,20 € (5%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).
Datum izida: 27. Feb. 2009

Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

Razpoložljivost: Ni na zalogi
SKU
LEPTUROTV026

Bralski užitek brez primere!


Telo je človekov težki tovor … skozi vso večnost se more plaziti ali zložno koračiti. Pa se mu nekega dne pod urokom nevarne doze prvinske čarobnosti primeri, da v zraku, ki drhti od neukrotljive moči, zauzda pravcati dahlovski preblisk. Rekrutiran v prvi bataljon neposrednega prenosa življenjskega poligona pogleda iz krožnice – ošinejo ga, če ne preplavijo, brezobzirne, prepovedane téme, ki se kot kos izvrstne govedine ponujajo požrešnim očem. Zdaj (z)more oslediti opojno veno dogodka, ki ravno prav naglo, z usmerjeno močjo poblisne in tik za vrhuncem tudi ugasne. In nenadoma ga, vuuuš, odnese malo pod nebesa, iznenada mu, vuuuš, trebuh zaštrli v zrak, ko ga povsem nenadno, mojbog, pogoltne nekaj naravnost fenomenalno velikega. Velikanskega. Zares ogromnega … Kot struna napete kratke zgodbe, ki ne izginejo kot parni mehurčki v vodi …

(Tjaša Koprivec, urednica)


Podrobnosti
Datum izida 2/27/09
Sanjska cena 22,75
Format (mm) 140 x 210
Obseg (št. strani) 291
Prevod Ana Barič Moder
Urednik Rok Zavrtanik
Soavtorji Redakcija in besedila na zavihkih: Tjaša Koprivec
Prelom: Bojan Primožič
ISBN 9789616767040
Zbirka SANJE
Založba Sanje
Jezik slovenski

… Lahko vam povem le, da v vsem svojem življenju še nikoli nisem videl česa bolj zastrašujočega od teh ust. Preprosto nisem mogel prenesti, da se mi tako približujejo. Tudi če bi mi kdo v obraz potiskal razbeljen likalnik, ne bi bil niti približno tako prestrašen, prisežem, da ne. Močne roke so me objemale in me tiščale ob stol, da se nisem mogel premakniti, in usta so kar naprej rasla in rasla, in kar naenkrat so bila tik nad mano, ogromna, vlažna in jami podobna, in v naslednjem hipu – sem bil v njih.

V SOZVEZDJU...