Brezplačna dostava nad 35 €

PREOBRAZBE TELESA; Gavin Francis

Avtor: Gavin Francis Založnik: UMco Jezik: slovenski

Biti živ pomeni, biti zajet v nenehno spreminjanje: rast, okrevanje, učenje, staranje. V knjigi Preobrazbe telesa škotski zdravnik in nagrajeni pisatelj Gavin Francis razglablja o preobrazbah duha in telesa, ki se pnejo po loku človeškega življenja.

Redna cena: 24,90 €

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Datum izida: 22. Sep. 2023

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Razpoložljivost: Na zalogi
  SKU
  DRUMCO200K

  Biti živ pomeni, biti zajet v nenehno spreminjanje: rast, okrevanje, učenje, staranje. V knjigi Preobrazbe telesa škotski zdravnik in nagrajeni pisatelj Gavin Francis razglablja o preobrazbah duha in telesa, ki se pnejo po loku človeškega življenja.

  Pri nekaterih spremembah imamo bolj malo besede. Ne moremo se izogniti puberteti, menopavzi ali sivenju las. Druge spremembe so nemara dobrodošli mejniki na naši poti – nadvse zaželena nosečnost, ozdravljen rak ali pa dolgo pričakovana sprememba spola. Morda pa zaidemo tudi na temačne odseke, v smeri okrutnih anoreksičnih motenj, ali zabredemo v živi pesek izgube spomina. Nove tehnologije nas nemara izpopolnijo, a celo brez njih naše telo včasih doletijo redke, celo čarobne spremembe – pri gigantizmu ali pa pri občutljivosti na sonce in poraščenosti po obrazu, zaradi katerih so bolnike s porfirijo nekoč sumničili, da se spreminjajo v volkodlake.

  Medicina dandanes razpolaga s poprej neslutenimi možnostmi vnašanja sprememb v naša življenja. Vendar pa ima ta moč svoje omejitve. Ko Francis pomaga svojim pacientom pri soočanju s preobrazbami njihovih teles, bodisi začasnimi ali pa trajnimi, se opre na zgodovino, upodabljajočo umetnost, književnost in čudodelništvo, ter z vsem tem ponazori, da je najpristnejše bistvo človekovega bivanja prav nenehno spreminjanje.

  »Provokativna in pomembna knjiga. Da bi razkril, kako so ljudje sposobni spreminjati svoja telesa in um, se je Francis zakopal tako v zgodovino medicine kot tudi v študije medicinskih primerov.« – Siddhartha Mukherjee, avtor knjige Gen

  »Sijajen nabor meditacij – kliničnih, antropoloških, literarnih in globoko človeških – o njegovih pacientih in njihovih boleznih.« – Henry Marsh, avtor knjige Ne škoduj!

  »Čudovito, napisano z velikim občutkom za jezik. Zdravnik in pisatelj, ki vidi dramo in lepoto v človekovem življenju.« – Annie Dillard

  »Preobrazbe telesa je knjiga, ki tudi utrjenega medicinca spomni na to, kako fascinantno je v resnici spremljati in obravnavati edinstvenost ter nepredvidljivost človekovega telesa med njegovim nenehnim življenjskim spreminjanjem.« – dr. Urška Bregar, specialistka interne medicine

  Gavin Francis je zdravnik in pisatelj, avtor knjige Adventures in Human Being (Pustolovščine v človeški koži), ki je dobila priznanje Saltire Non-Fiction Book of the Year, ter knjig True North (Pravi sever) in Empire Antarctica (Imperij Antarktika). Slednja je prejela nagrado Scottish Book of the Year in bila nominirana za Ondaatje Prize in za Costa Prize. Francis poleg tega piše prispevke za Guardian, The Times, London Review of Books in za Granto. Živi v Edinburgu, kjer opravlja svojo zdravniško prakso, ter je član Royal College of Emergency Medicine in Royal College of General Practitioners. Knjiga Preobrazbe telesa, v kateri raziskuje spreminjanje človekovega telesa skozi njegov življenjski cikel, je njegov prvi prevod v slovenščino.

  Podrobnosti
  Prednaročilo Ne
  ISBN 9789617050325
  Založba UMco
  Jezik slovenski
  Obseg (št. strani) 339

  Gavin Francis

  Poglej si ostala dela