Brezplačna dostava nad 35 €
Primer nezveste Klare
Primer nezveste Klare

Primer nezveste Klare

Avtor: Michal Viewegh Založnik: Sanje Jezik: slovenski Prevod: Nives Vidrih

Avtorefleksivna parodija življenja uspešnega pisatelja.

6,99 € - 22,95 €
Redna cena: 9,99 € Sanjska cena: 0,00 € Prihranite: 9,99 € (100%) (* velja za člane Knjižne družine Sanje).

Vaše naročilo bo zavito kot darilo. Ko bo naročilo zapakirano, same vsebine paketa ne boste morali videti.

Izberite darilni ovoj

  • Eko zavijanje

   Eko zavijanje

   2,70 €

   70 gramski ekološki natron papir.

  • Praznično zavijanje

   Praznično zavijanje

   3,29 €

   Kakovosten darilni papir.

 • Prosimo, preverite in potrdite izbrano

  Darilno zavijanje je dodan.

  Z nakupom tega izdelka podpirate slovensko knjigo in zaupanje v moč domišljije in lepote.

  Avtorefleksivna parodija življenja uspešnega pisatelja.

  Zasebnega detektiva, čigar praška pisarna je specializirana predvsem za zasledovanje nezvestih partnerjev, popularni pisatelj Norbert Černý nekega dne zaprosi za sestanek – tako se začne kriminalni roman Michala Viewegha, najbolj branega sodobnega češkega pisatelja, ki ima v slovenščino prevedenih že devet knjig, od tega jih je sedem izšlo pri Založbi Sanje. Primer nezveste Klare ni samo duhovita samoironična refleksija tako imenovanega uspešnega pisatelja, ampak predvsem rafinirano sestavljena zgodba o ljubezni, prijateljstvu in ljubosumju. Roman z detektivskimi prvinami, poln presenetljivih obratov, bralca popelje tudi na Kitajsko. V ta kontekst sodi avtorjeva izjava, češ da je o nezvestobi napisanih nemalo knjig, saj je, na drugi strani, zvestoba že res lepa, a z literarnega stališča dolgočasna.


  Viewegh je na svoj znan duhovit in živahen način, s številnimi razgibanimi dialogi, napisal še eno nadvse berljivo knjigo. Naklade Vieweghovih del na Češkem dosegajo astronomske naklade, tudi preko 100.000 izvodov.

  ---

  Smaragdna zelenina v očeh in v poželenju vzdrhteli hrbet in ljubosumni ljubimec z literarno težo in demoni, ki grizejo v racionalnost, in riževa polja in slamniki in ljubezen – nak, ljubezen ne obstaja – dokazi ljubezni … se gnetejo v življenju romana, ki se porogljivo vriva v pisateljev avtoreferat. V (samo)ironičnem cikcaku pluje še prigodba, ki se žanrsko pajdaši s kriminalnim romanom, zgodba, ki se premeteno vije zdaj vzdolž, zdaj počez – tja do oglušljivega crescenda. 
  - Tjaša Koprivec, urednica

  Podrobnosti
  Datum izida 10/21/10
  Format (mm) 152 x 235
  Obseg (št. strani) 205
  Prevod Nives Vidrih
  Urednik Tjaša Koprivec Vuga
  Soavtorji Prelom: Maja Čuk
  Zbirka SANJE roman
  Založba Sanje
  Jezik slovenski

  Kako kaj gospod pisateljč« je vprašala, vendar oči ni odtrgala od zaslona. To je bilo bolj družabno vprašanje – orke in delfini so bili zanjo trenutno bolj zanimivi kot ljubosumni češki pisatelji. »Nič, je že priznal. Seveda ne bo napisal nobene knjige, to bo čisto navadno zasledovanje.« Po svoje je bilo nenavadno: še v taksiju sem mislil, da imam za Rút tako rekoč senzacionalno razkritje, ampak zdaj, v tej mirni domačni atmosferi, se mi nenadoma ni dalo govoriti o Norbertu. Kot bi bilo njegovo ljubosumje virus, s katerim bi naju lahko oba okužil – že s tem, da bi Rút obširneje pripovedoval o Norbertu.

  Michal Viewegh

  Poglej si ostala dela
  V SOZVEZDJU...