Dostava poteka nemoteno, brezplačna dostava nad 35 €
Sanjsko pismo
Psi na jezeru
14.95 EUR Zaloga: Na zalogi

Psi na jezeru

Avtor: | Založnik: Sanje

Prevod: Aleksandra Rekar

Redna cena: 14,95 €

Sanjska cena: 5,00 €*

Prihranite: 9,95 € (67%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje)

Psi na jezeru je roman o samoti, identiteti in izgnanstvu.


Vprašajte nas

Datum izdaje: 23. 11. 2016

Zbirka: ROMAN SANJE
Broširana vezava
Obseg: 184 strani
Format: 230 mm x 150 mm

Podrobnosti

V beograjskem hotelu kanadski gost doživi možgansko kap. Receptor, medtem ko moža na nosilih primikajo k reševalnemu vozilu, v spletni iskalnik vpisuje njegovo ime. Tako se prične pripoved, ki se bo zdajci razcepila. Poslej beremo misli, ki naseljujejo glavo človeka v komi. Sočasno spremljamo mladeniča, ki raziskuje gostovo življenjsko zgodbo. Sem in tja se zgodbi obeh srečata; poveže ju vonj, skoznju se posprehodi taisti protagonist, glas prejšnjega življenja. V roman vstopajo posamezniki, ki privzemajo imena stvarnih oseb, se začasno nalezejo njihovih biografij, pa vendar ostajajo književni liki. Kakor med zrcali, ki si stojijo nasproti, vznikajo izmišljene zgodbe, ki jih junaki pripovedujejo drug drugemu – vse do konca, kjer moremo vsako izmed življenj zvesti na vsega stavek. Psi na jezeru je roman o samoti, identiteti in izgnanstvu.

Miljenko Jergovič se je rodil leta 1966 v Sarajevu, kjer je diplomiral iz filozofije in sociologije.
Njegova proza in poezija sta neizmerno priljubljeni in prevedeni v dvajset svetovnih jezikov. Že s prvencem, zbirko kratkih zgodb Sarajevski Marlboro, je nemudoma dosegel visok ugled, s knjigami, ki so mu sledile – vse po vrsti vrhunske kakovosti –, pa ga vedno znova le še potrjuje. Obenem sodi med redke avtorje, ki so enako blizu kritikom kot bralcem: njegova dela so presečišče kritiškega in bralskega okusa. Od poletja 1993 živi v Zagrebu. Piše poezijo, prozo in eseje, dela tudi kot novinar.   
 
Natis je gmotno podprla Javna agencija za knjigo RS.

Medijski odzivi

"Pisatelj v značilnem slogu prepleta zgodovinske vinjete, esejistične dele, literarno potvorjene odlomke iz lastnega ter življenja drugih in po malem tke pripoved o družini, osamljenosti, migrantstvu in identiteti."  
- Žiga Valetič, Bukla

"Jergović je besedni mag, pronicljiv in duhovit, nekatere njegove formulacije vzamejo sapo; nekje na sredi lahko zgrabi bralca panika, kaj neki bo bral, ko bo konec te karizmatične knjige."
- Veronika Vurnik Škrabec, dobreknjige.si

"Branje za tiste, ki stavijo na uživanje v tekstu."
- Igor Bratož, Delo

"Psi na jezeru zgoščajo nekdanje življenje v Sarajevu in prekletstvo migrantstva kot posledico vojn in neznosnega stanja vobče, se polemično popasejo na novokomponiranem Dubrovniku in njegovi ikonografiji in še marsičem."
- Matej Bogataj, Mladina

Avtor: Miljenko Jergović
Urednik: Tjaša Koprivec Vuga
Soustvarjalci: Oblikovanje knjižnega ovitka: Da-sha
Založba: Sanje
ISBN: 9789612744618
Jezik: slovenski
Datum izida: 23. nov. 2016